Wix Bookings: Deelbare links maken en beheren

Leestijd 6 minuten
Maak deelbare links naar je boekingspagina's, lidmaatschappen en pakketten, om het voor je klanten gemakkelijker dan ooit te maken om je diensten te boeken. Je kunt de links aanpassen om verschillende diensten te tonen of zelfs de diensten te laten zien die specifieke medewerkers aanbieden.
Als Wix nieuw voor je is, zijn deelbare links een goede manier om boekingen te krijgen nog voordat je klaar bent met het maken van je website. We maken een functionele mini-website voor je, zodat je geen boekingen mist terwijl je de laatste hand legt aan je website.
Belangrijk:
In dit artikel lees je meer over:

Deel een link met je klanten die hen naar een lijst met diensten van een enkele medewerker of op een specifieke locatie leidt.

Om een link naar je dienstenlijst te delen:

1. Ga naar Deelbare links op het dashboard.
  2. Klik onder Dienstenlijst op Link maken
  3. Selecteer de relevante persoon in de Medewerker-dropdown of klik op Alle medewerkers
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Kopiëren: Kies deze optie om de volledige link te kopiëren. Dit is een goede optie voor hyperlinktekst in promotionele e-mails.
    • Delen via: Kies het relevante social media-platform om de dienstlink rechtstreeks te delen.
  6. Klik op Klaar
Een screenshot met een deelbare link naar een dienstenlijst en de beschikbare social media-opties.
Tip:
Wanneer klanten op de link klikken die je naar hen stuurt, gaan ze naar een dienstenlijstpagina zoals in dit voorbeeld hieronder:

A creenshow showing a service list page on a live site.

Je kunt een directe link naar de agenda van een specifieke dienst delen. Dit is een goede optie als je al met een klant over een dienst hebt gesproken en het gemakkelijk wilt maken om meteen een sessie te boeken.
Let op:
Links naar de dienstenagenda werken voor afspraken en lessen. Links naar cursussen leiden je klanten naar de dienstenpagina van de cursus.

Om een link naar een dienstenagenda te delen:

1. Ga naar Deelbare links op het dashboard.
  2. Klik onder Dienstenagenda op Link maken.
  3. Klik om de relevante opties te kiezen uit de Dienst-, Medewerker- en Locatie-dropdowns.
    Let op: Als slechts één medewerker een dienst aanbiedt, of als je niet meerdere locaties hebt, zijn deze dropdowns niet beschikbaar.
Een screenshot met een niet-beschikbare optie bij het maken van een deelbare link naar een dienstenagenda.
  1. Klik op Doorgaan.
  2. Kies wat je wilt doen:
    • Kopiëren: Kies deze optie om de volledige link te kopiëren. Dit is een goede optie voor hyperlinktekst in promotionele e-mails.
    • Delen via: Kies het relevante social media-platform om de dienstlink rechtstreeks te delen.
  3. Klik op Klaar.
Tip:
Wanneer klanten op de link klikken die je naar hen stuurt, gaan ze naar een dienstenagenda-pagina zoals in dit voorbeeld hieronder:

Een screenshot met een dienstenagenda-pagina die toegankelijk is via een deelbare link

Je kunt afzonderlijke diensten promoten door links naar de dienstenpagina te delen, die aanvullende informatie over de dienst bevat. Dit is ideaal voor gerichte marketingcampagnes of bij het opvolgen van een klant na een consult.

Om een link naar een dienstenpagina te delen:

1. Ga naar Deelbare links op het dashboard.
  2. Klik onder Dienstenpagina op Link maken.
  3. Selecteer de relevante optie in de Dienst-dropdown.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Kopiëren: Kies deze optie om de volledige link te kopiëren. Dit is een goede optie voor hyperlinktekst in promotionele e-mails.
    • Delen via: Kies het relevante social media-platform om de dienstlink rechtstreeks te delen.
  6. Klik op Klaar.
Een screenshot met de beschikbare opties voor het delen van een link naar een dienstenpagina.
Tip:
Wanneer klanten op de link klikken die je naar hen stuurt, gaan ze naar een dienstenpagina zoals in dit voorbeeld hieronder:

Een voorbeeld van een dienstenpagina die toegankelijk is via een deelbare link.

Je kunt directe links delen voor klanten om zich aan te melden voor je abonnementen en pakketten. Dit is een goede manier om terugkerende klanten te genereren en meer waarde te bieden aan je klanten wanneer ze je diensten boeken.

Om een link naar je lidmaatschappen en pakketten te delen:

1. Ga naar Deelbare links op het dashboard.
  2. Klik onder Lidmaatschappen en pakketten op Link maken.
  3. Selecteer de relevante optie in de Dienst-dropdown.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Kopiëren: Kies deze optie om de volledige link te kopiëren. Dit is een goede optie voor hyperlinktekst in promotionele e-mails.
    • Delen via: Kies het relevante social media-platform om de dienstlink rechtstreeks te delen.
  6. Klik op Klaar.

Je kunt links naar je diensten delen nog voordat je je website af hebt. Wanneer je je website publiceert, vind je de optie om je huidige links om te leiden bovenaan het Deelbare links-gedeelte op het dashboard. Gebruik deze optie om je bestaande links bij te werken, zodat ze je klanten doorverwijzen naar je volledige website.
Een screenshot met de knop voor omleidingslinks in het deelbare links-gedeelte van het dashboard.

Om je bestaande links om te leiden naar je gepubliceerde websitepagina's:

1. Ga naar Deelbare links op het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan op Links omleiden.
  3. Klik op Links omleiden om te bevestigen.
Een screenshot met de omleidingsknop om links die je al hebt gedeeld bij te werken.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen.