Wix Bookings: De weergave van tijdzones instellen

Leestijd 3 minuten
Klanten bevinden zich mogelijk in een andere tijdzone dan jij bij het boeken van een van je diensten, vooral als je online diensten aanbiedt.Om verwarring of gemiste sessies te voorkomen, heb je verschillende opties voor het weergeven van de diensttijden op je website.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je je eigen tijdzone instelt in het Algemeen-gedeelte van het dashboard van je website.
Let op:
De eerste kalenderdag van de week wordt bepaald door de bedrijfslocatie die je invoert in je regionale instellingen. Lees hoe je je regionale instellingen wijzigt
In dit artikel lees je meer over:

Alleen je lokale tijdzone weergeven

Deze optie is handig voor bedrijven met lokale klanten die op bezoek komen, zoals een kapsalon.
Je regionale instellingen bepalen je tijdzone en je kunt deze op elk moment bewerken

Om alleen je lokale tijdzone weer te geven:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag en selecteer Tijdzone van agenda.
  3. Selecteer De tijdzone van je bedrijf.
  4. Schakel Laat klanten kiezen tussen jouw tijdzone en die van hen uit.
  5. Klik op Opslaan.
De weergave van de tijdzone instellen op je zakelijke tijdzone en de schakelaar uitschakelen om klanten tijdzones te laten kiezen.

Alleen de tijdzone van de klant weergeven

Deze optie is handig voor bedrijven die online sessies verkopen met klanten over de hele wereld. Het systeem detecteert waar de klant zich momenteel bevindt en toont diensten in zijn of haar lokale tijdzone.

Om alleen de tijdzone van de klant weer te geven:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag en selecteer Tijdzone van agenda.
  3. Selecteer De lokale tijdzone van de klant.
  4. Schakel Laat klanten kiezen tussen jouw tijdzone en die van hen uit.
  5. Klik op Opslaan.
De weergave van de tijdzone instellen op de lokale tijdzone van de klant en de schakelaar uitschakelen om klanten een tijdzone te laten kiezen.

Laat klanten kiezen welke tijdzone ze willen zien

Als je zowel lokale als internationale boekingen hebt, kun je deze optie selecteren. Kies een standaard tijdzone en laat de klanten beslissen of ze die willen veranderen.
Let op:
In de Wix-ledenapps, kunnen klanten niet kiezen welke tijdzone ze willen bekijken. De agendatijdzone die je selecteert in je boekingsinstellingen bepaalt welke tijdzone klanten zien wanneer ze diensten bekijken.
Een screenshot die laat zien waar klanten de tijdzone kiezen die wordt weergegeven in hun boekingsgegevens.

Om klanten in staat te stellen een tijdzoneweergave te kiezen:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag en selecteer Tijdzone van agenda.
  3. Schakel Laat klanten kiezen tussen jouw tijdzone en die van hen in.
  4. Klik op Opslaan.
Een screenshot met het inschakelen van de schakelaar om klanten te laten kiezen om je website in jouw tijdzone of die van hen te bekijken.