Wix Bookings: Het boekingsvenster beperken

Leestijd 3 minuten
Stel limieten in voor hoe ver van tevoren en hoe dicht bij je sessies klanten kunnen boeken. Zo voorkom je dubbele boekingen of het onder druk zetten van je medewerkers.
Het toepassen van limieten voor je boekingsvenster heeft invloed op de beschikbaarheid van je andere afspraken, lessen en cursussen.
Laten we een voorbeeld bekijken: Je beperkt het boekingsvenster tot zeven dagen van tevoren, maar niet minder dan 48 uur voor de sessie. Als een klant 6 weken van tevoren probeert te boeken, krijgt deze een bericht te zien waarin wordt uitgelegd wanneer de sessie kan worden geboekt.
Een screenshot met een bericht op de boekingsagenda om klanten te adviseren wanneer het boekingsvenster wordt geopend.
Als ze een paar uur voordat de sessie zou moeten beginnen proberen te boeken, zullen ze geen beschikbare tijden vinden.
Lees in dit artikel meer over:

Een annuleringsperiode en -beleid instellen

Houd je sessies zo volgeboekt mogelijk en voorkom gefrustreerde medewerkers door een annuleringsperiode en -beleid in te stellen.

Om je annuleringsperiode en -beleid in te stellen:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Boekingsbeleid.
  3. Klik om het relevante boekingsbeleid te selecteren.
  4. Schakel Sta annulering toe in.
Een screenshot die laat zien hoe je de annuleringsperiode voor je diensten instelt.
  1. (Optioneel) Voer je annuleringsbeleid in het Annuleringsbeleid (optioneel)-veld onderaan het Boekingsregels-gedeelte in.
Een screenshot met een voorbeeld van een annuleringsbeleid, dat wordt weergegeven bij het afrekenen.

Klanten toestaan hun sessies opnieuw in te plannen

Laat je klanten hun sessies verzetten om no-shows te verminderen en ervoor te zorgen dat ze terugkeren.

Om klanten in staat te stellen hun sessies opnieuw in te plannen:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Boekingsbeleid.
  3. Klik om het relevante boekingsbeleid te selecteren.
  4. Klik om het Sta omboekingen toe-selectievakje in te schakelen.
  5. Selecteer de relevante optie in de Klanten kunnen opnieuw inplannen-dropdown of klik op Aangepast om een specifiekere limiet in te stellen.
Een screenshot die laat zien hoe klanten hun sessies binnen een bepaald tijdsbestek kunnen verzetten.

Vroege boekingen beperken

Door het boekingsvenster te beperken, voorkom je dat klanten te veel dagen van tevoren boeken. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om toekomstige wijzigingen in de planning, zoals vakanties, te plannen.

Om vroege boekingen te beperken:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Boekingsbeleid.
  3. Klik om het relevante boekingsbeleid te selecteren.
  4. Klik om het Beperk vroeg boeken-selectievakje in te schakelen.
  5. Selecteer de relevante optie in de Klanten kunnen boeken vanaf-dropdown of klik op Aangepast om een specifiekere limiet in te stellen.
Een screenshot die laat zien hoe je vroege boekingen kunt beperken binnen een specifiek boekingsbeleid.

Last-minute boekingen beperken

Het beperken van last-minute boekingen kan helpen als je apparatuur of materiaal moet voorbereiden voor elke deelnemer voorafgaand aan een sessie.

Om last-minute boekingen te beperken:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Boekingsbeleid.
  3. Klik om het relevante boekingsbeleid te selecteren.
  4. Klik om het Beperk laat boeken-selectievakje in te schakelen.
  5. Selecteer de relevante optie in de Klanten kunnen boeken tot-dropdown of klik op Aangepast om een specifiekere limiet in te stellen.
Een screenshot die laat zien hoe je late boekingen kunt beperken, met een aangepaste tijd, op basis van een specifiek boekingsbeleid.