Wix Bookings: De dienstenlijst instellen

Leestijd 9 minuten
De dienstlijst toont alle lessen, cursussen en afspraken die je aanbiedt. Je kunt alles op één pagina weergeven, of diensten op categorie verdelen op verschillende pagina's. Je kunt het ontwerp van de dienstlijst ook aanpassen aan je merk.
Screenshot met een voorbeeld van een dienstenlijst op een live website.

Stap 1 | Maak je dienstlijst

Voeg een dienstlijst toe en toon alleen de diensten die relevant zijn voor die pagina. Je kunt de dienstlijst bijwerken naarmate je bedrijf groeit en je meer diensten aanbiedt.

Om je dienstlijst te maken:

1. Ga naar de pagina waar je je diensten wilt weergeven.
  2. Ga naar het Toevoegen-paneel in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Boekingen.
  4. Klik op Lijst met diensten.
  5. Kies een template en sleep het element naar de pagina.
  6. Klik op de Dienstenwidget.
  7. Klik op Instellingen.
  8. Klik op Diensten.
  9. Onder Hoe wil je kiezen welke diensten worden weergegeven?, schakel je het selectievakje naast de relevante optie in: Kies op dienstcategorie, Kies op dienstlocatie, of Diensten rechtstreeks kiezen.
  10. Klik om het selectievakje in te schakelen naast de categorieën, locaties of diensten die je wilt weergeven. Welke opties je ziet, is afhankelijk van je keuze in stap 9 hierboven.
Screenshot die laat zien hoe je kunt kiezen hoe je diensten op je dienstenlijst weergeeft.

Stap 2 | Pas de indeling van je dienstenlijst aan

Pas de indeling van je dienstenlijst aan om je diensten te laten zien en meer boekingen te krijgen. Naarmate het aantal diensten dat je aanbiedt groeit, kun je de indeling aanpassen om het overzichtelijk te houden.

Om de indeling van je dienstlijst aan te passen:

1. Klik op de dienstenlijst in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Indelingen-tabblad.
  4. Pas de indeling van je dienstenlijst aan met behulp van de opties:
    • Kies een indeling: Selecteer een indeling voor je dienstlijst.
      • Stel, indien van toepassing op de door jou gekozen indeling, de Max aantal kaarten per rij in.
    • Kaartafstand: Stel de afstand tussen je diensten in je lijst in.
    • Dienstgegevens opvulling: Stel de opvulling rond de randen en boven en onder je dienstgegevens in.
    • Afbeeldingsindeling: Kies de vorm en het bijsnijden van de afbeeldingen in je dienstlijst.
    • Tekstindeling: Stel de uitlijning in voor de lijsttitel en diensttekst.
Screenshot die laat zien hoe je de indeling van je dienstenlijst kunt aanpassen.
Tip:
Je kunt de indeling ook op mobiel aanpassen door bovenaan je Editor op Overschakelen naar mobiel te klikken.

Kies op het Indelingen-tabblad uit twee indelingstijlen en drie vormen voor je dienstafbeeldingen.De strookindeling is nu ook volledig responsief, zodat je een betere ervaring op mobiel kunt bieden.

undefined

Stap 3 | Pas de weergave-instellingen van je dienstlijst aan

Pas vervolgens de weergave-instellingen op je dienstenpagina aan om meer details over je diensten toe te voegen. Dit is een ideale manier om je diensten te sorteren. Je kunt ook prijs, data en of je de diensten online aanbiedt, vermelden.

Om de weergave-instellingen van je dienstlijst aan te passen:

1. Klik op de dienstenlijst in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Weergave-tabblad.
  4. Pas de weergave van je dienstlijst aan met behulp van de opties:
Screenshot die laat zien hoe je de weergave-instellingen van je dienstenlijst in de editor kunt aanpassen.

Stap 4 | Bewerk de tekst op je dienstlijst

Nu je weergave-instellingen duidelijk zijn, kun je de tekst bewerken die je gebruikers door je dienstenlijst leidt. Pas de titel en de naam van het tabblad aan, moedig gebruikers aan om meer te weten te komen en natuurlijk om een sessie te boeken.

Om de tekst op je dienstenlijst te bewerken:

1. Klik op de dienstenlijst in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Tekst-tabblad.
  4. Pas de tekst op je dienstenlijst aan met behulp van de volgende opties:
    • Titel lijst: Geef je dienstlijst een opvallende titel om meer aandacht te trekken.
    • Alle diensten-tabblad: Hernoem het hoofdtabblad waar je al je diensten vermeldt (als je de schakelaar in de weergave-instellingen hebt ingeschakeld).De andere tabbladen bevatten de namen van je verschillende dienstcategorieën
    • Meer informatie-link: Deze knop leidt je gebruikers naar een pagina met meer gedetailleerde informatie over je alleen-lezen diensten
    • Badge videoconferentie: Bewerk deze tekst om meer aandacht te vestigen op je online diensten.
    • Tekst beschikbaar: Deze tekst beschrijft hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn voor je cursus.
    • Tekst niet beschikbaar: Deze tekst verschijnt wanneer je cursus volgeboekt is.
    • Boek online-knop: Dit is je belangrijkste call-to-action-knop die gebruikers aanmoedigt om je diensten meteen te boeken.Kies de juiste tekst om gebruikers je diensten meteen te laten boeken.
    • Meer info-knop: Deze knop leidt naar een speciale dienstenpagina met meer details.
    • Boeking aanvragen-knop: Voeg tekst toe voor diensten die je goedkeuring vereisen voordat de boeking wordt bevestigd.
    • Cursus bekijken-knop: Wanneer een cursus is afgelopen of vol is, leidt dit je klanten naar de dienstenpagina met meer informatie over de cursus.
Screenshot die laat zien hoe je de tekst kunt bewerken die op je dienstenlijst verschijnt.

Stap 5 | Ontwerp je dienstlijst

Als je tevreden bent met de tekst van je dienstlijst, kun je het ontwerp van je dienstenpagina aanpassen aan je website en je merk. Je kunt de achtergrond en scheidingslijnen, de tekststijl en het knopontwerp personaliseren.

Om je dienstenlijst te ontwerpen:

1. Klik op de dienstenwidget in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Ontwerp de volgende delen van je dienstenlijst: