Wix Bookings: Een cursus creëren

Leestijd 10 minuten
Cursussen zijn een goede manier om diensten aan te bieden met meerdere sessies die op specifieke data beginnen en eindigen. Je kunt cursussen gebruiken om het volgende te maken:
  • Afspraken voor meerdere sessies:  Klanten schrijven zich in en betalen voor een hele cursus, bijvoorbeeld een pottenbakkerscursus van vijf weken die één keer per week plaatsvindt van 1 maart tot 29 maart.
  • Eenmalige groepsdiensten: Bijvoorbeeld een zaterdagse meditatieworkshop die slechts één keer wordt gehouden. Klik hier om meer te lezen over het creëren van eenmalige diensten.

Stap 1 | Maak de cursus

Begin met het maken van je dienst met een passende titel, bijvoorbeeld 'Cursus Spaans voor beginners'. Voeg een beschrijving en afbeeldingen toe, zodat klanten weten wat ze van de cursus kunnen verwachten voordat ze zich aanmelden.
Later, in stap 2, kun je beslissen wanneer de cursus plaatsvindt, wie van je medewerkers de cursus doceert, hoe lang de sessies duren en meer.
Let op:
Hoewel je cursussen kunt beheren vanuit de Wix Owner-app, kun je ze alleen op desktop aanmaken.

Om de cursus te maken:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Voeg een nieuwe dienst toe.
  3. Kies wat je wilt doen:
    • Kies een template: Klik onder de relevante cursustemplate op Bewerken.
    • Gebruik een blanco template: Klik op Kies een blanco template
  4. Voer de informatie over de cursus in:
Tip:
Voordat je je cursus opslaat, controleer je het voorbeeld onder Overzicht om er zeker van te zijn dat de details correct zijn. Dit is wat je klanten zien voordat ze boeken.

Stap 2 | Stel de prijs en betaalopties voor de cursus in

Zodra je de basisinformatie over je cursus hebt toegevoegd, kun je kiezen hoe klanten ervoor betalen. Je kunt ze het volledige bedrag online of ter plekke laten betalen. Je kunt ze ook via beide opties laten betalen. Je kunt ook een aanbetaling toevoegen die klanten vooraf op je website kunnen betalen.

Om de prijs en betaalopties voor je cursus in te stellen:

1. Scrol omlaag naar het Prijs en betaling-gedeelte.
  2. Selecteer een prijsoptie in de Cursusprijs-dropdown.
  3. Afhankelijk van de gekozen prijsopties, volg je de onderstaande stappen om het in te stellen:

Stap 3 | Plan wanneer je de cursus aanbiedt

Nadat je je prijzen en betaalopties hebt bepaald, kun je instellen wanneer de sessies plaatsvinden en meer specifieke details toevoegen, waaronder:
  • Wie de cursus geeft
  • Op welke dag(en) en tijdstip(pen) je de cursussessies aanbiedt?
  • Hoe lang elke cursussessie duurt
  • De begin- en einddatum
Tip:
De onderstaande instructies laten zien hoe je je planning instelt in het formulier voor het maken van diensten. Het is ook mogelijk om de boekingsagenda te gebruiken om cursustijden in te stellen

Om in te plannen wanneer je de cursus aanbiedt:

1. Klik in het formulier voor het maken van diensten onder Schema op Sessies toevoegen.

2. Kies de medewerker die verantwoordelijk is voor de cursus.
  3. Kies de begindatum en-tijd van de eerste sessie
  4. Selecteer hoe lang elke sessie duurt in de vervolgkeuzelijst Duur van de sessie, of scrol omlaag en klik op Gepersonaliseerd om een aangepaste duur te selecteren.
  5. Selecteer hoe vaak de cursussessies plaatsvinden in de Herhaalt-vervolgkeuzelijst.
  6. (Optioneel) Klik om eventuele extra dagen te selecteren waarop je de dienst aanbiedt.
  7. Klik op de agenda naast Tot om te selecteren wanneer de cursus eindigt.
  8. (Optioneel) Klik op Opslaan en nieuwe toevoegen om meer sessies aan de cursus toe te voegen die plaatsvinden buiten de dagen en tijden die je in de vorige stap hebt toegevoegd.
  9. Klik op Opslaan.
Tip:
Je kunt een cursussessie op elk moment bewerken. Als je bijvoorbeeld wilt wijzigen wie de sessie op woensdag om 8.00 uur geeft, klik je op de sessie in de boekingsagenda en breng je je wijzigingen aan. Je kunt een enkele sessie of alle toekomstige sessies op woensdag om 8 uur bewerken.
Hoe zien klanten dit op mijn website?
Wanneer klanten de cursus bekijken, kunnen ze alle relevante informatie zien op de dienstenpagina.

Stap 4 | Voeg afbeeldingen toe om je cursus te laten zien

Voeg een omslagafbeelding en een afbeeldingengalerij toe om klanten te laten zien waar je cursus over gaat. De omslagafbeelding verschijnt bovenaan de dienstenpagina en de galerij verschijnt naast de informatie over je cursus.

Om afbeeldingen aan je cursus toe te voegen:

1. Klik naast Afbeeldingen op het Uitbreiden-pictogram
  2. Voeg afbeeldingen toe aan je cursus:
    • Omslagfoto:
      1. Klik op Omslagfoto toevoegen.
      2. (In de Media Manager) Selecteer de relevante afbeelding.
    • Dienstgalerij:
      1. Klik onder Dienstgalerij op het Toevoegen-pictogram
      2. (In de Media Manager) Selecteer maximaal 10 afbeeldingen om je dienst te presenteren.

Stap 5 | Pas je geavanceerde instellingen aan

Controleer na het instellen van je cursus het Geavanceerde instellingen-gedeelte onderaan. Je kunt je eigen boekingsformulier toevoegen, kiezen of klanten deze cursus al dan niet online kunnen boeken en beslissen of ze kunnen boeken nadat de cursus al is begonnen.

Om je aanvullende instellingen aan te passen:

1. Klik naast Geavanceerde instellingen op het Uitbreiden-pictogramundefined.
  2. Activeer de Online boekingsvoorkeuren-schakelaar om de aanvullende instellingen aan te passen.
  3. Pas een van de volgende instellingen aan:
    • Online boekingsvoorkeuren: Schakel deze schakelaar uit om de cursus alleen-lezen te maken.
    • Boeken na startdatum: Schakel de schakelaar in om klanten toe te staan te boeken nadat de cursus al is begonnen.
    • Voorkeuren voor groepsboekingen: Voer het aantal toegestane boekingen per deelnemer in.
    • Gepersonaliseerd boekingsformulier: Schakel dit in om je eigen formulier te maken voor het boeken van deze cursus.
  4. Klik op Opslaan.
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix voor meer informatie over het toevoegen van lessen en cursussen aan je website om je bedrijf op te bouwen.