Wix Bookings: Machtigingen voor medewerkers toevoegen

Leestijd 4 minuten
Je kunt medewerkers toestaan hun eigen klanten en sessies in de Wix-agenda te beheren door ze de rol van Reserveringsmedewerker toe te wijzen. Met deze rol kunnen medewerkers:
  • Hun eigen afspraken, lessen en cursussen beheren (bijvoorbeeld sessiegegevens bewerken, aanwezigheid noteren, deelnemers toevoegen of een sessie als 'betaald' markeren)
  • Alle deelnemers aan hun sessies e-mailen
  • Hun eigen tijd blokkeren in de agenda
  • Toegang krijgen tot het Agenda-tabblad in de mobiele Wix-app
Lees in dit artikel meer over:

De rol van boekingsmedewerker toewijzen

Laat je medewerkers hun eigen boekingen beheren door ze Reserveringsmedewerkers te maken op je website. Zo kun jij je concentreren op andere aspecten van je bedrijf en krijgt je personeel meer vrijheid.

Om de rol van Reserveringsmedewerker toe te wijzen:

1. Zorg ervoor dat je de betreffende persoon als medewerker toevoegt.
  2. Ga naar het Medewerkers-tabblad op het dashboard van je website.
  3. Klik onder de betreffende medewerker op Agendatoegang geven
  4. Klik op Uitnodiging versturen.
  5. (Optioneel) Klik op het Mederwerkers-tabblad naast Agenda's synchroniseren op Uitnodigen. Dit stuurt een tweede e-mail om je nieuwe Reserveringsmedewerker in staat te stellen hun persoonlijke agenda te synchroniseren.
Een screenshot die laat zien hoe je een uitnodiging naar een medewerker kunt sturen, zodat deze zijn of haar persoonlijke agenda kan synchroniseren.

Roluitnodigingen accepteren

Moedig je personeel aan om hun eigen klanten en sessies te beheren door uit te leggen hoe je een Reserveringsmedewerker kunt worden. Dit bespaar je tijd in de toekomst en stelt hen in staat hun eigen schema te beheren.

Om een uitnodiging voor de rol van Reserveringsmedewerker te accepteren:

1. De medewerker klikt in de e-mail die ze ontvangen op Uitnodiging accepteren.
  2. Ze loggen in op hun bestaande Wix-account of registreren indien nodig een nieuw Wix-account.
  3. Ze klikken in de Boekingsagenda op de Meer acties-dropdown.
  4. Ze klikken op Agenda's synchroniseren.
Een screenshot die laat zien hoe je je persoonlijke agenda kunt synchroniseren vanuit het Meer acties-menu.
  1. Ze klikken naast de relevante persoonlijke agenda op Synchroniseren.
  2. Ze selecteren het relevante account om te synchroniseren met hun Wix Boekingsagenda.
  3. Ze klikken op Toestaan om de nodige machtigingen te verlenen.
Een screenshot van een medewerker met een gesynchroniseerde persoonlijke agenda in het Wix-dashboard.

Medewerkers hun eigen werktijden laten beheren

Laat je medewerkers hun eigen werktijden beheren en hun planningen beheren. Medewerkers kunnen dan hun beschikbaarheid behouden en planningsconflicten verminderen. Dit vermindert je administratietijd en stelt je in staat je te concentreren op andere delen van je bedrijf.
Voordat je begint:
Je medewerkers moeten je uitnodiging accepteren om een boekingsmedewerker te worden voordat je hen toestaat hun eigen uren te bewerken en te beheren.

Om medewerkers hun eigen werktijden te laten beheren:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rollen beheren.
  3. Klik op + Nieuwe rol creëren.
  4. Voer de roltitel in (bijvoorbeeld Senior boekingsmedewerker) en een korte beschrijving van de rol (kunnen bijvoorbeeld hun eigen werktijden bijwerken en beheren).
  5. Klik om de boekingsmachtigingen uit te vouwen.
  6. Schakel Eigen werktijden beheren in.
  7. (Optioneel) Schakel het selectievakje in naast eventuele andere relevante machtigingen voor je nieuwe aangepaste rol.
  8. Klik op Opslaan
  9. Ga terug naar Rollen en machtigingen
  10. Klik naast de betreffende medewerker op het Meer acties-pictogram.Let op: De medewerker moet je uitnodiging accepteren voordat je de volgende stappen kunt voltooien.
  11. Klik op Rol wijzigen.
  12. Schakel het selectievakje naast je nieuw aangemaakte aangepaste rol in.
  13. Klik op Opslaan.
Een screenshot die laat zien hoe je je nieuwe aangepaste rol kunt toevoegen aan een medewerker.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over de machtigingen van medewerkers.