Wix Bookings: Selecteren hoe je kosten in rekening brengt voor boekingsdiensten

Leestijd 6 minuten
Wix Bookings geeft je de flexibiliteit om betalingen te ontvangen zoals jij dat wilt. Laat klanten online of ter plekke voor diensten betalen, of bied de dienst gratis aan. Naast individuele sessies kun je klanten abonnementen of pakketten aanbieden.
Lees in dit artikel meer over:
Let op:
Om online betaald te worden, moet je ervoor zorgen dat je je website upgradet met een Premiumpakket.

Een gratis dienst aanbieden

Je kunt gratis diensten aanbieden. Wanneer klanten de dienst op je website bekijken, zien ze de tekst die je hebt ingevoerd in plaats van de prijs.
Screenshot van hoe een gratis dienst verschijnt op een live website.

Om een gratis dienst aan te bieden:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuwe afspraak, les of cursus aan of bewerk een bestaande.
  3. Selecteer Gratis in de Type prijs-dropdown in het Prijs en betaling-gedeelte.
    Tip: Je kunt ook een dienst op je website weergeven zonder prijsweergave
Een screenshot die laat zien hoe je een gratis dienst maakt.

Een dienst tegen verschillende tarieven aanbieden met behulp van prijsopties

Met prijsopties kun je op basis van verschillende factoren verschillende prijzen rekenen voor diensten. Je kunt voor elke dienst aangepaste prijsopties maken die passen bij je bedrijf, je personeel en je klanten.
Maak bijvoorbeeld verschillende prijzen voor een afspraak op basis van de medewerker die je klant kiest. Ook voor diensten buiten het hoogseizoen kun je verschillende tarieven hanteren. Of je kunt korting geven aan studenten en senioren.
Belangrijk:
  • Deze functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.
  • Houd er rekening mee dat je klanten sessies die zijn gekocht met prijsopties niet kunnen verzetten.

Om diensten tegen verschillende tarieven aan te bieden:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de relevante dienst.
  3. Scrol omlaag naar het Prijs en betaling-gedeelte.
  4. Selecteer onder Kies hoe klanten voor deze dienst kunnen betalen de optie Per sessie of Per sessie of met abonnement
  5. Selecteer Gevarieerde prijzen in de Type prijs-dropdown.
  6. Voer een Standaardprijs in het daarvoor bestemde veld in.
  7. Kies in het Betalingsvoorkeuren-dropdownmenu hoe klanten voor de dienst kunnen betalen:
    • Volledige bedrag online.
    • Volledig bedrag in-person.
    • Volledige bedrag online of in-person.
    • Online aanbetaling en de rest in-person.
      1. Voer het bedrag in het Aanbetaling-veld in.
  8. Klik op Prijsopties maken of Prijsopties beheren
  9. Geef je prijsopties een naam onder het Prijsopties-label, bijvoorbeeld 'Leeftijd klant' of 'Massagetype'.
  10. Voer de verschillende opties en hun prijzen in de daarvoor bestemde velden in.
  11. (Optioneel) Klik op + Nieuwe optie toevoegen om extra prijsopties aan te maken.
  12. Klik op Opslaan.
Screenshot met verschillende prijsopties, afhankelijk van het type specifieke dienst dat de klant boekt.
Lees meer over het toevoegen van prijsopties aan je verschillende soorten diensten:

Klanten online en ter plekke laten betalen

Bij het boeken kun je klanten op een paar manieren de prijs voor de dienst laten betalen:
  • Volledige bedrag online
  • Volledige bedrag persoonlijk
  • Volledige bedrag online of in-person
  • Online aanbetaling en de rest in-person

Om een cursus aan te bieden waarvoor klanten online en/of ter plekke betalen:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Creëer een nieuwe dienst of bewerk een bestaande.
  3. Scrol omlaag naar het Prijs en betaling-gedeelte.
  4. Selecteer Vaste prijs of Gevarieerde prijzen in de Type prijs-dropdown.
  5. Vul de relevante prijs of prijzen in.
  6. Selecteer een betaaloptie in de Betalingsvoorkeuren-dropdown:
    1. Klik op Wijzigen.
    2. Selecteer een online betaaloptie:
    • Volledige bedrag online.
    • Volledig bedrag in-person.
    • Volledige bedrag online of in-person.
    • Online aanbetaling en de rest in-person.
  7. Klik op Opslaan.
Tip:
Als je Volledig bedrag online selecteert, krijgen klanten alle opties aangeboden die je hebt ingesteld in Betalingen ontvangen op het dashboard van je website, inclusief de Handmatige betaalmethode

Een aanbetaling in rekening brengen voor boekingen

Aanbetalingen worden altijd online betaald, dus zorg ervoor dat je een online betaalmethode instelt
Als je ervoor kiest om aanbetalingen te accepteren, hebben klanten niet de mogelijkheid om het volledige dienstbedrag te betalen bij het boeken.
Let op:
  • Deze functie is nog niet beschikbaar voor alle gebruikers.
  • Als je zowel een online betaalmethode als handmatige (in-person) betaling instelt, betalen klanten die voor handmatige betaling hebben gekozen geen aanbetaling tijdens het boeken.

Om een aanbetaling te vragen bij het boeken van een dienst:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Creëer een nieuwe dienst of bewerk een bestaande.
  3. Scrol omlaag naar het Prijs en betaling-gedeelte.
  4. Selecteer Vaste prijs of Gevarieerde prijzen in de Type prijs-dropdown.
  5. Vul de relevante prijs of prijzen in.
  6. Selecteer Online aanbetaling en de rest in-person in de Betalingsvoorkeuren-dropdown.
  7. Vul het de aanbetaling in.
  8. Klik op Opslaan.

Een dienst aanbieden als onderdeel van een abonnement of pakket

Bied abonnementen of pakketten met de Abonnementen-app. Je kunt ook diensten maken die alleen beschikbaar zijn als onderdeel van een abonnement.
Wanneer klanten afspraken of lessen boeken, kunnen ze hiervoor betalen als enkele sessies of als onderdeel van hun abonnement of pakket. Klanten kiezen hoe ze willen betalen voor de dienst bij het afrekenen. Je kunt ook een dienst maken die alleen beschikbaar is als onderdeel van een abonnement.
Screenshot van betaalopties op een live website, inclusief het kopen van een abonnement om voor diensten te betalen.

Om een afspraak of les aan te bieden als onderdeel van een abonnement of pakket:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuwe afspraak of les aan, of bewerk een bestaande.
  3. Vul de Algemene informatie- en Dienstgegevens-onderdelen in.
  4. Scrol omlaag naar Abonnementen (lidmaatschappen en pakketten) in het Prijs en betaling-gedeelte.
  5. Klik op Met een abonnement of Per sessie of met een abonnement onder Kies hoe klanten voor deze dienst kunnen betalen
  6. Kies wat je wilt doen:

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: