Wix Bookings: eCommerce-instellingen beheren

Leestijd 4 minuten
Pas je eCommerce-betaalpagina aan zodat deze past bij jouw zakelijke behoeften. Voeg betaalbeleid toe, pas de informatievelden aan, en beslis of je een bevestigingsmail wilt verzenden. Als je ook Wix Stores gebruikt, zijn er extra betaalinstellingen die je kunt aanpassen.
In dit artikel lees je hoe je:
Voordat je begint:
Als je het Bestellingen-tabblad niet op het dashboard van je website ziet, zijn deze instellingen nog niet voor jou beschikbaar.

Automatische facturering instellen

Als je voor elke bestelling een factuur moet toevoegen, kun je dit automatisch doen via de eCommerce-instellingen van het dashboard van je website.
Let op:
  • Facturen worden pas aangemaakt nadat de bestelstatus is gewijzigd naar 'Betaald'.
  • Er worden automatische facturen gemaakt voor boekingen die via je website zijn betaald, maar niet voor boekingen die zijn betaald via handmatige betaling of betaling ter plaatse. Je kunt geautomatiseerde facturering maken voor deze betaalmethoden met behulp van Wix Automations.

Om automatische facturering toe te voegen:

1. Ga naar eCommerce-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Schakel Automatisch een factuur maken voor elke nieuwe bestelling die online wordt betaald in.

Betaalbeleid toevoegen

Toon je bedrijfsbeleid op je betaalpagina, zodat klanten weten wat ze mogen verwachten. Deze beleidslijnen verschijnen:
  • Als klikbare links in de voettekst van je betaalpagina
  • (Optioneel) Naast een selectievakje voor beleid waarmee klanten moeten instemmen voordat ze afrekenen

Om bedrijfsbeleid weer te geven:

1. Ga naar eCommerce-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Schakel de selectievakje(s) in naast het beleid dat je wilt inschakelen.
  3. Voer de beleidsgegevens in.
  4. (Optioneel) Klik op Eigen regels maken om een nieuw beleid te maken.
Tip:
Nadat je je beleid hebt gemaakt, kun je omlaag scrollen naar het Beleidsovereenkomst-selectievakje in het 'Pas je betaalpagina aan'-gedeelte om deze op de betaalpagina weer te geven.

De instellingen van de betaalpagina aanpassen

Pas de velden aan die verschijnen in het factuuradres dat klanten invullen op de betaalpagina. Jij bepaalt welke van deze toegevoegde velden je verplicht wilt maken en welke klanten leeg kunnen laten.
Je kunt ook selectievakjes toevoegen voor je beleid en een abonnementsoptie die klanten selecteren voordat ze betalen.

Om je betaalinstellingen aan te passen:

1. Ga naar eCommerce-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Pas je betaalpagina aan-gedeelte.
  3. Klik op de schakelaars naast een van de volgende velden om ze toe te voegen:
    • Bedrijfsnaam
    • Adres - regel 2
    • Telefoon
    • Aanvullende informatie:
      1. Klik op de Aanvullende informatie-schakelaar om een aangepast veld toe te voegen.
      2. Voer de veldtitel in (bijv. Btw-id
  4. (Optioneel) Selecteer Verplicht veld naast een van de velden in om ze verplicht te maken.
  5. Voeg een Abonnement-selectievakje toe toe:
    1. Klik op de Abonnement selectievakje-schakelaar om deze in te schakelen.
    2. (Optioneel) Schakel Standaard geselecteerd in.
  6. Voeg een Beleidsovereenkomst-selectievakje toe:
    1. Klik op de schakelaar om deze in te schakelen.
      Tip: Je kunt winkelbeleid aanmaken in het Betaalbeleid-gedeelte.
    2. (Optioneel) Schakel Standaard geselecteerd in.
  7. Klik op de Schakel de cadeaubon in bij het afrekenen-schakelaar om kopers in staat te stellen aankopen te doen met cadeaubonnen. Let op: Om klanten toe te staan cadeaubonnen te kopen en in te wisselen, moet je het gebruik van cadeaubonnen op je website instellen.

E-mails met bestelbevestigingen beheren

Wanneer je een winkelwagen aan je website toevoegt, ontvangen jij en je klanten een e-mail met de bestelbevestiging zodra ze een aankoop hebben gedaan. Deze e-mail wordt verzonden naast je standaard e-mails met boekingsbevestigingen.
Je kunt de inhoud van je bevestigingsmail bewerken of deze helemaal uitschakelen. Dit is handig als je geen dubbele notificaties voor elke boeking wilt.

Om je bestelbevestigingen te beheren:

1. Ga naar eCommerce-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het E-mailmeldingen voor bestellingen-gedeelte.
  3. Kies hoe je je e-mail voor bestellingen wilt beheren:
    • Voorbeeld: Bekijk hoe de e-mail met de bevestiging eruitziet.
    • Bewerken: Wijzig de inhoud van de e-mail (zoalsde titel, ondertitel, en je contactgegevens).
    • Verzend e-mail automatisch: Selecteer dit selectievakje om de e-mail met de bevestiging naar klanten te sturen na het plaatsen van een bestelling.
Let op:
Je kunt het Verzend e-mail automatisch-vakje uitschakelen om te voorkomen dat deze e-mails worden verzonden. Dit is echter van toepassing op zowel Bookings-bestellingen als Wix Stores-bestellingen, inclusief afhaal- en digitale bestellingen.