Bedrijfsgegevens aan je website toevoegen

Leestijd 2 minuten
De gegevens die je toevoegt aan de bedrijfsgegevens van je website worden op verschillende plaatsen getoond, zoals in Wix Chat en Wix Facturen.
Wanneer je een bedrijfsnaam en -locatie toevoegt op het dashboard van je website, creëert Wix automatisch opmaak voor lokale bedrijven voor de homepage van je website en voegt deze voor je toe. Opmaak voor lokale bedrijven geeft zoekmachines informatie over je bedrijf en kan helpen de zoekresultaten en ranking van je website te verbeteren. Zoekmachines kunnen deze opmaak ook gebruiken om uitgebreide resultaten te creëren.

Om je bedrijfsgegevens toe te voegen:

1. Ga naar Bedrijfsgegevens op het dashboard van je website.
  2. Voeg het volgende toe in het Profiel-gedeelte:
    • Naam: Voeg je bedrijfs- of websitenaam toe.
    • Welke categorie past het beste bij je bedrijf? Selecteer de beste match.
    • Logo: Klik op Logo toevoegen en upload een afbeelding via de Media Manager.
      Tip: Je kunt een logo maken met de Wix Logo Maker.
    • Korte beschrijving: Beschrijf je bedrijf kort.  Deze beschrijving verschijnt in de zoekresultaten van zoekmachines.
Screenshot van het Wix-dashboard op de Bedrijfsgegevens-pagina met de nadruk op het Profiel-gedeelte.
  1. Begin met het toevoegen van je bedrijfslocatie in het Locatie en contactgegevens-gedeelte:
    • Adres:: Begin met het typen van je adres en selecteer het uit de lijst. Bewerk indien nodig je adresgegevens, waaronder land, appartementnummer, stad en postcode.
    • Locatienaam: Voer de naam van je locatie in.
    • Beschrijving: Voer een beschrijving in om klanten te helpen je bedrijf te vinden (bijvoorbeeld: 'Gebruik de achteringang').
Een screenshot van de locatiegegevens van een bedrijf.
  1. Voeg vervolgens je contactgegevens toe in het Contactgegevens-gedeelte:
    • E-mail: Voer je e-mailadres in.
    • Telefoon: Voer je telefoonnummer in.
    • Fax: Voer een zakelijk faxnummer in.
    • Openingstijden: Om je openingstijden in te stellen, klik je op Bewerken en kies je een van de volgende opties:
      • 24/7 beschikbaar: Zorg ervoor dat het selectievakje 24 uur is ingeschakeld.
      • Stel specifieke openingstijden in: Schakel het selectievakje 24 uur uit en stel je openingstijden in.
    • Tijdzone: Stel de tijdzone van je bedrijf in.
Let op:
De optie voor openingstijden wordt alleen weergegeven als je Wix Restaurants aan je website hebt toegevoegd.
  1. Klik op Opslaan.
Een screenshot van de contactgegevens van een bedrijf.
Is je bedrijf gevestigd op meer dan één locatie?
Als je Wix Restaurants of Wix Bookings op je website hebt geïnstalleerd, kun je meerdere locaties toevoegen aan je bedrijfsgegevens. Standaard verschijnt de eerste bedrijfslocatie in Wix Chat en Wix Facturen. Klik op Voeg een tweede locatie toe om te beginnen met het instellen van een andere locatie.