CMS: Tekstinvoer toevoegen en instellen

Leestijd 7 minuten
Voeg een tekstinvoer-, tekstvak- of rich text-vakelement toe om algemene gegevens van je gebruikers te verzamelen, zoals een e-mailadres of telefoonnummer. Koppel het tekstelement aan je verzameling, zodat je de verzamelde informatie op elk gewenst moment kunt opslaan en openen.
Screenshot van een voorbeeld van tekstinvoerelementen en een verzendknop.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je het CMS (Content Management System) aan je Editor toevoegt als je dat nog niet hebt gedaan.

Stap 1 | Een tekstinvoerelement toevoegen en instellen

Voeg tekstinvoer toe die een enkele regel gebruikt voor invoer of een tekstvak dat een groter gebied biedt om meerdere regels tekst toe te voegen. Pas vervolgens de instellingen, indeling en het ontwerp van de invoer aan de behoeften van je website aan.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Invoer.
  3. Klik op het type tekstinvoer dat je wilt toevoegen:
    • Tekstinvoer: Laat bezoekers tekst invoeren of bewerken in een veld met een enkele regel.
    • Tekstvak: Laat bezoekers tekst invoeren of bewerken in een veld dat meerdere regels invoer toestaat.
Screenshot van het toevoegen van een tekstinvoerelement in de Wix Editor.
  1. Klik en sleep het tekstinvoerelement van je keuze naar de pagina.
  2. Klik op het invoerelement op Instellingen en bewerk het volgende:
    • Type: (Alleen tekstinvoerelement) Selecteer het type informatie dat de tekstinvoer toestaat:
      • Tekst: Sta alle tekentypen in de invoer toe, zoals namen, adressen of andere informatie die geen patroon volgt.
      • Wachtwoord: Verberg alle tekens die in het wachtwoordveld zijn ingevoerd.
      • Nummer: Alleen cijfers toestaan in de invoer.
      • E-mail: Alleen e-mailadressen toestaan. Als een ongeldig e-mailadresformaat wordt ingevoerd, waarschuwt een tooltip de gebruiker.
      • URL: Alleen webadressen toestaan. Als een ongeldige URL-indeling wordt ingevoerd, waarschuwt een tooltip de gebruiker.
      • Telefoonnummer: Sta alle tekentypen toe in de invoer.
    • Veldtitel: Voer een titel in die boven het invoerelement verschijnt.
    • Oorspronkelijke tekst toneneergeven: Kies de begintekst die in het veld wordt weergegeven en voer indien nodig de tijdelijke aanduiding en standaardtekst in.
    • Validaties: Kies uit de volgende opties:
      • Veldtype: Selecteer de relevante opties:
        • Verplicht: Maak het verplicht dat bezoekers een waarde in het veld invoeren voordat ze verzenden.
        • Alleen lezen: Stel het element in om alleen inhoud weer te geven. Bezoekers kunnen de waarden niet bewerken, maar ze kunnen ze wel kopiëren.
      • Tekenlimiet instellen: Schakel de schakelaar in om inzendingen van bezoekers te beperken tot een bepaald aantal tekens en voer vervolgens het maximum aantal tekens in.
      • Patroon valideren: (Alleen tekstinvoerelement) Schakel dit in en voer de regex-code in om je eigen patroonvalidatie toe te voegen aan de standaardvalidatie van de browser.
      • Indeling foutmelding: Kies hoe foutmeldingen worden weergegeven: Inline of Tooltip
Screenshot van het bewerken van de instellingen van een tekstinvoerelement.
  1. Klik op het Indeling-pictogramom de inspringing, afstand, tekstrichting en uitlijning te bewerken.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogramom een vooraf ingesteld ontwerp te kiezen. Klik vervolgens op Ontwerp aanpassen om het ontwerp verder aan te passen.

Stap 2 | Koppel de tekstinvoer aan het CMS

Koppel je tekstinvoer aan een dataset die koppelt aan de verzameling en het veld waarin je de inzendingen wilt opslaan. Stel de dataset-modus en verzamelingsmachtigingen in, indien nodig. Voeg vervolgens een verzendknop toe waarop bezoekers moeten klikken om hun invoer naar je verzameling te sturen.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik in je Editor op het relevante tekstinvoerelement.
  2. Klik op het Aan CMS koppelen-pictogram.
  3. Klik op de Kies een dataset-dropdown en selecteer een bestaande dataset die aan je verzameling koppelt. Je kunt ook op Dataset toevoegen klikken, vervolgens de verzameling kiezen die je wilt koppelen, de dataset een naam geven en op Maken klikken.
  4. Klik op de Waarde maakt verbinding met-dropdown en kies het verzamelingsveld waarin je de tekstinvoerinzendingen wilt opslaan.
    Tip: Selecteer Nieuw veld toevoegen om een nieuw verzamelingsveld toe te voegen voor het opslaan van de inzendingen.
Screenshot van een tekstinvoer die is gekoppeld aan het CMS.
  1. Stel de dataset-modus en verzamelingsmachtigingen in:
    1. Klik op Dataset-instellingen
    2. Klik op de Dataset-modus-dropdown en selecteer Schrijven of Lezen en schrijven
    3. (Indien nodig) Klik op het machtigingstype naast Verzamelingsmachtigingen en selecteer Formulierinzendingen in de 1e-dropdown. Je kunt op de extra dropdowns klikken om de machtigingen te verfijnen. Klik op Opslaan als je klaar bent met het instellen van de machtigingen.
  2. Maak een verzendknop waarop bezoekers klikken om hun invoer in te dienen.