CMS: Uitgebreide inhoud-velden toevoegen en instellen

Leestijd 16 minuten
Maak grote blokken met inhoud die aan je verzamelingsitems zijn gekoppeld en die je kunt opmaken vanuit het CMS (Content Management System). Je kunt opgemaakte tekst combineren met media, bestanden, HTML-code, posts op social media, zakelijke oplossingen van Wix en meer. Wanneer je het uitgebreide inhoud-element toevoegt en koppelt aan je website, behoudt het dezelfde opmaak als je hebt ingesteld vanuit de verzamelingsvelden zelf.

Het uitgebreide inhoud-veldtype aan je verzameling toevoegen

Selecteer het 'Uitgebreide inhoud'-veldtype wanneer je een nieuw veld in je verzameling maakt. Je kunt ook bestaande velden bewerken om ze uitgebreide inhoudsvelden te maken. Nadat je een uitgebreide inhoud-veld hebt gemaakt, voeg je de inhoud toe en maak je deze op in het veld voor elk item in je verzameling.

Om een uitgebreide inhoud-veld toe te voegen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website. Je kunt in je Editor ook op CMSklikken en vervolgens op Verzamelingen klikken.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Klik op Velden beheren
  4. Klik op Veld toevoegen.
  5. Selecteer Uitgebreide inhoud en klik op Veldtype kiezen
  6. Voer een naam in het Veldnaam-veld in.
  7. (Alleen Velo) Werk het Veld-ID bij, die wordt gebruikt in de code van de website. Je kunt dit ID later niet bijwerken.
  8. (Optioneel) Voer Help-tekst in als je naast de veldtitel een tooltip in je verzameling wilt weergeven.
  9. Klik op Opslaan.
  1. Klik op het Uitgebreide inhoud-veld voor het relevante item in je verzameling.
  1. Voer de tekst in die je voor het item wilt gebruiken en kies bovenaan de beschikbare opmaakopties. Je kunt ook afbeeldingen, video's, bijlagen en meer functies toevoegen via de pictogrammen onderaan.

Het uitgebreide inhoud-element aan je pagina toevoegen

Voeg het uitgebreide inhoud-element toe aan je website. Koppel het vervolgens aan een dataset die aan je verzameling bindt.  Je kunt het uitgebreide inhoud-element nu koppelen aan een repeater om dynamische inhoud voor meerdere items tegelijk weer te geven.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar de pagina of het onderdeel waarin je het uitgebreide inhoud-element wilt hebben.
  3. Klik links in de Editor op CMS.
  4. Klik op + Contentelementen.
  5. Klik op Uitgebreide inhoud
  6. Klik op het Aan CMS koppelen-pictogramop het Uitgebreide inhoud-element.
  7. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een bestaande dataset die aan je verzameling koppelt. Je kunt ook op Dataset maken klikken, vervolgens de verzameling kiezen die je wilt koppelen, de dataset een naam geven en op Maken klikken.
  8. Klik op de Inhoud koppelen met-dropdown en selecteer het uitgebreide inhoud-veld dat je hebt gemaakt.
  9. Klik op het uitgebreide inhoud-element op Instellingen
  1. Kies hoe je lange inhoud wilt weergeven:
    • Alles weergeven: Alle inhoud van de gekoppelde uitgebreide inhoud-velden wordt weergegeven in de viewer.
    • Inkorten: Toon slechts een deel van de lange inhoud in de viewer:
      1. Kies hoe je de inhoud die in de viewer verschijnt wilt bijsnijden:
        • Paragrafen: Kies het aantal weergegeven paragrafen. Schakel Plug-in inhoud tonen in als je inhoud zoals afbeeldingen, video's en tabellen in de viewer wilt weergeven.
        • Woorden: Kies het aantal weergegeven woorden.
      2. Klik op de Knop 'Meer tonen'-schakelaar om te kiezen hoe de inhoud kan worden uitgebreid:
        1. Ingeschakeld: Als de inhoud is bijgesneden, kunnen bezoekers op een 'Meer tonen'-link klikken om de weergegeven inhoud uit te vouwen. Voer de tekst in die je wilt gebruiken in de Meer/Minder tekst-velden.
        2. Uitgeschakeld: De tekst wordt bijgesneden en eindigt met '...' als niet alle inhoud in de viewer past. Bezoekers kunnen niet klikken om de weergegeven inhoud uit te vouwen.
  1. Klik op het Uitgebreide inhoud viewer-element op het Indeling-pictogramen stel de opvulling aan de boven-, onder- en zijkant in.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogramom de achtergrond en de kleuren van de 'Meer tonen'-knop, de rand en de hoeken aan te passen, en de tekstopmaak te overschrijven.
Tip:
Klik op dynamische itempagina's op de Voorbeeld-dropdown en selecteer andere items om te zien hoe het uitgebreide inhoud-veld eruit zal zien op elke versie van de pagina.

Opmaakopties en -functies in de editor voor uitgebreide inhoud

Wanneer je je uitgebreide inhoud-veld uit je verzameling bewerkt, kies je uit de opties bovenaan om je tekst op te maken. Je kunt onderaan op pictogrammen klikken om functies zoals tabellen, HTML-code en posts op social media toe te voegen.

Klik hieronder om meer te lezen over de beschikbare opties in de uitgebreide inhoud-editor.