Rollen en machtigingen: Gepersonaliseerde rollen voor medewerkers creëren

Leestijd 3 minuten
De rollen van je medewerkers bepalen waar ze toegang toe hebben op je website en dashboard. Vooringestelde rollen, zoals Webdesigner en Marketingmanager, hebben vaste machtigingen. Je kunt een rol dupliceren en bewerken om de machtigngen te wijzigen of een geheel nieuwe rol creëren.
Let op:
Momenteel zijn niet alle machtigingen beschikbaar bij het creëren van gepersonaliseerde rollen.
In dit artikel lees je hoe je:

Een gepersonaliseerde creëren

Creëer een gepersonaliseerde rol om je medewerkers de toegang te geven die ze nodig hebben. Je kunt gepersonaliseerde rollen bewerken als hun verantwoordelijkheden later veranderen.

Om een nieuwe gepersonaliseerde rol te creëren:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rollen beheren.
  3. Klik op + Nieuwe rol creëren.
Een screenshot van het klikken op de knop voor een nieuwe rol.
  1. Onder Rolgegevens voer je de Roltitel en een Beschrijving van de rol in.
  2. Klik om de machtigingscategorieën uit te breiden om acties voor de rol te bekijken, te selecteren en te deselecteren.
Let op:
  • Je kunt ook de Filter-zoekbalk gebruiken om meer acties te vinden.
  • Als alle machtigingen binnen een categorie vereist zijn, klik je op Alles selecteren.
  • Sommige acties schakelen andere machtigingen automatisch in. Als je bijvoorbeeld iemand je bestellingen laat beheren, kunnen ze je contacten standaard bekijken.
  1. Klik op Opslaan.

Een bestaande rol dupliceren en bewerken

Je kunt een bestaande rol dupliceren en de machtigingen vervolgens naar behoefte bewerken.

Om een rol te dupliceren en te verwerken:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rollen beheren.
  3. Klik naast de rol die je wilt dupliceren op het Meer acties-pictogram.
  4. Selecteer Dupliceren en bewerken.
Een screenshot van het selecteren van een rol.
  1. Onder Rolgegevens voer je de Roltitel en een Beschrijving van de rol in.
  2. Klik om de machtigingscategorieën uit te breiden om acties voor de rol te bekijken, te selecteren en te deselecteren.
  3. Klik op Opslaan.

Een gepersonaliseerde rol aan een medewerker toewijzen

Je kunt een gepersonaliseerde rol toewijzen wanneer je een uitnodiging verstuurt om iemand een medewerker te maken. Later kun je indien nodig weer een andere rol toewijzen.

Om een gepersonaliseerde rol toe te wijzen:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende medewerker op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Rol wijzigen.
Een screenshot van het selecteren van een rol.
  1. Selecteer een aangepaste rol.
  2. Klik op Opslaan.

Machtigingen van een gepersonaliseerde rol bewerken

Je kunt gepersonaliseerde rollen bewerken wanneer de benodigde toegang voor je medewerker naar gelang van tijd verandert.

Om machtigingen van een gepersonaliseerde rol te bewerken:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rollen beheren.
  3. Wijs de aangepaste rol die je wilt bijwerken aan en klik op Bewerken.
Een screenshot van het selecteren van een rol.
  1. Klik om de machtigingscategorieën uit te breiden om acties voor de rol te bekijken, te selecteren en te deselecteren.
  2. Klik op Opslaan.