Wix Bookings: Een sessie annuleren

Leestijd 10 minuten
Annuleer en verwijder indien nodig sessies uit je agenda. Je kunt ook beslissen of je de sessie wilt terugbetalen of klanten op de hoogte wilt stellen van de annulering. Stuur annuleringsmails om duidelijke communicatie met je klanten te behouden.
In dit artikel lees je meer over het annuleren van sessies:

Een afspraak annuleren

Annuleer de afspraak van een klant via het dashboard van je website, de Owner-app of de Studio-app.

Je kunt ervoor kiezen om de afspraak terug te betalen en je klanten een annuleringsmail te sturen. Zodra je een afspraak terugbetaalt, kan dit niet ongedaan worden gemaakt.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar de Boekingsagenda op het dashboard van je website.
  2. Klik op de afspraak die je wilt annuleren.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram en selecteer Afspraak annuleren
  4. Volg de onderstaande stappen, afhankelijk van het type sessie dat je annuleert:

Een enkele les of cursussessie annuleren

Als een sessie niet kan plaatsvinden, kun je deze annuleren en uit je agenda verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om een e-mail te sturen naar deelnemers om hen te informeren over de annulering.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar de Boekingsagenda op het dashboard van je website.
  2. Klik op de les of cursussessie die je wilt annuleren.
  3. Selecteer Sessie annuleren.
  4. (Optioneel) Selecteer Geef per mail wijzigingen aan je deelnemers door en voeg een bericht toe.
  5. Klik op Ja, sessie annuleren.
Screenshot die laat zien hoe je een enkele les of cursussessie annuleert en een annuleringsmail toevoegt op je dashboard.

Terugkerende lessessies op specifieke dagen annuleren

Annuleer alle terugkerende lessessies die op een specifieke dag en tijd zijn gepland. Als je bijvoorbeeld elke woensdag en donderdag om 19.00 uur een yogales aanbiedt, kun je alleen de lessen op woensdag annuleren.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar de Boekingsagenda op het dashboard van je website.
  2. Klik op de les of cursussessie die je wilt annuleren.
  3. Selecteer Sessie annuleren.
  4. Selecteer Alle toekomstige sessies op [dag en tijd van de sessie].
Een screenshot die laat zien waar je toekomstige lessessies kunt annuleren op je Wix-dashboard.
  1. (Optioneel) Selecteer Geef per mail wijzigingen aan je deelnemers door en voeg een bericht toe.
  2. Klik op Ja, alle sessies annuleren.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder om meer te lezen over het annuleren van een sessie.