Wix Bookings: Dienstenpagina's aanpassen

Leestijd 15 minuten
De Wix Bookings-dienstenpagina is de plek om al je diensten te presenteren. Hier kun je klanten alles geven wat ze moeten weten voordat ze boeken.
Dienstenpagina's verschijnen automatisch in je Editor met behulp van de informatie die je verstrekt bij het maken van je diensten. Klanten hebben toegang tot een dienstenpagina door op de afbeelding, dienstnaam of Lees meer-link van een dienst te klikken.
Lees in dit artikel meer over:
Een screenshot met een voorbeeld van een dienstenpagina op een live website met een koptekst, hoofdtekst en zijbalk.

De indeling van je dienstenpagina aanpassen

Begin met het kiezen van een indeling voor je dienstenpagina die bij je bedrijf past.Bepaal vervolgens welke dienstinformatie je wilt weergeven. Voeg details toe zoals de beschrijving, planning, contactgegevens en meer.
Je kunt het ontwerp van elk van de drie onderdelen van de dienstenpagina aanpassen: de koptekst, de zijbalk en het hoofdgedeelte. Je kunt desgewenst ook de koptekst en de zijbalk verbergen.
Een screenshot die de verschillende delen van een dienstenpagina toont, inclusief de koptekst, het hoofdgedeelte en de zijbalk.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je dienstenpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Boekingen.
    3. Klik op de Dienstenpagina.
Een screenshot die laat zien hoe je naar de dienstenpagina gaat in de Wix Editor.
  1. Klik op het Dienstenpagina-element op je pagina.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
  4. Schakel Koptekst weergeven in om de koptekst op je dienstenpagina weer te geven. Pas vervolgens de koptekst aan:
    • Schakel de selectievakjes in naast de elementen die je op de koptekst van de dienstenpagina wilt weergeven.
    • Sleep de schuifregelaars om de dekking, afbeeldingshoogte en opvulling aan de zijkant van je koptekst aan te passen.
    • Kies de uitlijning voor je koptekst.
    • Klik op Afbeelding bijsnijden om de afbeeldingspositie van je koptekst in te stellen.
  5. Scrol omlaag naar het Hoofdtekst en zijbalk-gedeelte en kies wat je wilt aanpassen:
    • Hoofdtekst: Je kunt de afstand, kolompositie en uitlijning bewerken.
    • Zijbalk: Schakel de Zijbalk tonen-schakelaar in om aan te passen wat je wilt weergeven en hoe het op de zijbalk wordt weergegeven.

Onderdelen op je dienstenpagina beheren

Geef tot acht verschillende informatieonderdelen weer op je dienstenpagina. Deze onderdelen omvatten: de titel, beschrijving, details, galerij en planning van de dienst. Je kunt ook je annuleringsbeleid, contactgegevens en eventuele plug-ins weergeven. Kies de volgorde waarvan je denkt dat deze je klanten het beste bedient.
Als je een zijbalk op je dienstenpagina weergeeft, zorg er dan voor dat je het informatiegedeelte selecteert dat je daar wilt weergeven. Wat je in de zijbalk weergeeft, verschijnt niet in het hoofdgedeelte.
Let op:
Ga naar het dashboard van je website om de specifieke informatie op de dienstenpagina te bewerken:
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je dienstenpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Boekingen.
    3. Klik op de Dienstenpagina.
Een screenshot die laat zien hoe je naar de dienstenpagina gaat in de Wix Editor.
  1. Klik op het Dienstenpagina-element op je pagina.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op Onderdelen.
  4. Sleep de onderdelen naar de gewenste volgorde met behulp van de blauwe rasters aan de linkerkant.
Een screenshot die laat zien hoe je kunt slepen en neerzetten om de volgorde van de onderdelen op de dienstenpagina te wijzigen.
  1. (Optioneel) Klik op elk onderdeel op het Bewerken-pictogramen kies wat je wilt doen:
    • Schakel dit in om een specifiek onderdeel te verbergen of weer te geven.
      Tip: Het -pictogram geeft aan dat een element verborgen is.
    • Pas de details aan die in elk onderdeel worden weergegeven.
      Let op: De beschikbare opties variëren afhankelijk van het onderdeel dat je wilt bewerken.

De dienstenpagina ontwerpen

Je kunt het ontwerp van de dienstenpagina aanpassen aan je merk en bedrijf. Bewerk de koptekst, hoofdtekst en zijbalk om de informatie die je weergeeft duidelijk te maken.
Je kunt ook elementen toevoegen, zoals een vak met dienstgegevens, een planning of een galerij, zodat klanten precies weten wat ze van je diensten kunnen verwachten.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je dienstenpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Boekingen.
    3. Klik op de Dienstenpagina.
Een screenshot die laat zien hoe je naar de dienstenpagina gaat in de Wix Editor.
  1. Klik op het Dienstenpagina-element op je pagina.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Kies wat je aan wilt passen:
    • Koptekst: Pas de kleur en dekking van de koptekstachtergrond en de titel van de dienstpagina aan. Je kunt ook het lettertype en de achtergrondkleur en de dekking van de koptekstknop aanpassen.
    • Hoofdtekst: Pas de kleur en dekking van de hoofdtekst, tekst en knoppen van de dienstenpagina aan met behulp van de beschikbare opties.
    • Zijmenu: Pas de kleur en dekking van de zijmenu-achtergrond, -tekst en -knoppen van de dienstenpagina aan met behulp van de beschikbare opties.
    • Vak met dienstgegevens: Pas het ontwerp van het vak met gegevens aan, inclusief het lettertype, de kleur, de achtergrond en de rand met behulp van de beschikbare opties.
    • Schema: Pas het ontwerp van het schema aan, inclusief de achtergrondkleur, dekking, randen en scheidingslijnen met behulp van de beschikbare opties.Je kunt ook de kleur en het lettertype aanpassen van de tekst die in het schema wordt weergegeven.
    • Galerij: Pas de hoekradius, randbreedte, kleur en dekking aan met behulp van de beschikbare opties.
Screenshot die laat zien hoe je het ontwerp op je dienstenpagina kunt bewerken.
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix Learn over het ontwerpen van je website om je bedrijf online op te bouwen.

De tekst op je dienstenpagina bewerken

Pas de tekst op je dienstenpagina aan zodat deze past bij de tone of voice van je merk. Dit is handig als jij en je personeel specifieke manieren hebben om je diensten en beschikbaarheid te beschrijven.
Je kunt de tekst voor de boekingsknoppen, boekingsverzoeken, cursusbeschikbaarheid en meer aanpassen.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je dienstenpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Boekingen.
    3. Klik op de Dienstenpagina.
Een screenshot die laat zien hoe je naar de dienstenpagina gaat in de Wix Editor.
  1. Klik op het Dienstenpagina-element op je pagina.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Tekst-tabblad.
  4. Klik om de tekst van een van de beschikbare opties te bewerken, inclusief je call-to-action of 'Boek nu'-knop.
Screenshot die laat zien hoe je de tekst op je dienstenpagina kunt bewerken.