Wix Bookings: Een cursus inplannen

Leestijd 2 minuten
Plan je sessies precies wanneer je wilt; of de bijeenkomsten nu met regelmatige tussenpozen plaatsvinden (bijvoorbeeld 1 uur per week elke maandag om 8.00 uur) of volgens een meer gepersonaliseerd schema (bijvoorbeeld een sessie met een wisselende lengte eens in de drie weken met sessies die door verschillende instructeurs worden gegeven).

Nadat je een cursus hebt aangemaakt, kun je de sessies vanuit je boekingsagenda plannen. Wanneer klanten een cursus boeken, schrijven ze zich in voor de hele cursus en alle bijbehorende sessies.
Voordat je begint:
Creëer de cursusdienst die je wilt plannen (bijvoorbeeld Spaans voor gevorderden).

Om een cursussessie te plannen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op het tijdvak waarin de cursus voor het eerst plaatsvindt.
  3. Selecteer Cursussessies.
  4. Voeg de details van de cursussessie toe:
    • Cursus: Selecteer de cursus die je wilt inplannen.
    • Medewerkers: Selecteer de medewerker die de cursus leidt.
    • Aanvang: Bewerk de datum en starttijd van de sessie.
    • Duur: Selecteer de duur van de cursus.
      Let op: Selecteer Gepersonaliseerd om een aangepaste duur in te voeren.
    • Herhalen: Kies hoe vaak de cursussessie wordt aangeboden:
      1. Selecteer een optie uit de dropdown.
        Let op: Selecteer Herhaalt niet om de cursus maar één keer aan te bieden.
      2. Selecteer de dag van de week waarop de cursus plaatsvindt.
      3. (Optioneel) Klik op het veld naast Tot en kies de datum van de laatste les.
  5. Kies een opslagoptie:
    • Opslaan en nieuwe toevoegen: Sla de sessie op en begin met het plannen van een nieuwe sessie.
    • Opslaan: Sla de sessie op en ga terug naar je agenda.
Tip:
Ga naar het Diensten-tabblad en klik naast de betreffende dienst op Rooster tonen om een samenvatting van de planning te bekijken.

Je kunt ook de planningsweergave in je agenda selecteren om de lijst met aankomende sessies op de bepaalde datum te bekijken.