Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf aanmaken op de homepage van je website

Leestijd 6 minuten
Gestructureerde gegevensopmaak is een gestandaardiseerde indeling om zoekmachines gedetailleerde informatie over je pagina te geven. Door opmaak toe te voegen aan de pagina's van je website, kunnen de zoekresultaten en de positie van je website worden verbeterd.
Wanneer je een bedrijfsnaam en -locatie toevoegt aan je account, maakt Wix automatisch gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf aan voor de homepage van je website. Met gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf kun je zoekmachines informatie geven over je bedrijf. Zoekmachines kunnen deze opmaak ook gebruiken om uitgebreide resultaten te creëren.
Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf in de gestructureerde gegevensopmaak van je homepage.
Belangrijk:
Het toevoegen van gestructureerde gegevensopmaak aan de pagina's van je website garandeert niet dat zoekmachines uitgebreide resultaten voor deze pagina's zullen opleveren.
Lees in dit artikel meer over:

Gegevensopmaak voor en lokaal bedrijf begrijpen

De gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf die Wix aan je homepage toevoegt, is gebaseerd op Schema.org en de aanbevelingen van Google. Het bevat de volgende instellingen:
  • Naam: De naam van je bedrijf zoals deze wordt weergegeven in het Profiel-gedeelte van de bedrijfsgegevens van je website
  • URL: De URL van je website
  • Afbeelding: Het logo dat je hebt toegevoegd aan de bedrijfsgegevens van je website
  • Adres: Je adres zoals weergegeven in het 'Locatie en contactgegevens'-gedeelte van de bedrijfsgegevens van je website

Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf voor je homepage aanmaken

Je kunt gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf voor de homepage van je website aanmaken door een bedrijfsnaam en locatie toe te voegen aan de bedrijfsgegevens van je website. Je kunt optioneel ook een logo toevoegen om de URL ervan in de opmaak op te nemen.
Belangrijk:
Wix maakt de gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf aleen aan voor je primaire locatie. Als je meerdere bedrijfslocaties hebt, maken we geen opmaak aan voor elke extra locatie.

Om gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf aan te maken:

1. Ga naar het Bedrijfsgegevens-gedeelte in de instellingen van je website.
  2. Voer onder Naam in het Profiel-gedeelte je bedrijfsnaam in.
  3. (Optioneel) Klik op Logo toevoegen om een logo-afbeelding te uploaden.
  4. Voeg onder Adres in het Locatie en contactgegevens-gedeelte je adres in.
  5. Klik op Opslaan.
Tip:
Je kunt de gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf op elk gewenst moment bijwerken door je bedrijfsnaam of locatie te bewerken.

Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf testen

Je kunt Google's test voor uitgebreide resultaten gebruiken om te controleren of je gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf in aanmerking komt voor uitgebreide resultaten. Krijg toegang tot deze test via 'Geavanceerde SEO'-tabblad op je homepage.

Om je gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf te testen:

1. Ga naar de SEO-instellingen van je homepage:
2.  Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
3.  Klik op Gestructureerde gegevensopmaak.
4.  Klik naast Lokaal bedrijf op het Meer acties-pictogram.
5.  Selecteer Testen op Google.
Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf testen bij Google
6.  Klik op de testpagina voor uitgebreide resultaten op Code testen.Lees meer over de test voor uitgebreide resultaten
Let op:
Mogelijk zie je een waarschuwing dat sommige optionele velden ontbreken. De SEO van je homepage wordt niet beïnvloed als je gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf niet over deze optionele velden beschikt.

Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf van je homepage uitsluiten

Je kunt ervoor kiezen om de gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf uit te sluiten van je homepage als je besluit dat je zoekmachines er geen toegang toe wilt geven. Het uitsluiten van de opmaak betekent dat zoekmachines deze informatie niet kunnen gebruiken om uitgebreide resultaten te maken.

Om gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf van je homepage uit te sluiten:

1. Ga naar de SEO-instellingen van je homepage:
2.  Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
3.  Klik op Gestructureerde gegevensopmaak.
4.  Klik naast Lokaal bedrijf op het Meer acties-pictogram.
5.  Selecteer Uitsluiten van pagina.
Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf van je homepage uitsluiten.
Tip:
Je kunt de gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf op elk moment opnieuw opnemen door op het Meer acties-pictogramte klikken en Opnemen op pagina te selecteren.