Wix Bookings: De essentiële checklist voor eigenaars van professionele boekingswebsites

Leestijd 4 minuten
Wix Bookings is een alles-in-één online planningssoftware waarmee klanten afspraken kunnen boeken of zich kunnen aanmelden voor lessen en cursussen. De online planner van Wix biedt je de beste tools die je nodig hebt om je bedrijf online te beheren en te laten groeien.
Een screenshot met de Online boeken-pagina van een Wix Bookings-website.
In dit artikel doorlopen we de essentiële stappen om je boekingen online te zetten, en laten we je vervolgens zien hoe je je bedrijf efficiënt kunt beheren en je online aanwezigheid kunt laten groeien.

Zet je bedrijf op

Hoewel er veel speciale, optionele functies zijn in Wix Bookings, hebben we de essentiële stappen opgesomd die je moet doorlopen voordat je kunt beginnen met boeken.

De essentiële checklist:

1. Kies een template: Begin met een verbluffend Wix-template.
  2. Creëer je diensten: Kies welke van onze drie soorten diensten geschikt zijn voor jou.
  3. Voeg medewerkers toe: Heb je mensen die voor je werken? Voeg ze toe aan je team.
  4. Stel beschikbaarheid in: Als je afspraakdiensten aanbiedt, is hun beschikbaarheid voornamelijk gebaseerd op je standaardwerktijden en de werktijden van de medewerkers die de dienst verlenen.
  5. Pas aan hoe Wix Bookings op je website wordt weergegeven:
  6. Bepaal hoe je de betaling int:
  7. Voeg je bedrijfsgegevens toe: Stel je bedrijfsadres, valuta, tijdzone, enzovoort in.
  8. Upgrade je website en koppel een domein: Upgrade zodat klanten kunnen beginnen met het boeken van diensten.
  9. Publiceer je website: Klaar om live te gaan? Klik op 'Publiceren' en deel je website met de wereld.

Daarnaast wil je mogelijk ook:

Beheer je bedrijf

Nu je bedrijf draait, is het tijd om de binnenkomende boekingen te beheren.

Laat je bedrijf groeien

Zodra alles soepel draait, is het tijd om de wereld over je bedrijf te laten weten. Wix biedt veel manieren om klanten op de hoogte en betrokken te houden. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen.
Tip:
  • Om de SEO-instellingen van de nieuwe versie van de Dienstenpagina te configureren, klik je op SEO-instellingen bewerken in het paneel Marketing en SEO. Dit is een functie van de nieuwe Dienstenpagina en is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.

Lees meer over de SEO-instellingen
  • Om toegang te krijgen tot een reeks tools die speciaal zijn gemaakt voor het promoten van je diensten en het aantrekken van klanten, klik je op Promoot je dienst in het Marketing en SEO-paneel.

Lees meer over het promoten van je dienst