Websiteleden: Over het ledengedeelte

Leestijd 7 minuten
Een ledengedeelte is de ideale tool om je bezoekers te betrekken, omdat het een community rond je website creëert. Mensen die zich aanmelden voor je ledengedeelte krijgen hun eigen account waar ze al hun gegevens kunnen zien terwijl ze andere leden leren kennen.
Let op:
Sommige Wix-apps, zoals Wix Stores, Wix Bookings en Wix Forum, voegen automatisch een ledengedeelte toe aan je website.

De structuur van het ledengedeelte

Het ledengedeelte bestaat uit verschillende delen die je kunt aanpassen aan je behoeften. Pas elk element aan zodat het eruitziet en aanvoelt als een onderdeel van je gehele ontwerp.
Klik op een element hieronder om er meer over te weten te komen:

De betrokkenheid van klanten vergroten

Gebruik je zakelijke oplossingen van Wix zoals Wix Stores, Wix Bookings of Wix Events? Het ledengedeelte is een geweldig instrument om een hechte band met je klanten te creëren en ervoor te zorgen dat ze terugkomen.
Klanten die een account aanmaken op je website krijgen veel meer controle over hun transacties. Veel van de zakelijke oplossingen van Wix bevatten ledenpagina's, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om de informatie die over hen is opgeslagen (bijvoorbeeld hun adres, betaalmethodegegevens, enz.) te volgen en in te zien.
Klik op een Wix-app hieronder om te zien wat het toevoegt aan je ledengedeelte:

Een community creëren en versterken

Of je nu een website hebt gemaakt voor je bedrijf of voor andere doeleinden, het ledengedeelte kan je helpen om er ook een community omheen te creëren. Het kan ook een online ruimte zijn voor bestaande gemeenschappen zoals onderwijsinstellingen, groepen rond een interesseonderwerp of een ander type groep.
Klik op een sociale Wix-app hieronder om te zien wat het toevoegt aan je ledengedeelte:
Tip:
Wanneer je de sociale apps die hierboven vermeld worden gebruikt, wordt automatisch een Profielpagina aan je ledengedeelte toegevoegd zodat leden elkaar kunnen leren kennen. Ieder lid beslist zelf of deze pagina openbaar of privé is en welke gegevens zichtbaar zijn.

Exclusieve ledeninhoud creëren

Je bent niet beperkt tot de pagina's die je standaard met je ledengedeelte krijgt – maak exclusieve pagina's voor je leden met inhoud die alleen zij kunnen openen. Je kunt deze pagina's openbaar maken zodat ze beschikbaar zijn voor alle leden of ze beperken tot een select aantal (specifieke ledenrollen of betalende leden).

Ontwerp je gepersonaliseerde ruimte

Wanneer je een ledengedeelte toevoegt, wordt veel van het ontwerpwerk voor je gedaan, aangezien de kleuren en lettertypen automatisch overeenkomen met het thema van je website. Je kunt de hele ervaring echter aanpassen aan jouw visie en stem – van aanmelden tot inloggen tot het ontwerp en de inhoud van het ledengedeelte.

Leden beheren

Beheer al je websiteleden eenvoudig in de ledenlijst op het dashboard. Je kunt gedetailleerde informatie over elk lid op deze lijst bekijken en je kunt leden goedkeuren, verwijderen of blokkeren . Van daaruit kun je ook verschillende rollen of badges toewijzen om specifieke leden te laten opvallen.
Verken het ledengedeelte van je website:
Probeer het zelf. Ga naar je live website en meld je aan als nieuw lid om te zien hoe het werkt.