CMS: Een tekstelement dat is gekoppeld aan een Rich text-verzamelingsveld opmaken

Leestijd 3 minuten
Sommige verzamelingsfuncties zijn nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.
Wanneer een tekstelement is gekoppeld aan een Rich text-veld in je verzameling, hangt de opmaak van het element af van hoe je de beschikbare thema's aanpast. De opmaak die in de Editor is ingesteld, wordt genegeerd.
De opmaak van de tekst hoeft niet overal uniform te zijn. Verschillende delen van de inhoud kunnen verschillend worden opgemaakt.
Belangrijk:
Gebruik uitgebreide inhoud (rich content) om een uitgebreidere set tools voor het bewerken van inhoud te ontgrendelen. Met uitgebreide inhoud kun je tekst, afbeeldingen en video rechtstreeks vanuit het CMS bewerken. Je kunt velden toevoegen, bewerken en verwijderen op dezelfde manier waarop je elk ander veldtype zou bewerken en de inhoud op een dynamische pagina zou weergeven. Lees meer over uitgebreide inhoud en het CMS.
Lees in dit artikel meer over:

Rich text opmaken op thema

Stel de opmaak van je Rich text-veld in met behulp van tekstthema's in de CMS. Deze tekstthema-instellingen linken naar de definities die in de Editor zijn ingesteld.
Gebruik deze tabel om te zien welke thema's je moet aanpassen in de Editor om de Rich text-indeling in het CMS te wijzigen:
Thema in verzameling
Overeenkomstige themanaam in de Editor
Paginatitel
Koptekst 1
Sectie titel
Koptekst 2
Inhoudstitel
Koptekst 3
Grote tekst
Paragraaf 1
Normale tekst
Paragraaf 2
Kleine tekst
Paragraaf 3
Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je in de verzameling twee regels tekst invoert in een Rich text-veld. Je stelt de opmaak van de eerste regel in op het Onderdeeltitel-thema en je stelt de opmaak van de tweede regel in op het Normale tekst-thema.
Een screenshot van tekstthema's die worden toegepast op het rich text-veld in de Content Manager.
Nu verander je in de website Editor, het Koptekst 2-thema in Arial 100px. Wanneer de inhoud van het Rich text-veld wordt weergegeven, gebruikt het de bijbehorende Titel-stijl. De eerste regel van je inhoud is opgemaakt als Arial 100px, ongeacht hoe deze eruitzag in het CMS, omdat het element het Koptekt 2-thema van de Editor toepast.
Onthoud dat thema's voor de hele website worden gedefinieerd. Gebruik thema's als je consistent wilt blijven met de rest van je website. Als de opmaak van een thema op je website verandert, hoef je je geen zorgen te maken over het wijzigen van de opmaak van de inhoud in je Rich text-velden.

Regelafstand van Rich text per thema aanpassen

Gebruik het Websitethema-paneel om de teken- en regelafstand van de tekststijlen op je website aan te passen. Aanpassingen die je aanbrengt in het Websitethema-paneel worden automatisch toegepast op de rich text van je website.

Om de regelafstand van rich text op thema aan te passen:

1. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  2. Wijs Aangepast thema aan en klik op Aanpassen.
  3. Klik op de Tekst-knop.
  4. Wijs de gewenste tekststijl aan en klik op het Bewerken-pictogram.
  5. Gebruik de schuifregelaars om het teken en de regelafstand aan te passen.
Screenshot van het Tekstthema aanpassen-paneel met de Regelafstand-schuifregelaar.
  1. Klik op Toepassen.