Wix Bookings: Offline of ter plekke betaald worden

Leestijd 2 minuten
Met Wix Bookings ben je niet beperkt tot het online ontvangen van betalingen. Je kunt ter plekke betalingen van je klanten ontvangen wanneer ze bij je aankomen of via andere offline methodes zoals bankoverschrijving of cheques. Kies de methode die het beste werkt voor je bedrijf.
Lees in dit artikel meer over:
Tip:
Met Wix Bookings kun je je diensten op verschillende manieren in rekening brengen, waaronder: het vragen van aanbetalingen, betalingen volgens een schaal, het aanbieden van gratis diensten, en meer.

Betaling ter plekke ontvangen

Je kunt beslissen of klanten het volledige bedrag ter plekke betalen, een voorschot online en de rest ter plekke of het volledige bedrag ter plekke. Betalingen ter plekke worden niet automatisch bijgehouden op je Wix-dashboard, maar je kunt handmatig sessies als betaald markeren.

Om persoonlijke betalingen in te stellen:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een optie:
    • Klik om een bestaande dienst te bewerken.
    • Klik op + Voeg een nieuwe dienst toe om een nieuwe dienst toe te voegen.
  3. Scrol omlaag naar het Prijs en betaling-gedeelte.
  4. Klik op het Betalingsvoorkeuren-dropdownmenu en selecteer de optie die aan je behoeften voldoet:
    • Volledige bedrag persoonlijk
    • Volledige bedrag online of in-person.
    • Online aanbetaling en de rest in-person.
      • Voer het bedrag in het Aanbetaling-veld in.
Een screenshot die laat zien hoe je je betaalvoorkeuren kunt kiezen in het formulier voor het maken van diensten.
Ga aan de slag:
Lees hoe je een dienst kunt instellen, inclusief het instellen of klanten persoonlijk betalen of niet:

Ontvang offline (handmatige) betalingen

Kies handmatige betalingen als je betalingsinstructies wilt weergeven (bijvoorbeeld details voor bankoverschrijvingen). Deze methode wordt meestal gebruikt om de betaling te innen voordat de klanten aankomen voor een dienst.
De betaling verschijnt niet automatisch in je Wix-dashboard, maar je kunt sessies handmatig als betaald markeren.

Om de handmatige betaalmethode in te stellen:

1. Ga naar het Betalingen ontvangen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Handmatige betalingen.
  3. Klik naast Handmatige betalingen op Koppelen.
  4. Selecteer het relevante betalingstype:
    • Handmatige betaling
    • Contante betaling
    • Offline betalen
  5. Voer de instructies in het tekstvak in (bijvoorbeeld: 'Maak de betaling over naar Bank ABC, rekening # 123456').
  6. Schakel de Ontvangt betalingen-schakelaar in.
Een screenshot die laat zien hoe je het accepteren van betalingen inschakelt.

Creditcardbetalingen uitvoeren namens klanten

Je kunt volledige of gedeeltelijke betalingen doen voor boekingen namens een klant door hun creditcardgegevens voor hem of haar in te voeren. Je kunt ook aangepaste diensten in rekening brengen, of klanten laten betalen voor add-ons door een aangepaste bestelling aan te maken.
Ga aan de slag: