Wix Bookings: Dienstenpagina's aanpassen

Belangrijk:
We zijn bezig met het uitbrengen van een nieuwe versie van de dienstenpagina en deze is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Als je dienstenpagina er niet uitziet zoals in de onderstaande afbeeldingen, klik dan hier
De Wix Bookings-dienstenpagina is de plek om al je diensten te presenteren. Hier kun je klanten alles geven wat ze moeten weten voordat ze boeken.
Dienstenpagina's verschijnen automatisch in je Editor met behulp van de informatie die je verstrekt bij het maken van je diensten. Klanten hebben toegang tot een dienstenpagina door op de afbeelding, dienstnaam of Lees meer-link van een dienst te klikken.
Lees in dit artikel meer over:
Een screenshot met een voorbeeld van een dienstenpagina op een live website met een koptekst, hoofdtekst en zijbalk.

De indeling van je dienstenpagina aanpassen

Begin met het kiezen van een indeling voor je dienstenpagina die bij je bedrijf past. Bepaal vervolgens welke dienstgegevens je wilt weergeven. Voeg details toe zoals de beschrijving, planning, contactgegevens en meer.
Je kunt het ontwerp van elk van de drie onderdelen van de dienstenpagina aanpassen: de koptekst, de zijbalk en het hoofdgedeelte. Je kunt desgewenst ook de koptekst en de zijbalk verbergen.
Een screenshot die de verschillende delen van een dienstenpagina toont, inclusief de koptekst, het hoofdgedeelte en de zijbalk.

Om de indeling van je dienstenpagina te wijzigen:

1. Klik op het Dienstenpagina-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
  4. Gebruik de Header weergeven-schakelaar om de koptekst op je dienstenpagina in of uit te schakelen.
  5. Schakel de selectievakjes in naast de elementen die je in de koptekst van de dienstenpagina wilt weergeven:

6. Gebruik de schuifregelaars om de dekking, de hoogte van de afbeelding en de opvulling aan de zijkant van je koptekst aan te passen.
  7. Kies de uitlijning voor je koptekst.
  8. Klik op Afbeelding bijsnijden om de afbeeldingspositie van je koptekst in te stellen.

De informatie die je weergeeft kiezen

Je kunt maximaal 6 verschillende onderdelen met informatie weergeven op je dienstenpagina. Deze onderdelen omvatten: de diensttitel, beschrijving, details en het schema.
Je kunt ook je annuleringsvoorwaarden en je contactgegevens weergeven. Kies de volgorde waarvan je denkt dat deze je klanten het beste bedient.
Let op:
Als je een zijbalk op je dienstenpagina weergeeft, zorg er dan voor dat je het informatiegedeelte selecteert dat je daar wilt weergeven. Alles wat je in de zijbalk weergeeft, verschijnt niet in het hoofdtekstgedeelte.

Ga naar het dashboard van je website om de specifieke informatie op de dienstenpagina te bewerken:

Om de informatie te kiezen die je weergeeft:

1. Klik op het Dienstenpagina-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Onderdelen
  4. Sleep de onderdelen in de juiste volgorde met behulp van de blauwe rasters links.
Een screenshot die laat zien hoe je kunt slepen en neerzetten om de volgorde van de onderdelen op de dienstenpagina te wijzigen.
  1. (Optioneel) Klik op het Bewerken-pictogramop elke onderdeel en kies uit de volgende opties:
    • Gebruik de schakelaar om een specifiek onderdeel te verbergen of weer te geven.
      Tip: Het -pictogram geeft aan dat een element verborgen is.
    • Klik op de selectievakjes om te kiezen welke details je in elk onderdeel wilt weergeven (de beschikbare opties zijn afhankelijk van het onderdeel dat je bewerkt).
    • Kies de uitlijning voor het onderdeel op de dienstenpagina.
Een geanimeerde gif die laat zien hoe de onderdelen die op de dienstenpagina worden weergegeven, opnieuw kunnen worden gerangschikt.

De dienstenpagina ontwerpen

Je kunt het ontwerp van de dienstenpagina aanpassen aan je merk en bedrijf. Bewerk de koptekst, hoofdtekst en zijbalk om de informatie die je weergeeft duidelijk te maken.
Je kunt ook elementen toevoegen, zoals een vak met dienstgegevens, een planning of een galerij, zodat klanten precies weten wat ze van je diensten kunnen verwachten.

Om het ontwerp van je dienstenpagina aan te passen:

1. Klik op het Dienstenpagina-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Kies wat je aan wilt passen:
    • Header: Pas de kleur en dekking van de header van de dienstenpagina en de titel van de dienst aan.Je kunt ook het lettertype en de achtergrondkleur en de dekking van de koptekstknop aanpassen met behulp van de beschikbare opties.
    • Hoofdtekst: Pas de kleur en dekking van de hoofdtekst, tekst en knoppen van de dienstenpagina aan met behulp van de beschikbare opties.
    • Zijmenu: Pas de kleur en dekking van de zijmenu-achtergrond, -tekst en -knoppen van de dienstenpagina aan met behulp van de beschikbare opties.
    • Vak met dienstgegevens: Pas het ontwerp van het vak met gegevens aan, inclusief het lettertype, de kleur, de achtergrond en de rand met behulp van de beschikbare opties.
    • Schema: Pas het ontwerp van het schema aan, inclusief de achtergrondkleur, dekking, randen en scheidingslijnen met behulp van de beschikbare opties.Je kunt ook de kleur en het lettertype aanpassen van de tekst die in het schema wordt weergegeven.
    • Galerij: Pas de hoekradius, randbreedte, kleur en dekking aan met behulp van de beschikbare opties.
Een screenshot met de aanpassingsopties op het ontwerptabblad.
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix Learn over het ontwerpen van je website om je bedrijf online op te bouwen.

De tekst op je dienstenpagina bewerken

Pas de tekst op je dienstenpagina aan zodat deze past bij de tone of voice van je merk. Dit is handig als jij en je personeel specifieke manieren hebben om je diensten en beschikbaarheid te beschrijven.
Je kunt de tekst voor de boekingsknoppen, boekingsverzoeken, cursusbeschikbaarheid en meer aanpassen.

Om de tekst op je dienstenpagina te bewerken:

1. Klik op het Dienstenpagina-element in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Tekst-tabblad.
  4. Klik om de tekst van een van de beschikbare opties te bewerken, inclusief je call-to-action of 'Boek nu'-knop.