Websiteleden: Een ledenprofiel openbaar maken

Leestijd 3 minuten
De leden van je website kunnen ervoor kiezen hun profiel privé te houden of openbaar te maken:

• Privéprofiel: Hun gegevens zijn alleen voor hen zichtbaar. Andere leden kunnen hun informatie niet zien. Dit is voor leden die alleen hun eigen activiteit op je website willen volgen.
  • Openbaar profiel: Andere leden kunnen hun gegevens en profiel op de ledenpagina zien, hun activiteiten volgen en hen berichten sturen.

Als een leden openbaar willen zijn, kunnen ze ervoor kiezen om lid te worden van je community wanneer ze zich aanmelden. Of ze kunnen hun privacy-instellingen wijzigen vanuit hun de Mijn account-pagina.
In dit artikel lees je hoe leden hun profiel openbaar kunnen maken:

Lid worden van de gemeenschap wanneer bezoekers zich aanmelden

Wanneer nieuwe leden zich aanmelden op je website, kunnen zij het selectievakje aanvinken om hun profiel zichtbaar te maken voor alle andere leden.
Zodra ze deel uitmaken van je gemeenschap, kunnen ze bepalen welke gegevens andere leden zien, hun eigen korte bio schrijven en de omslagfoto van hun profiel personaliseren.
Een screenshot van het aanmeldformulier voor het ledengedeelte van je website. Selecteert een selectievakje dat je profiel openbaar maakt.

Privacy-instellingen wijzigen op de Mijn account-pagina.

Vanuit hun Mijn Account-pagina kunnen leden bepalen of hun profiel privé of openbaar is. Zij vinden deze instelling onder Profielzichtbaarheid.
Een screenshot van het klikken op Profiel openbaar maken in de accountinstellingen van het ledengedeelte.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over het hebben van een websitegemeenschap. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: