CMS: Tekstelementen aan verzamelingsvelden koppelen

Leestijd 4 minuten
Koppel tekstelementen op je website aan verzamelingsvelden om inhoud van je CMS dynamisch weer te geven. Je blijft de opmaak van de tekstelementen beheren in hun instellingenpaneel. Een uitzondering geldt voor rich text-velden die je opmaakt in de velden van je verzamelingen.

Je kunt tekstelementen koppelen aan de volgende veldtypen: Adres, Boolean, Datum en tijd, Getal, Rich text, Tags, Tekst, en URL
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor en klik op het tekstelement dat je wilt koppelen.
  2. Klik op het Aan CMS koppelen-pictogram.
  3. Maak een nieuwe dataset of koppel een bestaande:
    • Maak een nieuwe dataset:
      1. Klik op Dataset maken. Als je al een dataset op je pagina hebt, klik je op de Koppel een dataset-dropdown en selecteer je Nieuwe dataset.
      2. Klik op de Kies een verzameling-dropdown en selecteer de relevante verzameling. Als je nog geen CMS-verzameling hebt, klik je op Verzameling maken en maak je een nieuwe verzameling
      3. (Optioneel) Klik op het Dataset naam-veld en voer een naam in voor de dataset.
      4. Klik op Maken
    • Koppel een bestaande dataset:
      1. Klik op de Kies een dataset -dropdown.
      2. Selecteer de dataset die je wilt koppelen.
  4. Klik op de Tekst is gekoppeld aan-dropdown en selecteer het verzamelingsveld dat je wilt koppelen.
    Tip: Selecteer Aantal items onder Dataset informatie als je wilt dat de tekst het totale aantal items weergeeft dat door de dataset is opgehaald
  1. (Indien nodig) Stel extra opties in, afhankelijk van welk veldtype je hebt gekoppeld:
    • Datum en tijd: Klik op de Formaat kiezen-dropdown en selecteer de indeling voor de weergave van de datum en tijd.
    • URL: Kies hoe de link wordt geopend: In het huidig venster of Als een nieuw venster
Klaar om live te gaan?
Klik rechtsboven in de Editor op Voorbeeld om de koppelingen te testen. Als alles er goed uitziet en perfect werkt, klik je op Publiceren om de wijzigingen live te laten gaan.

Als je Sandbox hebt ingeschakeld, synchroniseer je de Sandbox-verzameling met de live verzameling om de databasewijzigingen live te laten gaan.