CMS: Een selectievakje toevoegen en instellen

Voordat je begint:
Om dit element te gebruiken, moet je het CMS toevoegen aan je website en een verzameling instellen om de gebruikersinvoer op te slaan.
Er zijn twee hoofdtoepassingen voor selectievakjes:
  • Een enkel selectievakje waarmee bezoekers hun antwoord kunnen markeren als 'ja' of 'nee'. Dit type selectievakje wordt vaak gebruikt om bezoekers te vragen of ze akkoord gaan met je gebruiksvoorwaarden. Als ze het selectievakje selecteren, wordt dat als een 'ja' beschouwd.
  • Met een multi-selectievakje kun je een lijst met opties aan je bezoekers laten zien en hen één of meer opties laten selecteren (in tegenstelling tot keuzerondjes waarmee bezoekers slechts één optie kunnen selecteren).
Voeg een selectievakje of multi-selectievakje toe aan je website om input van je bezoekers te verzamelen. Koppel het selectievakje aan een verzameling om de keuzes van je bezoekers op te slaan.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om een selectievakje-element toe te voegen en in te stellen:

1. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Invoer.
  3. Klik en sleep het selectievakje van jouw keuze.
  4. Klik in de Editor op het selectievakje.
  5. Klik op Instellingen om de instellingen van het selectievakje-element te bewerken:
6. (Alleen voor multi-selectievakjes) Klik op Keuzes beheren om de selectievakjes in te stellen:

7. Klik op het Met data koppelen-pictogram (of in Editor X).
8. Klik op Koppel een dataset om een dataset te kiezen in de dropdownlijst.
9. Klik op Waarde maakt verbinding met:
  • Kies een bestaand veld in de verzameling.
  • Klik op Nieuw verzamelingsveld om een nieuw veld in je verzameling te maken.
    • Voer een veldnaam in.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je een verzendknop op je pagina hebt zodat bezoekers hun selectie kunnen indienen.