Wix Bookings: Persoonlijke agenda's van medewerkers synchroniseren met de boekingsagenda

Leestijd 3 minuten
Nodig je medewerkers uit om hun boekingen en persoonlijke agenda's te synchroniseren. Dit helpt hen hun agenda bij te houden en dubbele boekingen te voorkomen.
In dit artikel lees je meer over:
Belangrijk:
We zijn bezig met het uitbrengen van een nieuwe versie van de boekingsagenda. Als de stappen in dit artikel niet overeenkomen met je scherm, klik dan hier voor instructies.

Medewerkers uitnodigen om hun persoonlijke agenda's te synchroniseren met Wix Bookings

Nodig je medewerkers uit om hun boekingen en persoonlijke agenda's te synchroniseren, zodat ze hun agenda's makkelijker kunnen beheren.
Let op:
Elke medewerker heeft een eigen e-mailadres nodig om hun persoonlijke agenda te synchroniseren. Het is niet mogelijk voor meerdere medewerkers om hetzelfde e-mailadres te gebruiken.

Om je medewerkers uit te nodigen hun persoonlijke agenda's te synchroniseren:

1. Ga naar het Medewerkers-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik onder de betreffende medewerker op Agendatoegang geven
Screenshot van de knop Agenda toegang geven onder het profiel van een medewerker op het medewerkerstabblad van het dashboard.
  1. Klik op Uitnodiging versturen om te bevestigen.
  2. Vraag de medewerker om in de e-mail die hij of zij ontvangt op Uitnodiging accepteren te klikken.
Een screenshot die laat zien hoe medewerkers een uitnodiging accepteren om hun agenda te synchroniseren.
En nu?
Na het synchroniseren van de persoonlijke agenda van een medewerker verschijnen hun privé-afspraken als 'Bezet' in de boekingsagenda en kunnen klanten op deze tijden geen afspraken boeken.

De uitnodiging om een agenda te synchroniseren accepteren

Wanneer je de uitnodiging naar je medewerker stuurt, kun je ze door het onderstaande proces leiden om de synchronisatie van hun agenda's te voltooien.
Belangrijk:
Je medewerkers kunnen hun uitnodigingen om te synchroniseren alleen accepteren vanaf hun desktop. Momenteel is het niet mogelijk om het synchronisatieproces vanaf mobiel te voltooien.

Om je uitnodiging te accepteren om hun agenda te synchroniseren:

1. Klik op de Uitnodiging accepteren-link.
  2. Maak een Wix-account aan en log in op je website.
  3. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  4. Klik bovenaan op Agenda beheren.
  5. Klik op Agenda's synchroniseren.
  6. Klik naast de betreffende agenda op Synchroniseren.
  7. Klik op Toestaan om de nodige machtigingen te verlenen.
Een screenshot die laat zien hoe je Wix Bookings toestemming kunt geven voor toegang tot een persoonlijke agenda.

De synchronisatie van een persoonlijke agenda van een medewerker ongedaan maken

Medewerkers kunnen hun persoonlijke agenda altijd loskoppelen of wijzigen naar een andere ondersteunde e-mailprovider. Dat doen ze via de boekingsagenda op je website, net zoals toen ze hun agenda synchroniseerden. Je kunt de onderstaande stappen met ze delen om uit te leggen hoe je de synchronisatie van hun persoonlijke agenda's kunt opheffen.
Let op:
Alleen medewerkers kunnen hun persoonlijke agenda's uit Wix Bookings verwijderen. Je kunt medewerkers indien nodig van je website verwijderen

Om de synchronisatie van de persoonlijke agenda van een medewerker op te heffen:

1. Log in op je website.
  2. Ga naar het Agenda-tabblad op het dashboard van je website.
  3. Klik bovenaan op Agenda beheren.
  4. Klik op Agenda's synchroniseren.
  5. Klik naast de betreffende persoonlijke agenda op Synchronisatie opheffen
Een screenshot over het ongedaan maken van de synchronisatie van een persoonlijke agenda.
  1. Klik nogmaals op Synchronisatie opheffen om te bevestigen.