Wix Bookings: Een abonnement creëren

Leestijd 4 minuten
Verhoog je terugkerende inkomsten door je klanten abonnementen aan te bieden. Geef ze onbeperkte toegang tot geselecteerde diensten voor een maand, een jaar of een willekeurig tijdsbestek dat je zelf kiest (bijvoorbeeld een jaarlijks abonnement voor een sportschool).
Let op:
  • Abonnementen zijn niet beschikbaar voor cursussen.
  • Klanten kunnen hun abonnement niet gebruiken om te betalen voor groepsboekingen.
Lees in dit artikel meer over:

Een abonnement maken

Je kunt een abonnement creëren terwijl je een nieuwe Wix Bookings-dienst maakt of een bestaande wijzigt.

Om een abonnement te maken:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuwe afspraak of les aan, of bewerk een bestaande.
  3. Scrol omlaag naar het Prijs en betaling-gedeelte.
  4. Kies de relevante prijsoptie in het Type prijs-dropdownmenu:
    • Vaste prijs: Stel een standaardprijs in voor de dienst.
    • Geen kosten: Kies deze optie voor gratis diensten.
    • Gevarieerde prijzen: Maak verschillende prijsopties afhankelijk van het type klant of de medewerker.
      Let op: Deze functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.
    • Gepersonaliseerde prijs: Beschrijf hoe je de dienst in rekening brengt, bijvoorbeeld 'Prijs is bespreekbaar'.
  5. Creëer het abonnement en koppel deze aan je boekingsdienst.
    1. Klik naast Lidmaatschappen en pakketten op Nieuw abonnement maken.
    2. Klik op Lidmaatschap.
    3. Klik op Verder.
    4. Voer de abonnementssnaam en beschrijving in.
  6. Klik op de Welke diensten zijn inbegrepen?-dropdown.
  7. Klik op het selectievakje naast de diensten die je in het abonnement wilt opnemen.Of je kunt op Alle diensten selecteren klikken om een all-inclusive abonnement aan te maken.
    Let op: De dienst die je aan het maken bent, is al aan dit abonnement gekoppeld
  8. Klik op de tweede dropdown en kies uit de volgende opties:
    • Onbeperkt aantal sessies: Sta klanten toe zoveel sessies bij te wonen als ze willen.
    • Beperkt aantal sessies: Kies het aantal sessies dat klanten kunnen bijwonen als onderdeel van hun abonnement.
      1. Stel de limiet in het Aantal sessies-veld in.
  9. Kies hoe klanten betalen onder Prijs en duur:
    • Periodieke betalingen: Na het afrekenen betalen klanten wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor hun abonnement.
      1. Kies hoe vaak de abonnementsbetaling worden gedaan in de Betalingsperiode-dropdown.
      2. Voer de periodieke kosten in het Prijs-veld in.
      3. Kies een einddatum met behulp van de Betalingen stoppen na-dropdown.
      4. (Optioneel) Schakel de schakelaar in om klanten een gratis proefperiode aan te bieden
    • Eenmalige betaling: Klanten betalen voor het abonnement bij het afrekenen:
      1. Voer de prijs van het abonnement in.
      2. Bepaal hoe lang dit abonnement geldig is met het gebruik van de dropdown.
    • Gratis: Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het abonnement.
      1. Kies hoe lang het abonnement geldig is met het gebruik van de dropdown.
  10. Vink het selectievakje aan naast alle relevante voordelen die je aan het abonnement wilt toevoegen onder Extra voordelen
  11. Kies onder Instellingen eventuele aanvullende voorwaarden die je aan het abonnement wilt toevoegen uit de volgende opties:
    • Beperken tot 1 per persoon: Schakel de schakelaar in om het abonnement te beperken tot één per klant.
    • Annulering toestaan: Schakel de schakelaar in om klanten toe te staan hun abonnement op elk gewenst moment op je website op te zeggen.
    • Instellen van startdatum: Schakel de schakelaar in zodat klanten bij het betalen kunnen kiezen wanneer hun abonnement begint.
    • Voeg een beleid toe: Maak je eigen voorwaarden voor het abonnement.
      1. Klik op Toevoegen.
      2. Voer je voorwaarden in het daarvoor bestemde veld in.
      3. Klik op Opslaan.
  12. Klik op Opslaan.
  13. Als je klaar bent, klik je rechtsboven op Opslaan om deze dienst bij te werken.

Een 'Abonnementen bekijken'-knop toevoegen aan de dienstenlijst

Je kunt vanuit je Editor een 'Abonnementen bekijken'-link aan de dienstenlijst van je website toevoegen. Klanten zien deze optie net onder de Nu boeken-knop voordat ze een dienst boeken. De link brengt ze naar je Abonnementen-pagina.

Om een 'Abonnementen bekijken'-knop toe te voegen aan de dienstenlijst:

1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je Boek online-pagina:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's en menuen klik op Boek online.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Pagina'sen klik onder Wix Bookings op Boek online.
  3. Klik op het Boek online-element op de pagina.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op Weergeven.
  6. Schakel onder Dienstacties het Abonnementen bekijken-link-selectievakje in.

En nu?