Wix Bookings: De Boekingsagenda-pagina aanpassen

Leestijd 8 minuten
Wanneer klanten een les of afspraak willen boeken, kiezen ze de dag en het tijdstip op de Agenda-pagina. Pas je Agenda-pagina aan je merk aan door de tekst, indeling en wat je wilt weergeven aan te passen.
Screenshot van een boekingsagenda op een live website.
Lees in dit artikel meer over:
Let op:
De Boekingsagenda-pagina verschijnt alleen voor lessen en afspraken, niet voor cursussen.

De indeling voor de Agenda-pagina kiezen

Zorg ervoor dat je een duidelijke indeling voor je Agenda-pagina kiest om het zo makkelijk mogelijk te maken voor je klanten om de informatie die ze nodig hebben te vinden. Kies een dagelijkse of wekelijkse indeling en pas de uitlijning en afstanden van de elementen aan.

Om de Agenda-paginaindeling te kiezen:

1. Ga naar de Boekingsagenda-pagina in je Editor:
2. Klik op het Boekingsagenda-element
3. Klik op Instellingen.
4. Klik op het Indeling-tabblad.
5. Pas de volgende opties aan:
  • Kies een indeling: Kies een dagelijkse of wekelijkse weergave voor je agenda.
  • Tekstuitlijning: Klik om de tekstvakken links, in het midden of rechts uit te lijnen.
  • Opvulling boven en onder: Gebruik de schuifregelaar om de ruimte boven en onder de boekingsagenda in te stellen.
  • Opvulling zijkanten: Gebruik de schuifregelaar om de ruimte links en rechts van de noekingsagenda in te stellen.
  • Ruimte tussen header en hoofdtekst: Gebruik de schuifregelaar om de ruimte tussen de header en de hoofdtekst in te stellen.
Screenshot om de indeling van je boekingsagenda te kiezen.
Tip:
Je kunt de indeling ook op mobiel aanpassen door bovenaan de Editor op Overschakelen naar mobiel te klikken. Je kunt kiezen uit twee indelingsstijlen: maandelijks of wekelijks.

Kiezen welke elementen je op de Agenda-pagina wilt weergeven

De Agenda-pagina heeft een aantal elementen die meer informatie over je diensten weergeven, zoals de ondertitel en datum en tijd. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde elementen weer te geven en andere te verbergen, afhankelijk van je behoeften.

Om te kiezen welke elementen op de agenda weergegeven worden:

1. Ga naar de Boekingsagenda-pagina in je Editor:
2.  Klik op de boekingsagenda in je Editor.
3.  Klik op Instellingen.
4.  Klik op het Weergave-tabblad.
5. Kies welke elementen moeten worden weergegeven:
  • Bovenkant:
    • Selecteer de betreffende vakjes om de ondertitel of filters onder de titel van de dienst weer te geven.
    • Kies welke tekst moet worden weergegeven onder de titel van de dienst:
      • Gepersonaliseerde tekst: Dit wordt ingesteld in het 'Headers en filters'-gedeelte van het Tekst-tabblad.
      • Ondertitel: Om de tekst voor deze optie in te stellen, ga je naar 'Diensten beheren' en klik je op een dienst.
  • Datum en tijd:
    • Selecteer het relevante selectievakje om te kiezen tussen de weergave van de Datum van vandaag of de Eerste beschikbare datum
    • Selecteer het relevante vakje om te kiezen tussen weergave van Alle tijdstippen, inclusief volle en gesloten tijdstippen of Alleen beschikbare tijdstippen.
    • (Optioneel) Schakel de optie Beperk de weergave van tijdstippen in om minder tijdstippen weer te geven. Gebruik de schuifregelaar om het aantal tijdstippen in te stellen dat je per dag weergeeft.
  • Boekingsoverzicht: Schakel de Badge voor videoconferenties in voor virtuele diensten.
Screenshot die laat zien hoe je het Boekingsoverzicht inschakelt.

De Agenda-pagina ontwerpen

Je kunt je eigen look en feel toepassen op de boekingsagenda zodat deze past bij het algemene ontwerp van je website. De pagina met de boekingsagenda is dynamisch, wat betekent dat je hem maar één keer hoeft te ontwerpen. Dit wordt dan op alle diensten toegepast.

Om de Agenda-pagina te ontwerpen:

1. Ga naar de Boekingsagenda-pagina in je Editor:
2. Klik op het boekingsagenda-element.
3.  Klik op Instellingen
4.  Klik op het Ontwerp-tabblad.
5.  Kies welk ontwerp je wilt aanpassen:
  • Stijlen: Verander de achtergrondkleur van de widget, de koptekst, de randen en de verdelers.
  • Tekst: Kies het lettertype en de kleur van verschillende tekstelementen op de pagina.
  • Selecties: Ontwerp knoppen en andere elementen waarop klanten op de pagina kunnen klikken (bijvoorbeeld datums op de kalender).
Screenshot die laat zien hoe je het ontwerp van je boekingsagenda kunt aanpassen.

De tekst op de Agenda-pagina bewerken

Je kunt alle tekstelementen op de agenda aanpassen aan je bedrijf en klanten. Zorg ervoor dat je alles beschrijft in termen die je personeel en klanten begrijpen.

Om de tekst op de Agenda-pagina te bewerken:

1. Ga naar de Boekingsagenda-pagina in je Editor:
2. Klik op het Boekingsagenda-element
3. Klik op Instellingen.
4. Klik op het Tekst-tabblad.
5. Kies welk tekst-element je wilt aanpassen:
  • Headers en filters: Wijzig de tekst voor elementen zoals de locatie-, personeels- en duurlabels.
  • Datum en tijd: Pas de tekst aan die je wilt laten verschijnen om wachtlijsten aan klanten uit te leggen.
  • Boekingsoverzicht: Wijzig de tekst die verschijnt voor klanten voordat ze naar de betaalpagina gaan.
  • Boekingsknop: Bewerk de verschillende knoppen die op je agenda verschijnen, waaronder: Online boeken, Boeking aanvragen, Wachtlijst en Verzetten.
Screenshot die laat zien hoe je de tekst kunt bewerken die op je boekingsagenda verschijnt.
Tips: