Wix Bookings: De werktijden van je medewerkers bewerken

Leestijd 7 minuten
Bij het instellen van je website stel je standaard werktijden in die van toepassing zijn op alle medewerkers. Je kunt vervolgens de standaardtijden voor specifieke medewerkers aanpassen, wat handig is voor deeltijdmedewerkers of medewerkers die in shifts werken. Het is ook handig voor seizoenswerk of zwangerschapsverlof.
Let op:
Het wijzigen van de werktijden van medewerkers heeft invloed op de beschikbaarheid van je afspraakdiensten.
In dit artikel lees je meer over:

Aangepaste werktijden voor een medewerker creëren

Je kunt de werktijden van een medewerker wijzigen via het Medewerkers-tabblad op het dashboard van je website of vanuit de Wix Owner-app op mobiel. Dit is handig voor het maken van periodieke wijzigingen in de werktijden van een medewerker nu of in de toekomst.
Let op:
  • Wanneer je aangepaste tijden aanmaakt, worden je standaardtijden overschreven. Wijzigingen die je aanbrengt in je standaardwerktijden hebben geen invloed op de aangepaste werktijden van medewerkers.
  • Je kunt de werktijden van de medewerkers handmatig bijwerken. Het wijzigen van de werktijden van medewerkers heeft invloed op de beschikbaarheid van je afspraakdiensten.
Desktop
Owner-app
  1. Ga naar het Medewerkers op het dashboard van je website.
  2. Wijs de betreffende medewerker aan.
  3. Klik rechtsboven op Bewerken.
  4. Klik op Werktijden toevoegen.
  5. Selecteer een Begindatum in het daarvoor bestemde veld.
  6. (Optioneel) Klik op + Stel einddatum in in om de aangepaste werktijden tijdelijk te maken. Dit werkt ideaal voor drukke vakantieperiodes of zwangerschapsverlof.
  7. Klik om alle relevante dagen van de week te selecteren waarop de aangepaste tijden van toepassing zijn.
  8. Klik op het Herhaalt zich-dropdownmenu en kies de relevante optie.
  9. Voer de begin- en eindtijd in de daarvoor bestemde velden in.
  10. Kies de relevante locaties in de Locatie-dropdown.
  11. Klik op Opslaan.
    Let op: Er verschijnt een overzicht van de aangepaste werktijden terwijl je de gegevens invult.

12. (Optioneel) Herhaal stap 4-11 om extra aangepaste werktijden voor dezelfde medewerker aan te maken.
    Tip: Dit is handig als je medewerker op verschillende dagen op verschillende tijden/locaties beschikbaar is, of als ze gedurende de dag van locatie wisselen.

Werkroosters bekijken

Het werkrooster toont een weekoverzicht van alle werktijden van je medewerkers. Je kunt aankomende diensten scannen en de relevante tijdsperiode en medewerker kiezen.
Dit is bijvoorbeeld handig als iemand vrij vraagt en je moet controleren welke andere medewerkers beschikbaar zijn voor hun diensten.

Om je werkrooster te bekijken en te filteren:

1. Ga naar Werkrooster op het dashboard van je website.
  2. Kies de week die je wilt bekijken:
    • Klik op de datum bovenaan om een specifieke week te selecteren.
    • Gebruik de pijlen om handmatig van week naar week te navigeren.
  3. (Optioneel) Filter de weergave op medewerker met behulp van de Rooster weergeven voor-dropdown.
Een screenshot dat laat zien hoe je het werkrooster op medewerker kunt filteren in het dashboard.
Tip:
Om de periodieke werktijden van een medewerker te bewerken, klik je naast hun naam op het Meer acties-pictogramen klik je op Werkuren bewerken. Je kunt werktijden toevoegen op niet-werkdagen bijvoorbeeld, of extra diensten tijdens de vakanties.

Eenmalige wijzigingen aanbrengen in de werktijden van je medewerkers

Klik op het Werkrooster-tabblad op de werktijden van een medewerker op een bepaalde dag om last-minute updates te maken. Dit is handig als een medewerker om wat voor reden dan ook voortijdig moet stoppen met werken. Het werkt ook prima als je personeel onregelmatige diensten draait die van week tot week veranderen.
Let op:
Het wijzigen van de werktijden van medewerkers heeft invloed op de beschikbaarheid van je afspraakdiensten.

Om eenmalige wijzigingen aan te brengen in de werktijden van medewerkers:

1. Ga naar Werkrooster op het dashboard van je website.
  2. Kies bovenaan de betreffende week.
  3. (Optioneel) Kies een medewerker uit het Rooster weergeven voor-dropdownmenu.
  4. Klik op het tijdsbestek dat je wilt wijzigen.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Pas de Tijd en/of Locatie aan.
  7. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien hoe je eenmalige wijzigingen aanbrengt in de werktijden van een medewerker.
Tip:
Tijden die je aanpast, worden in een andere kleur gemarkeerd om je te helpen wijzigingen in de werktijden van medewerkers te onthouden en indien nodig vervanging te regelen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het beheren van de werktijden van je medewerkers.