Toegankelijkheid: Je websitestructuur voorbereiden

Leestijd 3 minuten
De hiërarchie van je website (de structuur ervan) helpt webbrowsers en schermlezers te begrijpen hoe de inhoud van de website moet worden georganiseerd. Je kunt HTML-tags aan websitetekst toevoegen om de plaats in de volgorde van de website aan te geven en bezoekers een duidelijke ervaring te bieden.
Lees in dit artikel meer over:

Aanbevelingen voor het voorbereiden van tekst

We raden aan om de volgende richtlijnen in gedachten te houden bij het opstellen van websitetekst:
  • Gebruik HTLM-tags voor je tekst: Elke pagina moet een H1-kop hebben en de verdere HTML-tags op elke pagina moeten sequentieel zijn. Als de hoofdkop op de pagina bijvoorbeeld een H1-tag is, moet de ondertitel H2 zijn, enzovoort. Zo kunnen bezoekers met een visuele beperking in een logische volgorde door je inhoud navigeren.
  • De koppen moeten beschrijvend zijn: Beschouw de koppen als labels voor de onderstaande tekst (dit is ook belangrijk voor SEO).
  • Afstand is belangrijk: Als je tijdens het bewerken van je tekst een kop in meerdere lijnen wilt breken, gebruik je nde Shift + Enter toetsen om een regeleinde in te voegen in plaats van Enter , die een nieuw kopelement op elke lijn maakt.
  • Voeg koppen toe aan de hoofdtekst van de pagina: H1's die aan een websitekoptekst worden toegevoegd, worden weergegeven op alle pagina's waar de koptekst wordt weergegeven. We raden daarom aan in plaats daarvan koppen toe te voegen aan de hoofdtekst van de pagina.
    Tip: Als je een website van één pagina zonder aanvullende pagina's hebt, kun je deze aanbeveling negeren.

HTML-tags aan tekst toevoegen

Voeg HTML-tags toe aan websitetekst om de hiërarchie te definiëren. Je kunt de tag instellen via de instellingen of het ontwerp van de tekst in je Editor of deze selecteren in de Toegankelijkheidswizard (alleen Wix Editor-websites).
Studio Editor
Wix Editor
Wizard
  1. Klik rechtsboven in de Editor op het Inspector openen-pictogram.
  2. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  3. Kies een HTML-tag in het dropdownmenu.
Het Ontwerp-tabblad van het Inspector-paneel is geopend. De cursor klikt op het HTML-tag-dropdownmenu.
Goed om te weten:
De inhoud van webpagina's wordt 'gelezen' op basis van de DOM-volgorde van je websitepagina's. Je kunt deze volgorde controleren en indien nodig aanpassen. Lees meer over het organiseren van de volgorde van je website
Volgende stap:
Ga terug naar de Toegankelijkheidschecklist om door te gaan met het verbeteren van de toegankelijkheid van je website.