Wix Bookings: Kortingscoupons creëren

Leestijd 5 minuten
Bied je klanten kortingscoupons aan om loyaliteit te bevorderen en het aantal boekingen te verhogen. Kies uit een kortingscoupon voor een geldbedrag (bijvoorbeeld € 10,– korting) of een kortingspercentage (bijvoorbeeld 20% korting). Klanten kunnen de couponcodes bij het afrekenen toepassen om te profiteren van je aanbiedingen.
Je kunt ook coupons toepassen op diensten die zijn gekocht met de handmatige betaalmethode. Zorg ervoor dat je de dienst markeert als betaald om het aantal resterende coupons bij te werken.
Let op:
  • Klanten kunnen geen boekingscoupons toepassen op gratis diensten of op diensten die zijn ingesteld op aangepaste prijs (gratis/prijzen variëren).
  • Als je actieve coupons op je website hebt, gaan klanten naar de betaalpagina, zelfs voor gratis diensten of diensten met offline betalingen. Dit is om ervoor te zorgen dat klanten hun boeking voltooien via de betaalpagina om beschikbare coupons in te voeren.
  • Je kunt tot 1.000 coupons aanmaken, elk met unieke codes, met behulp van de gratis Bulk Coupon Creator-app. Lees hoe je de Bulk Coupon Creator-app instelt om met Wix Stores, Bookings of Events te werken.
In dit artikel lees je hoe je het volgende creëert:
Een screenshot die laat zien hoe klanten een couponcode invoeren bij het afrekenen.

Een coupon voor een kortingsbedrag (€) maken

Gebruik dit coupontype om je klanten een vaste geldkorting op je diensten aan te bieden (bijvoorbeeld een korting van € 5,–). Dit is ideaal voor het promoten van nieuwe diensten bij klanten of voor het lanceren van een nieuwe locatie. Je kunt ook instellen hoe lang de coupon geldig is en deze beperken tot één per klant.

Om een coupon voor een kortingsbedrag voor diensten te maken:

1. Ga naar Coupons op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe coupon.
  3. Vul de volgende velden in:
    • Couponcode: Creëer een unieke code voor je coupon.
    • Couponnaam: Geef de coupon een passende titel. Dit is handig voor tijdelijke aanbiedingen zoals seizoensuitverkopen.
  4. Stel het kortingsbedrag in die door de coupon wordt aangeboden.
  5. Kies op welke diensten of producten de coupon van toepassing is in de Toepassen op-dropdown.
  6. Selecteer een van de volgende opties (niet van toepassing als je Minimaal subtotaal hebt geselecteerd):
    • Eenmaal per bestelling toepassen (op het laagst geprijsde artikel): Klant die 2 of meer relevante artikelen koopt, krijgt alleen een korting op het laagst geprijsde artikel.
    • Toepassen op elk in aanmerking komend artikel in een bestelling: Klanten die 2 of meer artikelen kopen, krijgen een korting op elk artikel.
  7. (Optioneel) Stel een einddatum in voor tijdelijke aanbiedingen met behulp van het Geldig tussen-veld.
  8. (Optioneel) Schakel het Stel een limiet voor deze coupon in-selectievakje in en voer het aantal keren in dat de coupon kan worden gebruikt.
  9. (Optioneel) Schakel Klant kan de coupon éénmalig gebruiken in.
  10. Klik op Coupon maken.
Een screenshot die laat zien hoe je een coupon voor een monetaire korting maakt.

Een procentuele (%) coupon maken

Gebruik dit coupontype om je klanten een procentuele korting op je diensten aan te bieden (bijvoorbeeld 20% korting). Dit is een goede manier om vaste klanten te belonen. Je kunt ook limieten instellen voor het aantal keren gebruik van de coupon en deze beperken tot één per klant.

Om een kortingscoupon met een percentage te maken:

1. Ga naar Coupons op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe coupon.
  3. Vul de volgende velden in:
    • Couponcode: Creëer een unieke code voor je coupon.
    • Couponnaam: Geef de coupon een passende titel. Dit is handig voor tijdelijke aanbiedingen zoals seizoensuitverkopen.
  4. Stel het kortingspercentage in dat door de coupon wordt aangeboden.
  5. Kies op welke diensten of producten de coupon van toepassing is in de Toepassen op-dropdown.
  6. Selecteer een van de volgende opties (niet van toepassing als je Minimaal subtotaal hebt geselecteerd):
    • Eenmaal per bestelling toepassen (op het laagst geprijsde artikel): Klant die 2 of meer relevante artikelen koopt, krijgt alleen een korting op het laagst geprijsde artikel.
    • Toepassen op elk in aanmerking komend artikel in een bestelling: Klanten die 2 of meer artikelen kopen, krijgen een korting op elk artikel.
  7. (Optioneel) Stel een einddatum in voor tijdelijke aanbiedingen met behulp van het Geldig tussen-veld.
  8. (Optioneel) Schakel het Stel een limiet voor deze coupon in-selectievakje in en voer het aantal keren in dat de coupon kan worden gebruikt.
  9. (Optioneel) Schakel Klant kan de coupon éénmalig gebruiken in als je wilt dat klanten de coupon slechts één keer kunnen gebruiken.
  10. Klik op Coupon maken.
Een screenshot die laat zien hoe je een coupon met een percentage korting maakt.
En nu?
Breng je klanten op de hoogte van je nieuwe coupons door:

Zorg ervoor dat je de promotiecodelink inschakelt in de winkelwageninstellingen in de Editor, zodat je klanten hun couponcodes kunnen invoeren voordat ze betalen.
Let op:
Als je dienst is ingesteld om alleen met abonnement te worden betaald, is de promotiecodelink niet beschikbaar.

Om de promotiecodelink in te schakelen:

1. Ga naar je winkelwagenpagina in je Editor:
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      2. Klik op Winkelwagen en bedankt.
      3. Klik op Winkelwagenpagina.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Boekingspagina's op Winkelwagenpagina.
  2. Klik om het Winkelwagenpagina-element op de pagina te selecteren.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik om het selectievakje naast Link promotiecode in te schakelen.
Een screenshot die laat zien hoe je de promotiecodelink op je winkelwagenpagina in de Editor kunt inschakelen.