Wix Bookings: Diensten op meerdere locaties aanbieden

Leestijd 6 minuten
Bied je diensten aan op meerdere bedrijfslocaties om je klanten en medewerkers meer keuze en flexibiliteit te bieden. Je kunt afspraken en lessen aanmaken die op meer dan één locatie plaatsvinden of aparte diensten aanmaken voor elke vestiging.
Let op:
  • Wanneer klanten diensten boeken, gaan de e-mails naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan de standaard bedrijfslocatie.
  • De tijdzone van je dashboard verandert niet als je meerdere locaties hebt. Alleen de tijdzone voor je standaardlocatie verschijnt op je website.
Een screenshot met diensten weergegeven per locatie op een live Wix-website.
In dit artikel lees je meer over:

Bedrijfslocaties toevoegen aan je website

Voeg nieuwe locaties toe aan het Bedrijfsgegevens-gedeelte van je website om je klanten op de hoogte te houden naarmate je bedrijf groeit. Ze kunnen dan de meest geschikte locatie kiezen om hun diensten te boeken.

Om bedrijfslocaties aan je website toe te voegen:

1. Ga naar Bedrijfsgegevens op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Locatie en contactgegevens-gedeelte.
  3. Als je dat nog niet hebt gedaan, voer dan je eerste locatie in:
    1. Voer je bedrijfsadres in.
    2. (Optioneel) Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld: 'Kom binnen via de zijdeur naast de liften'.
    3. Voer contactgegevens in die relevant zijn voor deze locatie.
    4. Voer de relevante werktijden en tijdzone in.
      Tip: Je geeft alleen je lokale tijdzone weer met behulp van het Boekingsbeleid-gedeelte op het dashboard van je website.
  4. Klik op Voeg een tweede locatie toe / Nieuwe locatie toevoegen.
Een screenshot die laat zien hoe je een andere locatie op het dashboard kunt toevoegen.
  1. Voer de gegevens van je nieuwe locatie in:
    1. Voer je bedrijfsadres in.
    2. (Optioneel) Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld 'Kom via de achterkant binnen'.
    3. Voer de relevante contactgegevens voor deze locatie in.
  2. Herhaal stap 4 en 5 om extra locaties aan te maken.
  3. Klik op Opslaan.

De beschikbare locaties van medewerkers wijzigen

Stel je medewerkers in op meerdere locaties, zodat je flexibelere afspraken en lessen kunt aanbieden. Zo kun je je klanten gunstigere opties bieden.

Om de beschikbare locaties van medewerkers te wijzigen:

1. Voordat je begint, moet je je standaard werktijden instellen
  2. Ga naar Medewerkers op het dashboard van je website.
  3. Wijs de medewerker aan die je wilt bijwerken en klik op Bewerken.
  4. Klik naast de betreffende dag van de week op het Bewerken-pictogram.
Een screenshot die laat zien hoe je de werktijden van een medewerker voor een specifieke locatie kunt bewerken.
  1. Klik op de Locatie-dropdown en selecteer de relevante locatie waar je medewerker die dag werkt.
  2. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien hoe je de locatie kiest waar een medewerker op een specifieke dag van de week werkt.
  1. Herhaal stap 4-6 om de relevante locaties te selecteren voor elk van de werkdagen van de medewerker.
  2. (Optioneel) Herhaal de bovenstaande stappen voor alle medewerkers die vanuit meerdere locaties werken.
Nu je de beschikbaarheid van de medewerkers hebt ingesteld, kun je voor al je locaties afspraken maken of bewerken.

Meer locaties toevoegen aan een afspraak of les

Naarmate je bedrijf groeit, wil je misschien meer locaties toevoegen aan je bestaande diensten. Dit is een goede manier om nieuwe klanten te winnen en je bestaande klanten meer gemak te bieden.

Om meer locaties aan een afspraak of les toe te voegen:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaande afspraak of les om deze te bewerken.
  3. Klik in het Dienstgegevens-gedeelte onder Locatie op Bewerken.
  4. Klik op Bedrijfslocatie.
  5. Selecteer de relevante bedrijfsadressen in het Kies locaties-dropdownmenu.
Een screenshot die laat zien hoe je de bedrijfslocaties selecteert waar je een dienst aanbiedt.
  1. Klik op Opslaan.
  2. Schakel in het Beschikbaarheid-gedeelte de selectievakjes in naast elk medewerker die deze dienst aanbiedt.
Een screenshot die laat zien hoe je medewerkers aan een dienst kunt toewijzen.
  1. (Optioneel) Plan lessen op meerdere locaties door omlaag te scrollen naar het Rooster-gedeelte.
    1. Sessies toevoegen (klik indien gevraagd op Opslaan en doorgaan).
    2. Voeg de vereiste sessies toe, inclusief de locaties.
    3. Klik op + Meer terugkerende sessies toevoegen om extra sessies in te plannen.
  2. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien hoe je de locaties instelt waar je op elke dag van de week les geeft.

Cursussen op meerdere locaties aanbieden

Je kunt een cursus maken en deze op elk van je locaties aanbieden. Je kunt niet één cursusdienst maken die op meerdere locaties plaatsvindt.
Om een cursus op meerdere locaties aan te bieden, creëer je de cursus en bied je deze op één locatie aan. Vervolgens dupliceer je de cursus en stel je deze in op een andere locatie. Eén cursusdienst kan geen sessies op meer dan één locatie hebben

Een cursus op meerdere locaties aanbieden:

1. Ga naar Diensten op het dashboard van je website.
  2. Klik op een bestaande cursus om deze te bewerken.
  3. Klik in het Dienstgegevens-gedeelte naast Locatie op Bewerken.
  4. Kies waar je de cursus wilt laten plaatsvinden:
    • Bedrijfslocatie: Selecteer een van je bedrijfsadressen.
    • Aangepaste locatie: Kies een andere locatie dan een van je bedrijfsadressen.

5. Klik op Opslaan.
  6. Klik naast de cursus die je hierboven in het Diensten-tabblad hebt aangemaakt op Meer acties .
  7. Klik op Dupliceren.

8. Klik in het Dienstgegevens-gedeelte onder Locatie op Bewerken.
  9. Kies waar je het tweede deel van de cursus wilt laten plaatsvinden:
    • Bedrijfslocatie: Selecteer een van je bedrijfsadressen.
    • Aangepaste locatie: Kies een andere locatie dan een van je bedrijfsadressen.
    • (Optioneel) Herhaal stappen 6 - 9 indien nodig, afhankelijk van het aantal locaties dat je in de cursus wilt opnemen. Let op: Klanten zullen zich moeten inschrijven voor elke cursussessie op elke locatie.
  10. Klik op Opslaan.

Diensten per locatie weergeven

Als je ervoor kiest om tabbladen op te nemen in je dienstenlijst, kun je je diensten per locatie weergeven in plaats van per dienstcategorie.
Een screenshot met diensten die op verschillende locaties op een live Wix-website worden aangeboden.

Om diensten per locatie weer te geven:

1. Ga naar de Dienst-pagina in je Editor.
    Tip: Dit kan als 'Boek online' verschijnen.
  2. Klik op de pagina op het Dienstenlijst-element.
  3. Klik op Instellingen

4. Klik op het Weergave-tabblad.
  5. Schakel de Tabbladen tonen op dienstenlijst-schakelaar in om de tabbladen met je verschillende locaties toe te voegen.
  6. Selecteer onder Tabbladen gebruiken Locaties om op te filteren.