CMS: Selectietags toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Je kunt selectietags gebruiken in je gebruikersinvoerformulier om bezoekers meerdere keuzes te laten selecteren en verzenden. Je wilt bijvoorbeeld dat ze meerdere interesses of hobby's selecteren. Deze informatie wordt opgeslagen in je databaseverzameling wanneer het formulier wordt verzonden.

Stap 1 | Selectietags toevoegen en instellen

1. Open het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Toevoegen
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Toevoegen
  2. Klik op Invoer
  3. Klik en sleep de selectietags van jouw keuze.
  4. Klik op het Instellingen-pictogram .
  5. Schakel het Vereis bezoekers om een tag te selecteren-selectievakje in of uit.
  6. Klik op Keuzes beheren om de items (keuzes) toe te voegen die bezoekers kunnen selecteren:

Stap 2 | Verbind je selectietags

1. Klik op het Met data koppelen-pictogram om de tags aan je verzameling te koppelen.
  2. Klik op Verbind een dataset om een dataset te kiezen uit de dropdownlijst.
  3. Klik op het Tagwaarden verbinden met-dropdownmenu en selecteer het veld waarin je de tags wilt opslaan of klik op Nieuw verzamelingsveld om een nieuwe toe te voegen (het veldtype moet Tags zijn).
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je een verzendknop op je pagina hebt zodat bezoekers hun selectie kunnen indienen.

Gebruik je Velo van Wix?
Als je Velo ingeschakeld hebt, zal elke tag een 'label' en een 'waarde' hebben.
  • Label: De tekst die wordt weergegeven op de tags op je website. Het kan worden vertaald met Wix Multilingual.
  • Waarde: De tekst die wordt ingevoerd in je databaseverzameling. Waarden zijn unieke identificatiecodes voor Velo. Ze zijn altijd in het Engels, maar worden niet op je website weergegeven.