CMS: Een enkel selectievakje als invoerelement instellen

Leestijd 14 minuten

Geef bezoekers een manier om live website-items te filteren op een booleaans (true of false) verzamelingsveld of om binaire antwoorden in te dienen met het enkele selectievakje als invoerelement.

Je kunt het selectievakje bijvoorbeeld instellen om een 'beschikbaar' booleaans veld te filteren, zodat bezoekers kunnen klikken om alleen items te bekijken die beschikbaar zijn in een repeater of galerij. Of je kunt het selectievakje instellen om reacties te verzamelen en het gebruiken om bezoekers te laten abonneren op je nieuwsbrief.
Tip:
Dit artikel gaat over het instellen van het enkele selectievakje-invoerelement. Als alternatief kun je een invoerelement mer meerdere selectievakjes gebruiken om bezoekers meerdere keuzes te laten filteren of indienen.

Het Selectievakje-invoerelement gebruiken om inhoud op je live website te filteren

Koppel je Selectievakje-invoerelement aan dezelfde dataset als je repeater of galerij om inhoud te filteren. Kies het booleaanse veld (true of false) dat het selectievakje zal filteren en stel de voorwaarde in (aangevinkt of niet aangevinkt). Wanneer bezoekers op het selectievakje klikken, toont de repeater of galerij items op basis van de booleaanse veldwaarde volgens de geselecteerde voorwaarde.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Voeg het Selectievakje-invoerelement toe:
    1. Ga naar de pagina of het onderdeel waar je wilt dat bezoekers inhoud filteren op een booleaanse waarde.
    2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    3. Klik op Invoer.
    4. Klik op Selectievakjes
    5. Scrol omlaag naar de enkele selectievakjes.
    6. Klik en sleep het relevante enkele Selectievakje-invoerelement naar de pagina.
Screenshot van het toevoegen van een enkel Selectievakje-invoerelement in de Wix Editor.
  1. Koppel het Selectievakje-element aan het CMS:
    1. Klik op het Selectievakje-element op het Aan CMS koppelen-pictogram
    2. Selecteer rechts in het Koppelen-paneel Inhoud filteren.
      Tip: Als je nog geen dataset aan de pagina hebt toegevoegd, voeg je eerst een dataset toe (zie de volgende stap) en selecteer je vervolgens Inhoud filteren
    3. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer dezelfde dataset die koppelt aan de elementen (zoals een repeater, galerij, tabel) die je bezoekers wilt laten filteren.
    4. Klik op de Filter inhoud op-dropdown en kies het booleaanse veld dat bezoekers zullen gebruiken om de inhoud te filteren.
      Tip: Om een nieuw veld aan je verzameling toe te voegen en het te gebruiken voor het filteren van inhoud, selecteer je Nieuw veld toevoegen, voer je de veldnaam in en klik je op Toevoegen. Je kunt later waarden toevoegen aan het veld in je CMS-verzameling.
    5. Klik op de Voorwaarde-dropdown en kies een operator:
      • Geselecteerd: Toon items waarvan het booleaanse veld is gemarkeerd als aangevinkt (ingesteld op True).
      • Is niet geselecteerd: Toon items waarvan het booleaanse veld niet is gemarkeerd als aangevinkt (ingesteld op False).
Screenshot van de CMS-koppelingsopties voor het Selectievakje-element.
  1. Pas het Selectievakje-invoerelement aan:
    • Klik op het Instellingen-pictogramom het volgende te bewerken:
      • Tekst selectievakje: Bewerk de tekst die naast het selectievakje wordt weergegeven en laat bezoekers weten wat het selectievakje doet.
      • Waarde: (Alleen Velo) Voer de eigenschap value van het onderdeel in die in JavaScript-code wordt gebruikt.
      • Veldtype: Negeer de instellingen voor Verplicht en Standaard geselecteerd, die alleen relevant zijn als je het selectievakje instelt om inhoud te verzamelen.
      • Link-instellingen: Schakel de schakelaar in om gekoppelde tekst toe te voegen naast de tekst van het selectievakje. Voer de Linktekst in en stel de bestemming van de link in.
    • Klik op het Indeling-pictogramom de grootte, afstand en uitlijning van het selectievakje in te stellen.
    • Klik op het Ontwerp-pictogramom een vooraf ingesteld ontwerp te kiezen en verder aan te passen.
    • Klik op het Animatie-pictogramom een animatie-effect te kiezen en aan te passen.
Screenshot van de instellingen van het invoerelement voor selectievakjes.
  1. Klik op Voorbeeld om je Selectievakje-element te testen.
  2. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Het Selectievakje-invoerelement gebruiken om reacties van websitebezoekers te verzamelen

Stel het Selectievakje-invoerelement in om inhoud te verzamelen en deze te koppelen aan een dataset die bindt aan een verzameling waar je de antwoorden opslaat. Wanneer bezoekers op je verzendknop klikken, wordt hun antwoord opgeslagen in een booleaans (true of false) veld in je verzameling.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Voeg het invoerelement met één selectievakje toe:
    1. Ga naar de pagina of het onderdeel waar je wilt dat bezoekers het Selectievakje-element gebruiken.
    2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    3. Klik op Invoer.
    4. Klik op Selectievakjes
    5. Scrol omlaag naar de enkele selectievakjes.
    6. Klik en sleep het relevante enkele Selectievakje-invoerelement naar de pagina.
Screenshot van het toevoegen van een enkel Selectievakje-invoerelement in de Wix Editor.
  1. Koppel het Selectievakje-element aan de CMS-verzameling waar je de inzendingen opslaat:
    1. Klik op het Selectievakje-element op het Aan CMS koppelen-pictogram
    2. Selecteer Inhoud verzamelen in het Koppele -paneel aan de rechterkant.
      Tip: Als je nog geen dataset aan de pagina hebt toegevoegd, voeg je eerst een dataset toe (zie de volgende stap) en selecteer je vervolgens Inhoud verzamelen
    3. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een dataset die koppelt aan de verzameling waar je de inzendingen wilt opslaan.
    4. Klik op de Gecheckte staat is gekoppeld aan-dropdown en kies het booleaanse veld waarin je de inzendingen wilt opslaan.
      Tip: Om een nieuw veld toe te voegen voor het opslaan van inzendingen, selecteer je Nieuw veld toevoegen, voer je de veldnaam in en klik je op Toevoegen.
    5. Stel de dataset-modus en verzamelingsmachtigingen in:
      1. Klik op Dataset-instellingen
      2. Klik op de Dataset-modus-dropdown en selecteer Schrijven.
      3. (Indien nodig) Klik op het machtigingstype naast Verzamelingsmachtigingen en selecteer Formulierinzendingen in de eerste dropdown. Je kunt op de extra dropdowns klikken om de machtigingen te verfijnen. Klik op Opslaan als je klaar bent met het instellen van de machtigingen.
      4. Klik bovenaan het Dataset-instellingen-paneel op Terug naar Selectievakje-element.
Screenshot van het instellen van de verzamelingsmachtigingen en dataset-modus in de Wix Editor.
  1. Pas het Selectievakje-invoerelement aan:
    • Klik op het Instellingen-pictogramom het volgende te bewerken:
      • Tekst selectievakje: Bewerk de tekst die naast het selectievakje wordt weergegeven en laat bezoekers weten wat het selectievakje doet.
      • Waarde: (Alleen Velo) Voer de eigenschap value van het onderdeel in die in JavaScript-code wordt gebruikt.
      • Veldtype: Selecteer de relevante opties:
        • Verplicht: Maak het verplicht dat bezoekers het vakje aanvinken voordat ze hun inzendingen kunnen verzenden.
        • Standaard geselecteerd: Laat het selectievakje automatisch inschakelen wanneer de pagina wordt geladen.
      • Link-instellingen: Schakel de schakelaar in om gekoppelde tekst toe te voegen naast de tekst van het selectievakje. Voer de Linktekst in (bijvoorbeeld: 'Algemene voorwaarden') en stel de bestemming van de link in.
    • Klik op het Indeling-pictogramom de grootte, afstand en uitlijning van het selectievakje in te stellen.
    • Klik op het Ontwerp-pictogramom een vooraf ingesteld ontwerp te kiezen en verder aan te passen.
    • Klik op het Animatie-pictogramom een animatie-effect te kiezen en aan te passen.
Screenshot van de instellingen die worden gebruikt voor een invoerelement van een selectievakje.
  1. Voeg een Verzend-knop toe zodat bezoekers kunnen klikken om hun inzendingen te verzenden.
Screenshot van het toevoegen van een verzendknop.
  1. Klik op Voorbeeld om je koppelingen te testen.
  2. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het Selectievakje-invoerelement.