Wix Bookings: Betaalverzoeken verzenden naar klanten met behulp van automatiseringen

Leestijd 3 minuten
Stuur met behulp van automatiseringen betaalverzoeken (facturen) naar klanten wanneer zij een specifieke actie op je website voltooien.
Je kunt er ook voor kiezen om automatisch facturen te versturen wanneer een sessie start of eindigt. Als klanten meerdere sessies tegelijk boeken, ontvangen zij één factuur voor de gehele bestelling.
Tip:
Je kunt ook automatisch een factuur genereren voor elke volledig betaalde bestelling door deze stappen te volgen.

Om betaalverzoeken naar klanten te sturen met behulp van Wix Automations:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuw
  4. Klik in het Trigger-gedeelte op Wix Bookings.
  5. Klik om de relevante trigger te selecteren. Hieronder staan enkele voorbeelden:
    • Sessie geboekt: Kies deze optie als je je factuur direct wilt verzenden nadat een klant een boeking heeft gemaakt. Dit is handig voor diensten waarbij klanten het volledige bedrag niet vooraf hoeven te betalen.
    • Sessie begint / eindigt: Dit is handig voor lessen, omdat je met de automatisering een factuur naar alle deelnemers afzonderlijk kunt sturen.
Screenshot die laat zien hoe je een trigger en diensten selecteert voor een automatisering in Wix Bookings.
  1. Klik op de Selecteer welke diensten deze automatisering activeren-dropdown en selecteer de relevante optie: Alle diensten of Specifieke diensten.
    Let op: Als je Specifieke diensten selecteert, klik je op de Selecteer een dienst-dropdown, selecteer je de relevante diensten en klik je op Toepassen
  2. Selecteer in het Kies een actie-gedeelte de optie Betaling aanvragen
  3. Klik om de tekst van het Onderwerp en Bericht van de factuur te bewerken.
  4. (Optioneel) Voeg dynamische waarden toe om het bericht te personaliseren met details zoals de naam van de contactpersoon, de naam van de dienst of de start- / einddatum van de dienst:
    1. Markeer de tekst die je wilt vervangen door dynamische waarden.
    2. Klik op Dynamische waarde toevoegen.
    3. Klik op de Naam variabele-dropdown en kies de waarde die je wilt invoegen.
    4. (Optioneel) Klik op het Terugvalwaarde-veld en voer de tekst in die je wilt invoegen als de dynamische waarde niet bekend is.
    5. Klik op Toevoegen
Screenshot met dynamische waarden in een geautomatiseerde factuur-e-mail in Wix Bookings.
  1. Klik naast Timing op Bewerken.
  2. Kies in de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown wanneer je de factuur wilt verzenden.Standaard wordt de factuur direct na de trigger verzonden. Je kunt het echter instellen om op een aangepast tijdstip te verzenden (bijvoorbeeldeen uur voordat de sessies beginnen).
    Tip: De mogelijkheid om vóór een trigger te verzenden is alleen van toepassing op bepaalde triggers. Dit werkt goed wanneer klanten de aanbetaling voor de sessie online hebben betaald, maar het resterende bedrag nog moeten betalen.
  3. Kies de relevante optie in de Beperk het aantal tot-dropdown. Dit kan helpen voorkomen dat je je klanten overspoelt met e-mails als ze bijvoorbeeld meerdere sessies in een periode van 24 uur boeken.
  4. Klik op Activeren.
Screenshot die laat zien hoe je de timing en frequentie van geautomatiseerde facturen in Wix Bookings instelt.