CMS: Over gebruikersinvoerelementen

Leestijd 3 minuten
Wix heeft veel gebruikersinvoerelementen, zodat je de inhoud van bezoekers in een verzameling kunt vastleggen, weergeven en bewerken. Met behulp van deze elementen kun je je eigen formulieren maken of bezoekers toestaan inhoud te filteren op je website.
De meeste elementen zoals tekst, selectievakjes en kalenders kunnen met formulieren worden gebruikt. Sommige elementen, zoals dropdownmenu's en keuzerondjes, kunnen ook worden gebruikt om de inhoud op je website te filteren. Met de uploadknop kunnen bezoekers zelfs hun eigen afbeeldingen en bestanden uploaden.
Een screenshot van verschillende gebruikersinvoerelementen in de Editor.
De onderstaande tabel vermeldt de invoerelementen, hun gebruik, en de verzamelingsveldtypen die je kunt koppelen:
Invoerelement
Beschrijving
Veldtypen die je kunt koppelen
Tekstinvoer
Tekstinvoer wordt gebruikt om kleine hoeveelheden tekst of cijfers in te voeren of te bewerken. Lees meer over tekstinvoer.
Tekst, nummer, URL
Tekstvak
Tekstvakken worden gebruikt om grote hoeveelheden tekst in te voeren of te bewerken. Lees meer over tekstinvoer.
Tekst, nummer, URL
Uitgebreide tekst
Rich text-invoer wordt gebruikt om tekst in te voeren, te bewerken en op te maken. Lees meer over rich text.
Uitgebreide tekst

Keuzerondje
Met keuzerondjes kunnen gebruikers een veld selecteren om de weergegeven inhoud te filteren of om een optie te selecteren en deze aan je verzameling toe te voegen. Lees meer over keuzerondjes.
Inhoud filteren op: Tekst, Getal, Tags, Verwijzing
Inhoud verzamelen: Tekst, Nummer, URL, Datum en Tijd
Selectievakje
Met selectievakjes kunnen gebruikers een True/False booleaanse waarde selecteren om inhoud te filteren of inhoud bij je verzameling in te dienen. Lees meer over selectievakjes.
Boolean
Multi-selectievakjes
Met multi-selectievakjes kunnen bezoekers inhoud filteren op meerdere velden of meerdere selecties toevoegen aan je verzameling. Lees meer over multi-selectievakjes.
Inhoud filteren op: Tekst, Getal, Tags, Verwijzing
Inhoud verzamelen: Tags
Dropdown
Met dropdownlijsten kunnen bezoekers inhoud filteren op je live website of om inhoud aan je verzameling toe te voegen. Lees hoe je een aangepast formulier instelt met behulp van dropdown-invoerelementen
Inhoud filteren op: Tekst, Getal, Tags, Verwijzing
Inhoudswaarde verzamelen: Tekst, Getal, Verwijzing
Items in de inhoudslijst verzamelen: Tekst, Nummer
Selectietags
Met selectietags kunnen bezoekers inhoud filteren of keuzes toevoegen aan je verzameling. Lees meer over selectietags.
Inhoud filteren op: Tekst, Getal, Tags, Verwijzing
Inhoudswaarde verzamelen: Tags
Items in de inhoudslijst verzamelen: Tekst, Nummer
Datumkiezer
Met datumkiezers kunnen bezoekers een datum uit een agenda selecteren en deze aan je verzameling toevoegen. Lees meer over de datumkiezer.
Datum en tijdstip
Tijdweergave
Tijdkiezers laten bezoekers een tijd invoeren en deze indienen bij je verzameling. Lees meer over de tijdweergave.
Tijd, datum en tijd
Schuifregelaar
Met schuifregelaars kunnen bezoekers een waarde selecteren uit een schuifgreep op een track en deze aan je verzameling toevoegen. Lees meer over de schuifregelaar
Getal
Bereik-schuifregelaars
Met de bereikschuifregelaars kunnen bezoekers inhoud filteren door grepen te schuiven om een reeks waarden op een schaal te selecteren. Lees meer over de bereikschuifregelaar.
Let op: Dit element is nog niet beschikbaar in de Studio Editor.
Getal
Uploadknop
Met upload-knoppen kunnen bezoekers een bestand uploaden en toevoegen aan je verzameling. Lees meer over de upload-knop.
Afbeelding, Video, Audio, Mediagalerij, Document, Multi-Document
Invoer van beoordelingen
Met beoordelingsinvoer kunnen bezoekers een beoordeling invoeren en deze indienen bij je verzameling. Lees meer over de beoordelingsinvoer.
Getal

Weergave van beoordelingen
Met beoordelingsweergave-elementen kun je waarden weergeven die een beoordeling vertegenwoordigen en het aantal ingediende beoordelingen. Lees meer over de beoordelingsweergave.
Nummer, verwijzing
Adresinvoer
Met adresinvoer kunnen bezoekers een adres invoeren en bij je verzameling indienen. Lees meer over adresinvoer.
Adres:
Schakelaar
Met schakelaars kunnen bezoekers een schakelaar gebruiken om inhoud te filteren of een true/false booleaanse waarde in te dienen bij je verzameling. Lees meer over schakelaars.
Boolean
Handtekeninginvoer
Met handtekeninginvoer kunnen bezoekers hun naam ondertekenen en een afbeelding van hun handtekening bij je verzameling indienen. Lees meer over handtekeningeninvoer.
Afbeelding
Pagineringsbalk

Met pagineringsbalken kunnen bezoekers door 'pagina's' of sets items in een gekoppelde repeater of galerij navigeren. Het 'Maximum aantal weergegeven items'-veld in de dataset bepaalt het aantal items op elke 'pagina'. Lees meer over de pagineringsbalk.
Let op: Dit is nog niet beschikbaar in de Studio Editor.
n.v.t.
Voortgangsbalk
(Alleen Velo)
Voortgangsbalken geven een 'voortgang'-waarde en een 'streefwaarde' weer in een balk. Lees meer over de voortgangsbalk.
 Nummer, verwijzing
reCAPTCHA
(Alleen Velo)
Voeg de reCAPTCHA-tool van Google toe aan je website om je te helpen beschermen tegen mogelijke spam en andere vormen van geautomatiseerd misbruik. Lees meer over reCAPTCHA.
n.v.t.