Wix Bookings: Meerdere videoconferentielinks beheren

Leestijd 7 minuten
Run meerdere online videosessies tegelijkertijd voor je diensten met Wix Bookings-videoconferenties.
De eerste keer dat je videoconferenties (VC) toevoegt aan een dienst, kun je een Zoom-account of een aangepaste VC-link (bijvoorbeeld Google Hangouts) aan je website koppelen. Dit dient dan als je standaard VC-account voor al je online diensten totdat je extra VC-accounts toevoegt.
Een screenshot met de videoconferentie-schakelaar ingeschakeld in het formulier voor het maken van diensten.
Diensten kunnen aan elke VC provider (inclusief Google Hangouts, Skype, enzovoort) worden gekoppeld door een aangepaste link te gebruiken. Koppel je videoconferentieprovider door wanneer daarom wordt gevraagd de URL, het wachtwoord en eventuele andere aanvullende informatie in te voeren.
Belangrijk:
  • We hebben vanaf januari 2023 de functies van onze Premiumpakketten geüpdatet. Om videoconferenties te gebruiken, moet je upgraden naar een van onze Business en eCommerce Premiumpakketten
  • Wanneer je een Zoom-account koppelt, worden er unieke links voor elke sessie gegenereerd. Wanneer je kiest voor een koppeling met een andere VC-provider zoals Skype, gebruik je voor elke sessie dezelfde link.
    De voordelen, gesprekstijdens en deelnemerslimieten voor videoconferenties hangen af van de provider die je gebruikt (Zoom, GoToMeeting, enzovoort) en worden niet bepaald door Wix.
Lees in dit artikel meer over:

Eigen VC-accounts opzetten

Je kunt vanuit het Diensten-tabblad of het Medewerkers-tabblad binnen elk van je diensten je standaard VC-account instellen.
Een screenshot die laat zien hoe je de relevante videoconferentieprovider voor je website selecteert.
Tip:
Als je meerdere Wix-websites hebt, kun je voor elke website een ander standaard VC-account instellen.

Om je standaard VC-account in te stellen:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.Let op: Ga naar stap 4 hieronder om je VC-account in te stellen vanuit het Medewerkers-tabblad.
  2. Klik op een dienst.
  3. Scrol omlaag naar het Locaties-gedeelte.
  4. Klik in het Videoconferentie-gedeelte op de Toevoegen-knop (of Bewerken in het Medewerkers-tabblad).
Een screenshot die laat zien hoe je een videoconferentielink toevoegt vanuit een formulier voor het maken van diensten op het dashboard.
  1. Kies het gewenste type VC-koppeling:
    • Zoom: Ga verder met de Zoom-integratieflow.
      • Klik op Doorgaan.
      • Klik op Koppelen.
    • Aangepaste link: Vul de verplichte velden voor het koppelen van een aangepaste link in om een andere provider dan Zoom in te stellen, zoals Google Hangouts of Skype.
Een screenshot die laat zien hoe je een aangepaste VC-link instelt vanuit het formulier voor het maken van diensten op het dashboard.
Belangrijk:
Als je je primaire videoconferentie-account loskoppelt, zullen de videoconferentie-links voor sessies niet verschijnen, zelfs als je medewerkers hun eigen individuele videoconferentie-accounts hebben.

VC-accounts voor je medewerkers instellen

Je bedrijf kan dan meerdere online diensten tegelijk aanbieden. Als een medewerker is toegewezen aan een specifieke dienst, dan wordt zijn of haar VC-account gebruikt in plaats van het primaire VC-account voor deze dienst.
Tip:
Je medewerkers kunnen op elk moment de Zoom-links handmatig toevoegen aan of verwijderen uit hun sessies. Dit is handig voor last-minute wijzigingen aan diensten, waarbij een dienst niet meer online maar ter plaatse plaats vindt of andersom.

Om de VC-accounts van je medewerkers in te stellen:

1. Ga naar Medewerkers op het dashboard van je website.
  2. Klik op het specifieke medewerkerssprofiel op Bewerken.
  3. Klik op Particulier account toevoegen.
  4. Kies de relevante VC-koppeling:
    • Zoom: Ga verder met de Zoom-integratiestroom door te selecteren welk Zoom-account gekoppeld moet worden.
    • Aangepaste link: Vul de verplichte velden in voor een het koppelen van een aangepaste link.
  5. Klik op Doorgaan.
Een screenshot die laat zien hoe je een individueel VC-account kunt toevoegen aan het profiel van een medewerker.

Medewerkers die hun eigen VC-accounts beheren

Je medewerkers kunnen hun eigen VC-links toevoegen en beheren met behulp van hun medewerkersaccounts op je website. Deel de onderstaande stappen met je medewerkers, zodat zij zelf hun eigen VC-links kunnen instellen en beheren.
Belangrijk:
  • We zijn bezig met het uitbrengen van deze functie, maar de functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.
  • Je moet een standaard videoconferentieaccount koppelen voordat je medewerkers hun eigen VC-links kunnen toevoegen.

Voor medewerkers om hun eigen VC-account in te stellen:

1. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan op Agenda beheren
  3. Klik op Videoconferenties beheren
  4. Kies de relevante optie:
    • Klik om Zoom te selecteren als je VC-provider.
      1. Klik op Doorgaan
      2. Klik op Koppelen.
      3. Log in op je Zoom-account en volg de instructies op het scherm.
    • Klik op Aangepaste link om de link van een andere VC-provider in te voeren.
      1. Plak je VC-URL in het Link-veld.
      2. (Optioneel) Voer je aangepaste Wachtwoord in.
      3. (Optioneel) Voer je aangepaste Beschrijving in.
      4. Klik op Koppelen.
Een screenshot die laat zien wat een medewerker ziet wanneer ze hun eigen aangepaste videoconferentielink toevoegen aan de boekingsagenda.

VC-links voor afspraken en lessen zijn afhankelijk van de specifieke sessie en medewerkersgegevens
Cursussen gebruiken de standaard VC-link van je website voor alle sessies, tenzij er een aangepaste VC-link is toegevoegd in de agenda. Je moet eerst ten minste één sessie opslaan en maken zodat de dienst een VC-link kan maken
Een screenshot die laat zien hoe je een bestaande VC-link kunt bijwerken.
Let op:
Het bewerken van een VC-link werkt alle vroegere en toekomstige sessies van de cursus bij. Je moet klanten die nog een oude link hebben handmatig op de hoogte brengen.

Laat me zien hoe ik:

Let op:
Je kunt ook een VC-link toevoegen aan een sessie die eerder offline was.

Je hebt volledige controle over hoe je klanten toegang krijgen tot VC-links. Je kunt VC-links in de bevestigingsmails en op 'Mijn boekingen'-pagina's van klanten in hun persoonlijke ledengedeelte verbergen.
Een screenshot met een voorbeeld van de e-mail die een klant ontvangt met de videoconferentielink voor hun online sessie.

Laat me zien hoe ik:

Het ledengedeelte van je website kan met of zonder VC-link worden weergegeven.