Social media-posts: Een social media-post plannen

Leestijd 3 minuten
Plan posts op voorhand voor vakanties of belangrijke evenementen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je in de buurt van je computer bent. Maak je inhoud van tevoren en plan Facebook- en Instagram-posts in om ze op een later tijdstip te publiceren.

Je kunt een lijst met al je geplande posts bekijken via het Social Media-dashboard en de timing bewerken.
In dit artikel lees je hoe je:

Een social media-post plannen

Nadat je de inhoud van je social media-post hebt gemaakt en je Instagram-bedrijfsaccount en Facebook-accounts hebt gekoppeld, kun je ervoor kiezen om de post te plannen voor een specifieke datum en tijd.

Om een social media-post te plannen:

1. Ga naar Social Media-posts op het dashboard van je website.
  2. Kies of je een nieuwe post wilt maken of verder wilt werken aan een conceptpost:
    • Nieuwe post: Klik op + Nieuwe post.
    • Conceptpost: Klik op Mijn posts en vervolgens op het Concepten-tabblad (Drafts). Klik vervolgens naast de betreffende post op Post bewerken.
  3. Bewerk het ontwerp, de inhoud en andere elementen van je social media-post. Lees hoe je een social media-post kunt maken.
  4. Klik rechtsboven op Volgende om naar de Voorbeeld en delen-pagina te gaan.
    Let op: Als je je Facebook- en/of Instagram-accounts nog niet hebt gekoppeld, koppel er dan ten minste één aan voordat je verder gaat.
  5. Klik onder Wanneer wil je publiceren? op Op een later tijdstip.
  6. Gebruik de datumkiezer om de dag te kiezen waarop je de post wilt publiceren.
  7. Kies een tijdstip waarop de post moet worden gepubliceerd.
    Let op: Controleer de tijdzone. Als deze onjuist is, wijzig je dit in de instellingen van je browser.
  1. Klik op Toepassen.
  2. Klik op Post inplannen om te bevestigen.
Let op:
Je kunt al je geplande posts zien in het Gepland-tabblad in Mijn posts.

Geplande posts beheren

Bekijk al je geplande posts vanuit het Social Media-dashboard. Je kunt een bestaande post bewerken, opnieuw inplannen voor een andere dag, of de post verwijderen.

Om je geplande posts te beheren:

1. Ga naar Social media-posts op het dashboard van je website.
  2. Klik op Mijn posts.
  3. Klik op het Ingepland-tabblad.
  4. Klik naast de post die je wilt beheren op het Meer acties-pictogram .
  5. Beheer je post met behulp van de volgende opties: