CMS: Verzamelingsinhoud weergeven in tekstelementen

Leestijd 15 minuten
Met het CMS (Content Management System), kun je de inhoud van je verzameling weergeven in verschillende tekstelementen op je website.

Koppel basistekstelementen zoals thematekst, titels en paragrafen aan de inhoud van je verzameling voor een naadloze, professionele uitstraling. Gebruik inklapbare tekst om veel informatie weer te geven zonder overweldigende bezoekers, ideaal voor blogs of veelgestelde vragen. Creëer dynamische visuals met een tekstmasker dat een video binnen de tekst weergeeft, waardoor je inhoud gedenkwaardig wordt. Gebruik het tekstkader om scrollende tekst uit je CMS-verzameling weer te geven voor nieuwsupdates of aankondigingen.
Wil je opgemaakte tekst combineren met media, bestanden, HTML-code en meer?

Tekstelementen aan verzamelingsinhoud koppelen

Voeg tekstelementen zoals thematekst, titels en paragrafen toe aan je Editor. Koppel het tekstelement vervolgens aan een dataset die bindt aan het relevante verzamelingsveld.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Voeg een tekstelement toe aan je pagina:
    1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    2. Klik op Tekst
    3. Klik op het type tekst dat je wilt toevoegen: Thematekst, Titels of Paragrafen
    4. Klik en sleep de door jou gekozen tekst om deze aan je pagina toe te voegen.
Screenshot van het toevoegen van een tekstelement in de Wix Editor.
  1. Klik op het tekstelement op het Aan CMS koppelen-pictogram
  2. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een bestaande dataset die aan je verzameling koppelt. Je kunt ook op Nieuwe dataset klikken en vervolgens de verzameling kiezen die je wilt koppelen.
  3. Klik op de Tekst is gekoppeld aan-dropdown en selecteer het verzamelingsveld dat je wilt koppelen.
Tips:
Screenshot van het koppelen van tekst aan een CMS-verzamelingsveld.
  1. (Indien nodig) Stel extra opties in, afhankelijk van welk veldtype je hebt gekoppeld:
    • Datum en tijd: Klik op de Formaat kiezen-dropdown en selecteer de indeling voor de weergave van de datum en tijd.
    • URL: Kies hoe de link wordt geopend: In het huidig venster of Als een nieuw venster
Screenshot van het instellen van de indeling voor het weergeven van een Datum en tijd CMS-verzamelingsveld.
  1. Klik op Voorbeeld om je koppelingen te testen.
  2. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Inklapbare tekst aan verzamelingsinhoud koppelen

Voeg een inklapbaar tekstelement toe dat alleen de eerste paar regels tekst kan weergeven totdat bezoekers klikken om de volledige tekst uit te vouwen. Zorg ervoor dat je de instellingen voor Tekst wijzigen aanpast om de 'Meer weergeven'-knop in te stellen om uit te vouwen voordat je verbinding maakt met het CMS. Als alternatief kun je de 'Meer weergeven'-knop instellen om te linken naar een enkele statische link die wordt geopend wanneer bezoekers op de link klikken.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Voeg een inklapbaar tekstelement toe aan je pagina:
    1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    2. Klik op Tekst
    3. Klik op Inklapbare tekst.
    4. Klik en sleep een inklapbaar tekstelement naar je pagina.
Screenshot van het toevoegen van een inklapbaar tekstelement.
  1. Klik op Tekst wijzigen en bewerk de instellingen van het inklapbare tekstvak:
    • Tekst wijzigen: Je hoeft dit veld niet te bewerken, omdat je tekst uit je CMS-verzameling koppelt.
    • Wat doet de knop? Kies wat er gebeurt als bezoekers op de knop klikken:
      • Uitklappen: (Aanbevolen) Het inklapbare scherm wordt uitgevouwen om de hele tekst te onthullen. Bewerk de volgende velden:
        • Knoptekst voor uitklappen: Voer tekst in die op de uitklapknop zal verschijnen (bijvoorbeeld: 'Lees meer').
        • Knoptekst voor inklappen: Voer tekst in die op de inklapknop zal verschijnen (bijvoorbeeld: 'Minder lezen').
      • Link: Er wordt een statische link geopend. Bewerk de volgende velden:
        Let op: Momenteel is het niet mogelijk om deze link te koppelen aan een dataset of verzamelingsveld.
        • Tekst koppelingsknop: Voer tekst in die op de koppelingsknop zal verschijnen (bijvoorbeeld: 'Link naar artikel').
        • Links naar: Klik op Kies een link en kies een linkbestemming voor de knop.
    • SEO en toegankelijkheid: Voer een toegankelijke naam in voor het element en kies de HTML-tag. Lees meer over het voorbereiden van je websitestructuur
Screenshot van het bewerken van de instellingen van een inklapbaar tekstelement.
  1. Klik op het inklapbare tekstelement op het  Aan CMS koppelen-pictogram
  2. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een bestaande dataset die aan je verzameling koppelt. Je kunt ook op Nieuwe dataset klikken en vervolgens de verzameling kiezen die je wilt koppelen.
  3. Klik op de Tekst is gekoppeld aan-dropdown en selecteer het verzamelingsveld dat je wilt koppelen.
    Tip: Je kunt inklapbare tekstelementen koppelen aan de volgende soorten verzamelingsvelden: Tekst, Getal, URL, Datum en tijd, Tijd, Rich text en Adres.
Screenshot van het koppelen van inklapbare tekst aan een verzamelingsveld.
  1. Klik op het Indeling-pictogramop de inklapbare tekst en de indeling aanpassen.
  2. Klik op Voorbeeld om je koppelingen te testen.
  3. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Een tekstmasker aan verzamelingsinhoud koppelen

Voeg een tekstmasker toe dat een video weergeeft binnen de tekst. Koppel je tekstmasker aan het CMS-verzamelingsveld dat je wilt weergeven. Ga vervolgens naar het Ontwerp-paneel om je eigen video toe te voegen of kies een video van Wix.
Belangrijk:
Momenteel is het niet mogelijk om tekstmaskers toe te voegen aan repeaters
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar de relevante pagina in je Editor.
  2. Voeg een tekstmaskerelement toe aan je pagina:
    1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    2. Klik op Tekst
    3. Klik op Tekstmasker.
    4. Klik en sleep een tekstmasker naar je pagina.
Screenshot van het toevoegen van een tekstmasker in de Wix Editor.
  1. Klik op het tekstmasker op het Aan CMS koppelen-pictogram
  2. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een bestaande dataset die aan je verzameling koppelt. Je kunt ook op Nieuwe dataset klikken en vervolgens de verzameling kiezen die je wilt koppelen.
  3. Klik op de Tekst is gekoppeld aan-dropdown en selecteer het verzamelingsveld dat je wilt koppelen.
    Tip: Je kunt tekstmaskers koppelen aan de volgende soorten verzamelingsvelden: Tekst, Getal, URL, Datum en tijd, Tijd en Adres.
Screenshot van het koppelen van een tekstmasker aan een CMS-verzamelingsveld.
  1. Klik op het Ontwerp-pictogramen pas de achtergrondvulling, tekstindeling en schaduw aan. Lees meer over het ontwerpen van het tekstmasker
Screenshot van het wijzigen van de video die in een tekstmasker wordt gebruikt.
  1. Klik op Voorbeeld om je koppelingen te testen.
  2. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Een doorlopende tekst aan verzamelingsinhoud koppelen

Voeg een doorlopende tekst-element toe dat scrollende tekst uit je CMS-verzameling weergeeft.

Om een tekstkader aan het CMS te koppelen:

1. Ga naar de relevante pagina in de Studio Editor.
  2. Voeg een doorlopende tekst-element toe aan je pagina:
    1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    2. Klik op Tekst.
    3. Klik op Doorlopende tekst
    4. Klik en sleep het door jou gekozen tekstkader om het aan je pagina toe te voegen.
Screenshot van het toevoegen van een doorlopende tekst in de Studio Editor.
  1. Klik op het Aan CMS koppelen-pictogramop het tekstkader.
  2. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een bestaande dataset die aan je verzameling koppelt. Je kunt ook op Nieuwe dataset klikken en vervolgens de verzameling kiezen die je wilt koppelen.
  3. Klik op de Tekst is gekoppeld aan-dropdown en selecteer het verzamelingsveld dat je wilt koppelen.
    Tip: Je kunt tekstkaders koppelen aan de volgende soorten verzamelingsvelden: Tekst, Getal, URL, Datum en tijd, Tijd en Adres.
Screenshot van het koppelen van een doorlopende tekst aan een CMS-verzamelingsveld.
  1. Klik in het Inspector-paneel rechtsboven op het Ontwerp-pictogramen pas de tekstopmaak, het scheidingsteken en de verplaatsing die door de selectiekader worden gebruikt aan. Lees meer over het ontwerpen van het tekstkader
  2. Klik rechtsboven op het Voorbeeld-pictogramom je koppelingen te testen.
  3. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.