Rollen en machtigingen: Informatie voor websitemedewerkers

Leestijd 3 minuten
Als websitemedewerker kun je een website van een andere Wix-gebruiker bewerken of beheren. De acties die je op de website kunt uitvoeren worden bepaald door je rol. Website-eigenaren kunnen je rol bijwerken naargelang je verantwoordelijkheden veranderen. Als je niet langer wilt meewerken, kun je jezelf van de website verwijderen.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je geen wijzigingen aanbrengt in de Wix Editor op hetzelfde moment als iemand anders. Dit kan onverwacht gedrag veroorzaken op de website of in het account van de eigenaar. Gelijktijdige bewerking is alleen beschikbaar in Editor X.
In dit artikel:

Een uitnodiging om samen te werken accepteren

Wanneer een Wix-gebruiker je uitnodigt om samen te werken aan hun website, wordt er een uitnodiging naar je e-mailadres verzonden. Je kunt de uitnodiging accepteren door op de link in de e-mail te klikken.

De uitnodigingslink verloopt 30 dagen nadat deze is verzonden. Als je de e-mailuitnodiging niet kunt vinden, controleer dan je map met ongewenste e-mail of spam. Als je uitnodiging is verlopen, vraag de website-eigenaar dan om je uitnodiging opnieuw te versturen.

Om een uitnodiging te accepteren:

1. Open de uitnodigingsmail in je e-mailaccount.
  2. Klik op Uitnodiging accepteren.
  3. Accepteer de uitnodiging:

Je rollen en machtigingen bekijken

Er zijn vele verschillende rollen en machtigingen voor medewerkers en website-eigenaren kunnen aangepaste rollen creëren om medewerkers aangepaste toegang te geven. Neem als je aanvullende machtigingen nodig hebt contact op met de website-eigenaar en vraag die om je rol te wijzigen.

Om je rollen en machtigingen te bekijken:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Vind je naam in de lijst.
  3. Wijs je rol aan en klik op het Informatie-pictogram ⓘ om je machtigingen te bekijken.
Een screenshot van hoe je een rol aanwijst om de machtigingen te bekijken.

Acties die medewerkers niet kunnen uitvoeren

Medewerkers kunnen de volgende acties niet uitvoeren, ongeacht hun rol:
Categorie
Actie
Websiteacties
  • Websites verwijderen
  • Websites dupliceren
  • Eigendom van websites overzetten
Premium functies
  • Zakelijke e-mails kopen of beheren
  • Een domein dat in bezit is van de medewerker koppelen
  • Premiumpakketten toewijzen/opnieuw toewijzen
Rollen en machtigingen
  • Nieuwe aangepaste rollen maken
  • Machtigingen van bestaande aangepaste rollen wijzigen
  • Rollen beheren
  • Hun eigen of andere medewerkersrollen wijzigen
Overig
  • Toegang tot feedback krijgen
  • Toegang tot alle accountbrede informatie
  • Toegang tot het Wix-dashboard
  • Transacties terugbetalen via Wix Payments
  • Verzendlabels kopen
  • Shutterstock-afbeeldingen kopen
  • Toegang tot specifieke pagina's in de Editor
  • Toegang tot de Online Shop-app van Ecwid

Jezelf verwijderen als medewerker

Je kunt jezelf op elk moment als medewerker verwijderen door je toegang tot de website in te trekken.
Let op:
Je kunt jezelf niet verwijderen als je rol Blogschrijver of Blog-editor is.

Om je toegang als medewerker te verwijderen:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Zoek je naam in de lijst en klik op Site verlaten.
Een screenshot van het selecteren
  1. Klik op Site verlaten.