Wix Editor: Werken met tekstthema's

Leestijd 3 minuten
Vanuit het Websiteontwerp-paneel kun je een tekstthema maken en opslaan om op je hele website te gebruiken om het ontwerp van je tekst consistent te houden.
Je tekstthema bevat zowel koppen als alinea's en je kunt ze allemaal aanpassen om er uit te zien zoals jij wilt.
Lees in dit artikel meer over:
Tip:
Wix biedt veel lettertypen die je kunt gebruiken, helemaal gratis. Je kunt ook altijd je eigen lettertypen uploaden om een persoonlijke touch toe te voegen.

Een tekstthema kiezen

Kies het lettertype dat je voor koppen wilt gebruiken en een lettertype om op al je alinea's toe te passen. Je stelt één lettertype in voor elke groep – voor je gemak wordt het automatisch toegepast op de afzonderlijke kop- en alineastijlen (in verschillende groottes).
Wil je een specifieke tekststijl aanpassen?
Je kunt altijd verschillende lettertypen kiezen voor individuele tekststijlen (bijvoorbeeld een specifiek lettertype voor Kop 1 en een ander voor Kop 2). Volg de stappen in het gedeelte hieronder.

Om een tekstthema te kiezen voor je website:

1. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  2. Klik op Tekstthema.
  3. Selecteer het Lettertype kop dat je op al je koppen wilt toepassen.
  4. Selecteer het Lettertype alinea dat je op al je koppen wilt toepassen.
Het Websiteontwerp-paneel in de Wix Editor, een lettertype kiezen voor koppen en een lettertype voor alinea's

Stijlen bewerken binnen een tekstthema

Je tekstthema bevat verschillende kop- en alineastijlen voor de verschillende tekstelementen op je website. De Kopteksten-groep bevat bijvoorbeeld 6 kopstijlen: Koptekst 1 tot 6. Pas elke stijl naar wens aan, inclusief het lettertype, de afstand en de grootte.
Let op:
Alle wijzigingen die je aanbrengt in een stijl worden automatisch toegepast op bestaande tekst op je website met die stijl (bijvoorbeeld Koptekst 1, Alinea 2, enzovoort)

Om tekststijlen te bewerken:

1. Klik links in de Editor op Websiteontwerp.
  2. Klik op Tekstthema.
  3. Klik op Pas kopstijlen aan of Pas alineastijlen aan.
  4. Wijs de relevante tekststijl aan en klik op het Bewerken-pictogram.
  5. Pas de stijl aan met behulp van de beschikbare opties.
Een specifieke kopstijl bewerken in het Websiteontwerp-paneel in de Wix Editor
Belangrijk:
Tekst- en regelafstand kunnen niet worden gewijzigd in de volgende elementen:
  • Menu
  • Video
  • Formulieren
  • Selectie
  • Beoordelingen
  • Blog
  • Winkel
  • Zoeken
  • Events
  • Bookings
  • Tekstcomponenten die enkel voor mobiel zijn

De stijl van een tekstelement wijzigen

Als je de tekststijl van een specifiek tekstelement op je website wilt wijzigen, kun je dat doen via het Tekstinstellingen-paneel.

Om de stijl van een tekstelement te wijzigen:

1. Selecteer het relevante tekstvak in je Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Klik op het Stijlen-dropdownmenu en selecteer een stijl voor je tekst.
Het Tekstinstellingen-paneel in de Editor. De cursor wijst de Stijlen-dropdown aan.