Wix Bookings: Een online dienst maken via Zoom

Leestijd 6 minuten
Van plan om online in contact te komen met klanten? Gebruik Zoom om je afspraken, lessen of cursussen te hosten. Online sessies zijn ideaal voor coaching, bijles, taallessen, fitnesssessies en nog veel meer.
Een screenshot met een voorbeeld van een online dienst.
Voordat je begint:
  • Zorg ervoor dat een of meer betaalmethoden zijn ingesteld op het Betalingen ontvangen-tabblad van het dashboard van je website.
  • We hebben vanaf januari 2023 de functies van onze Premiumpakketten geüpdatet. Om videoconferenties te gebruiken, moet je upgraden naar een van onze Business en eCommerce Premiumpakketten

Creëer een online dienst met Zoom

De eerste keer dat je een online dienst aanmaakt met Zoom, wordt je gevraagd om je Zoom-account te koppelen of om een nieuwe aan te maken. De volgende keer dat je een online dienst maakt, kun je deze stap overslaan.
Let op:
  • Het e-mailadres van het Zoom-account waaraan je koppelt met Wix Bookings wordt weergegeven op het Medewerkers-tabblad van je Boekingsagenda. Klik op Bewerken om een ander Zoom-account te koppelen.

• Lees meer over het beheren van meerdere videoconferentieaccounts
  • Wanneer klanten de dienst boeken, ontvangen ze hun Zoom-link in hun bevestigingsmail. Je Zoom-link wordt pas aan je Wix-agenda toegevoegd nadat een boeking is gemaakt.

Lees hoe je:

Start je sessie

Wanneer het tijd is om je evenement te houden, open je de dienst vanuit je agenda of de Wix Owner-app en klik je op Zoom-vergadering starten.Je kunt ook op Deelnemerlink kopiëren klikken om de link naar klanten te verzenden.
Een screenshot die laat zien hoe je je online sessie kunt starten vanuit de boekingsagenda.
Je klanten kunnen deelnemen aan het evenement door op de Zoom-link te klikken in de:
Let op:
Als je een Zoom-link toevoegt aan een dienst die klanten al hebben geboekt, ontvangen alleen nieuwe klanten de link. Zorg ervoor dat je de Zoom-link handmatig verzendt naar klanten die boekten voordat je videoconferenties via Zoom toevoegde.

Zoomproblemen oplossen

Bekijk de volgende links voor aanvullende ondersteuning en bronnen:

Nog steeds niet gelukt?

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.