Wix Forms: Een handtekeningveld toevoegen

Leestijd 4 minuten
Met een handtekeningveld kunnen bezoekers hun naam elektronisch ondertekenen voordat ze een formulier indienen. Handtekeningvelden zijn handig voor gezondheidsverklaringen, registratieformulieren en aanvraagformulieren. Alle handtekeningen worden opgeslagen in je dashboard voor formulierinzendingen.
Belangrijk:
Het handtekeningveld is een premium functie. Lees meer over het upgraden van Wix Forms met een Premiumpakket.
In dit artikel lees je hoe je:
Belangrijke juridische informatie:
Wettelijke erkenning van elektronische handtekeningen kan andere en aanvullende vereisten hebben volgens de interne wetten en regelgeving van het land. Zorg ervoor dat je nagaat welke vereisten op jou van toepassing zijn in overeenstemming met de lokale wetgeving.

Een handtekeningveld toevoegen aan een websiteformulier

Voeg een handtekeningveld toe aan een van je websiteformulieren en kies of een handtekening al dan niet vereist is voordat bezoekers deze indienen.

Om een handtekeningveld aan een websiteformulier toe te voegen:

1. Klik op het betreffende formulier in de Editor.
  2. Klik boven het formulier op Nieuw veld toevoegen.
  3. Klik links op Geavanceerde velden.
  4. Klik naast Handtekeningveld op het Toevoegen-pictogram.
  5. Klik boven het handtekeningveld in je formulier op Veld bewerken en bewerk het volgende:
    • Veldtitel: Voer de titel voor je handtekeningveld in. De titel verschijnt boven het veld om je bezoekers te laten weten waar het veld voor is. Het moet een call-to-action zijn, zoals 'Hier ondertekenen' of 'Handtekening invoeren'.
    • Handtekening wissen-knop: Voer tekst in voor de handtekening wissen-knop. Als je bezoekers niet tevreden zijn met hun handtekening, kunnen ze deze opnieuw maken door op de knop te klikken.
    • Veld is verplicht: Schakel het selectievakje Vereist in of uit om het handtekeningveld verplicht of optioneel te maken. Indien vereist moeten websitebezoekers het formulier ondertekenen voordat ze het verzenden.
Nadat je het handtekeningveld hebt bewerkt, klik je in de bovenste balk op Voorbeeld om een voorbeeld van het veld op je website te bekijken en het uit te testen.
Tip:
Klik boven het handtekeningveld op de Indeling- en Ontwerp- pictogrammen om de tekstuitlijning of het ontwerp van het veld te wijzigen.

Een handtekeningveld toevoegen aan een zelfstandig formulier

Voeg een handtekeningveld toe aan je zelfstandige formulier en deel de formulier-URL met je community. Handtekeningvelden zijn handig als je een gezondheidsformulier of aanvraagformulier voor je bedrijf opstelt.

Om een handtekeningveld aan een zelfstandig formulier toe te voegen:

1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Ga naar Je zelfstandige formulieren en klik op Bewerken naast het betreffende formulier.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Handtekening in het menu Formuliervelden toevoegen en klik vervolgens op Toevoegen.
  1. Bewerk het handtekeningveld met behulp van de beschikbare opties.
Om het handtekeningveld in je zelfstandige formulier te testen, klik je bovenaan de pagina op het pictogram Live formulier weergeven .