Social media-posts: Posts publiceren op social media-platforms

Leestijd 7 minuten
Zodra je klaar bent met het maken van je social media-post, is de volgende stap het publiceren op je social media-platforms. Voordat je kunt publiceren, moet je je social media-accounts koppelen. Vervolgens kun je de inhoud van de post aanpassen, inclusief hashtags en onderschrift om verkeer van je post naar je website te leiden.

Stap 1 | Koppel je social media-accounts

Nadat je je post hebt gemaakt, moet je de relevante social media-accounts koppelen voordat je kunt publiceren. Kies in dit stadium om één, sommige of al je accounts te koppelen. Je kunt er ook voor kiezen om later een ander account te koppelen voordat je publiceert.

Om je social media-accounts te koppelen:

1. Ga naar Social media-marketing op het dashboard van je website.
  2. Klik op de social media-post die je wilt delen.
  3. Bewerk de inhoud naar wens en klik vervolgens rechtsboven op Volgende
  4. Kies de platforms waarmee je verbinding wilt maken:
Een screenshot met de opties van de social media-platforms waarop je je posts kunt delen.

Stap 2 | Pas de inhoud van je post aan

Maak een onderschrift voor je social media-post en voeg hashtags toe om verkeer te stimuleren. De post linkt ook automatisch naar je website, zodat je kunt bijhouden hoeveel verkeer de post naar je website brengt.
Als je zowel je Instagram- als Facebook-accounts hebt gekoppeld, zie je twee gebieden om inhoud toe te voegen. Dit is voor het geval je verschillende onderschriften of hashtags voor elk platform wilt hebben. Bijvoorbeeld, omdat Instagram een visueler platform is, kun je overwegen om een korter onderschrift en meer hashtags aan de Instagram-post toe te voegen.

Om de inhoud van je post aan te passen:

1. Kies wanneer je de post wilt publiceren:
    • Publiceren: De post wordt gepubliceerd op het relevante platform zodra je op Publiceren klikt.
    • Op een later tijdstip plannen: Voeg een specifieke datum en tijd toe om je post te publiceren.
      1. Klik op Selecteer datum en tijd.
      2. Kies een datum uit de datumkiezer.
      3. Voeg een tijd toe waarop de post moet worden gepubliceerd.
      4. Klik op Toepassen.
  2. Kies een afbeelding voor je social media-post. De standaardafbeelding is de afbeelding die je hebt gemaakt bij het maken van je social media-post. Wijs de afbeelding aan om deze te downloaden of te vervangen door een nieuwe.
  3. Voeg een onderschrift toe aan je post. Hou je onderschrift eenvoudig en duidelijk.
  4. Voeg hashtags toe om meer verkeer naar je post te leiden. Het is het beste om slechts een paar relevante hashtags te gebruiken.
  5. (Optioneel) Link naar websitepagina: De URL van je website wordt automatisch toegevoegd als de call-to-action voor je social media-post. Dit helpt je om het verkeer te meten dat de social media-post naar je website brengt. Je kunt deze link niet bewerken, maar je kunt deze verwijderen als je je post niet wilt volgen.
Let op:
Als je de inhoud van je post wilt bewerken na publicatie, moet je dit doen vanaf je social media-platforms.
Een screenshot met de bewerkingsopties van een social media-post voordat deze wordt gepubliceerd.

Stap 3 | Publiceer je post

Publiceer je post rechtstreeks op je social media-pagina's. Als je je post hebt gepland, zie je 'Gepland' in plaats van 'Gepubliceerd' in de uiteindelijke publicatiestatus.
Let op:
Je kunt maximaal 24 social media-posts binnen 24 uur publiceren.

Om je post te publiceren:

1. Klik zodra de inhoud van je post en de afbeelding zijn voltooid op Publiceren.
    Let op: Het getal naast Publiceren geeft aan hoeveel posts je op het punt staat te publiceren. Als je bijvoorbeeld zowel een Facebook- als een Instagram-post hebt gemaakt, zal het nummer (2) worden weergegeven. Je kunt ook de platformnamen zien naast de Publiceren-knop.
Een screenshot met de Publiceren-knop.
  1. De publicatiestatus van je post verschijnt in een pop-upvenster. Klik op Begrepen om te bevestigen. Als je post gepland is, zal de status Gepland zeggen in plaats van Gepubliceerd.
Een screenshot met de publicatiestatus van een social media-post.
Tip:
Je kunt de schakelaar naast een platform tijdelijk uitzetten als je niet wilt publiceren naar dat platform.

A screenshot showing the toggle to turn off the ability to share to a specific social platform.
Klik rechtsboven op Social media-accounts beheren als je een account wilt wisselen of loskoppelen. Het is niet aan te raden om een account los te koppelen of om te wisselen waarvoor je al posts hebt gepland, aangezien deze niet zullen worden gepubliceerd zodra je het account verwijdert.

Problemen oplossen bij het publiceren van je post

Als je een foutmelding krijgt of als het account dat je zoekt niet wordt weergegeven in de verbindingsfase, probeer dan de onderstaande stappen voor het oplossen van problemen voor het relevante sociale netwerk.

Problemen oplossen met publiceren op Facebook

Problemen oplossen bij het publiceren op Instagram

Nog steeds niet gelukt?

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op en geef ons de onderstaande informatie.