Wix Chat: Toestaan dat leden met elkaar chatten met behulp van de leden-chat

Leestijd 4 minuten
Bouw een community rond je website door leden-chat toe te voegen. Leden-chat is een extra Wix Chat-functie waarmee ingelogde websiteleden naast het chatten met jou (het bedrijf) ook met elkaar kunnen chatten. Wanneer ingeschakeld, kunnen je leden privéchats zien en groepschats maken.
Voordat je de leden-chat activeert:

De leden-chat activeren

Je moet de leden-chat activeren, zodat de leden van je website elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen communiceren.

Om de leden-chat te activeren:

1. Ga naar Chatinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Leden-chat-gedeelte.
  3. Klik op de Ledenchat-schakelaar om de ledenchat aan je website toe te voegen.
    • Ingeschakeld: Ingelogde websiteleden kunnen met elkaar chatten en groepschats starten.
    • Uitgeschakeld: Websiteleden kunnen Wix Chat alleen gebruiken om met jou (het bedrijf) te chatten.

De leden-chat beheren

Alleen leden kunnen de leden-chat gebruiken, dus je kunt bepalen wie de mogelijkheid heeft om te chatten door leden toe te voegen of te verwijderen op het dashboard van je website.

Je kunt:
Tip:
Vanuit deze ledenlijst kun je ook verschillende rollen of badges toewijzen om leden te categoriseren of op te laten vallen.

Groepschats creëren en beheren

Het activeren van de leden-chat geeft je de mogelijkheid om groepschats aan te maken. Groepschats zijn een goede manier om leden betrokken te houden en een community rond je website op te bouwen. Leden kunnen ook groepschats aanmaken om met elkaar te communiceren.

Om een groepschat te creëren en beheren:

1. Log in op het ledengedeelte van je live website.
    Let op: Gebruik je Wix-accountgegevens om in te loggen.
  2. Klik op de chatbox onderaan de live website.
  3. Klik op + Nieuwe Chat.
  4. Klik op Nieuwe groepschat.
  5. Voeg leden toe aan je groep door op hun naam te klikken. Wanneer je lijst klaar is, klik je op Volgende.
  6. Voer een naam voor je groep in.
  7. (Optioneel) Klik op het Camera-pictogramom een groepsafbeelding te selecteren.
  8. Klik op Creëren.
    Tip: Ingelogde leden kunnen groepschats aanmaken volgens dezelfde stappen als hierboven.
  1. (Optioneel) Klik op het Meer acties-pictogramom de instellingen van je groepschat of deelnemers te beheren: