Wix Forms: Een handtekeningveld toevoegen

Leestijd 5 minuten
Met een handtekeningveld kunnen bezoekers hun naam elektronisch ondertekenen voordat ze een formulier indienen. Handtekeningvelden zijn handig voor gezondheidsverklaringen, registratieformulieren en aanvraagformulieren. Alle handtekeningen worden opgeslagen in je dashboard voor formulierinzendingen.
Belangrijk:
Het handtekeningveld is een premium functie. Lees meer over het upgraden van Wix Forms.
Gif van een productbestelformulier met een handtekening die wordt toegevoegd aan een handtekeningveld boven de Doorgaan naar afrekenen-knop.
In dit artikel lees je hoe je:
Belangrijke juridische informatie:
Wettelijke erkenning van elektronische handtekeningen kan andere en aanvullende vereisten hebben volgens de interne wetten en regelgeving van het land. Zorg ervoor dat je nagaat welke vereisten op jou van toepassing zijn in overeenstemming met de lokale wetgeving.

Een handtekeningveld toevoegen aan een websiteformulier

Voeg een handtekeningveld toe aan een van je websiteformulieren en kies of een handtekening al dan niet vereist is voordat bezoekers deze indienen.
Hoe weet ik of ik het oude Wix Forms of het nieuwe Wix Forms gebruik?
Dit artikel zal je helpen de verschillen tussen het oude en nieuwe Wix Forms te begrijpen.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Klik op het relevante formulier in je Editor.
  2. Klik op Formulier bewerken om de formulierbouwer te openen.
  3. Klik links in de formulierbouwer op Elementen toevoegen.
  4. Klik op Algemeen veld.
  5. Klik op Handtekening en sleep het formulierelement naar de pagina.
  6. Klik op het nieuw toegevoegde veld op je formulier en klik op Instellingen.
Screenshot van het instellingenpaneel met betrekking tot het handtekeningformulierveld. Aanpassingsopties worden weergegeven met schakelaars.
  1. Kies uit de volgende aanpassingsopties:
    • Titel: Geef een korte titel die mensen vertelt wat je vraagt in het veld.
    • Uploaden van afbeeldingen toestaan: Schakel de schakelaar in om mensen toe te staan een afbeelding van hun handtekening te uploaden in plaats van te ondertekenen met hun muis of trackpad.
    • Verplicht veld: Schakel de schakelaar in of uit om het handtekeningveld verplicht of optioneel te maken. Indien nodig, moeten bezoekers het formulier ondertekenen voordat ze het indienen.
    • Veldbeschrijving: Voeg een veldbeschrijving toe als je formulier aanvullende uitleg nodig heeft (bijv algemene voorwaarden of aanvullende juridische informatie voor gezondheidsverklaringen)
    • Persoonlijke informatie (PII): Bescherm persoonlijk identificeerbare informatie (PII) zoals adressen en paspoortgegevens met een extra beschermingslaag.
Goed om te weten:
  • Zodra het formulier is ingediend, verschijnt er een voorbeeldafbeelding van de handtekening van de bezoeker in de tabel voor het indienen van formulieren. Het is niet mogelijk om deze afbeelding te downloaden.
  • De formulierveldsleutel is te vinden onder het Geavanceerd-tabblad in het instellingenpaneel. Gebruik deze sleutel om in de code naar het formulierveld te verwijzen. Het kan later niet worden gewijzigd.

Een handtekeningveld toevoegen aan een zelfstandig formulier

Voeg een handtekeningveld toe aan je zelfstandige formulier en deel de formulier-URL met je community. Handtekeningvelden zijn handig als je een gezondheidsformulier of aanvraagformulier voor je bedrijf opstelt.
Opzichzelfstaande formulieren zijn alleen beschikbaar met het oude Wix Forms

Om een handtekeningveld aan een zelfstandig formulier toe te voegen:

1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Je zelfstandige formulieren.
  3. Klik naast het betreffende formulier op Bewerken.
  4. Plaats de muisaanwijzer op Handtekening in het menu Formuliervelden toevoegen en klik vervolgens op Toevoegen.
Screenshot van datum-, handtekening- en uploadinstellingen nadat op bewerken is geklikt op een zelfstandig formulier. Knop 'Toevoegen' is gemarkeerd
  1. Bewerk het handtekeningveld met behulp van de beschikbare opties.
    • Vraag: Voeg de titel toe voor het handtekeningveld dat bezoekers vraagt om te ondertekenen. Het moet een call-to-action zijn, zoals 'Teken hier'.
    • Knop 'Wissen': Voer de tekst in voor de knop waarmee bezoekers hun handtekening opnieuw kunnen uitvoeren.

• Verplicht: Schakel dit selectievakje in om het handtekeningveld verplicht te maken (bezoekers kunnen het formulier niet indienen zonder te ondertekenen).
Tip:
Om het handtekeningveld in je zelfstandige formulier te testen, klik je bovenaan de pagina op het Live-formulier bekijken-pictogram.