Een domein bij Wix kopen

Leestijd 4 minuten
Een domeinnaam is het gepersonaliseerde, unieke webadres van je website op internet. Het is de tekst die mensen in een browser typen om je website te bereiken, bijvoorbeeld wix.com. Dit maakt het gemakkelijker voor bezoekers om je website te vinden en helpt om je aanwezigheid op het web professioneler te maken, door het verstrekken van een duidelijke online ruimte voor je bedrijf en merk.
Je kunt rechtstreeks bij Wix een domein voor je website aanschaffen.
Voordat je begint:
Lees in dit artikel meer over:

Een domein kopen

Kies een domeinnaam die past bij jouw zakelijke behoeften (je kunt bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of bedrijfstype vermelden). Zoek de gewenste naam en extensie (bijv. .com of .net) om te zien of ze beschikbaar zijn, en kies de beste periode voor jouw behoeften – van 1 tot 3 jaar.

Om een domein te kopen:

1. Ga naar je Domeinen-pagina .
  2. Klik op Een domein kopen.
  3. Voer een domeinnaam en extensie in het zoekveld in en klik vervolgens op Zoeken.
  4. Als het domein beschikbaar is, klik dan op Kiezen om het rechtstreeks bij Wix te registreren.
    Tip: Als het domein dat je invoert niet beschikbaar is, ga dan terug naar stap 2 en probeer een andere domeinnaam en / of extensie.
  5. Selecteer de registratieperiode en klik op Doorgaan.
  6. Voer je contactgegevens in (of bewerk deze), en klik op Doorgaan. Let op: Volgens de AVG verschijnen de persoonlijke gegevens van gebruikers in de EU (Europese Unie) niet in de openbare WHOIS-records. Persoonlijke gegevens, zoals de naam, het adres en het e-mailadres van de EU-gebruiker, kan worden bekendgemaakt aan derden met een legitiem belang (dat wordt bepaald door de domeinregistreerder).
  7. Selecteer een privacybeveiligingsniveau:
    • Volledige privacybescherming (Privéregistratie):: Je contactgegevens worden niet weergegeven in de WHOIS-domeininformatie-records. Je kunt de optie voor privacybeveiliging op elk gewenst moment in- en uitschakelen. Bij gebruikers die kiezen voor volledige privacybescherming, zullen ook hun volledige persoonlijke gegevens verborgen zijn in de openbare Whois.
    • Basisbescherming: Je telefoonnummer en e-mailadres worden vervangen door generieke informatie.Degenen die contact met je willen opnemen, worden doorgestuurd naar een contactformulier dat je beschermt tegen spam.Je andere informatie blijft openbaar, zoals je land, staat / provincie en organisatie.Je kunt dit alleen wijzigen van basis- naar volledige privacybescherming door het domeinabonnement handmatig te verlengen.
  1. Klik op Doorgaan
  2. Selecteer je betaalmethode en klik op Aankoop verzenden.

Prijzen van Wix-domeinen

Zodra je een adres voor je website hebt geselecteerd (door op Kiezen te klikken in stap 4 hierboven), zie je de beschikbare registratieperiodes, die variëren van 1 tot 3 jaar.
De kosten van een Wix-domein verschillen afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:
  • Het type domeinextensie
  • Je lokale valuta
  • Het aantal geselecteerde jaren
  • Het toevoegen van privacybescherming
  • Het gebruik van een domeinvoucher
  • Je lokale belastingwetten

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: