CMS: Tekstinvoer toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Voeg een tekstinvoer-, tekstvak- of rich text-vakelement toe om algemene gegevens van je gebruikers te verzamelen, zoals een e-mailadres of telefoonnummer. Koppel het tekstelement aan je verzameling, zodat je de verzamelde informatie op elk gewenst moment kunt opslaan en openen.

Stap 1 | Voeg een tekstinvoerelement toe en stel het in

1. Open het Toevoegen-paneel in de Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Toevoegen.
  2. Klik op Invoer.
  3. Klik en sleep een tekstelement naar je website.
  4. Klik op Instellingen
  5. Selecteer een van de volgende opties in het dropdownmenu onder Type:
    • Tekst
    • Wachtwoord
    • E-mailadres
    • URL
    • Telefoonnummer
  6.  (Optioneel) Klik op de Titel invoerveld tonen-schakelaar om de titel op je website weer te geven.
    • Klik in het Titels van invoervelden-veld om de standaardtekst te wijzigen.
  7. Pas onder Tekstinstellingen de manier aan waarop de tekstinvoer eruitziet bij het laden:
    • Geen: Het veld is leeg.
    • Voorbeeldtekst: Het veld geeft tekst weer totdat de gebruiker begint te typen.
      • Voer je voorbeeldtekst in.
    • Standaardtekst: het veld geeft een beginwaarde weer als standaardantwoord.
      • Vul de begintekst in
    • Standaardtekst dan tijdelijke aanduiding: Het veld geeft een beginwaarde weer. Als de waarde is gewist, verschijnt de voorbeeldtekst.
      • Voer je voorbeeldtekst in.
      • Vul de begintekst in
  8. Kies of het veld verplicht en alleen-lezen is onder Algemene instellingen.
    • Verplicht: Gebruikers moeten een waarde invoeren in de tekstinvoer voordat ze kunnen verzenden.
    • Alleen lezen: De waarde van het veld kan niet door de gebruiker worden gewijzigd. Je kunt bijvoorbeeld een alleen-lezen veld gebruiken om een berekende waarde weer te geven.
  9. Klik op de Tekenlimiet instellen-schakelaar om een tekenlimiet voor de tekstinvoer in te stellen.
  10. Klik op de Patroon valideren-schakelaar om regex (reguliere expressie) in te schakelen om aanvullende criteria toe te passen wanneer het veld wordt gevalideerd. Gebruik het bewerkingsvak om je reguliere expressie in te voeren en te bewerken.

Stap 2 | Koppel je tekstinvoerelement aan een verzameling

Je kunt een invoerelement koppelen aan een dataset om gebruikersinvoer vast te leggen en op te slaan in een verzameling of bestaande gegevens te bewerken.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio
  1. Klik op het Met data koppelen-pictogram  (of in Editor X).
  2. Klik op Verbind een dataset om een dataset te kiezen uit de dropdownlijst.
  3. Klik Waarde maakt verbinding met:
    • Kies een bestaand veld in de verzameling.
    • Klik op Nieuw verzamelingsveld om een nieuw veld in je verzameling te maken.
      • Voer een veldnaam in.
      • Voer een veldtype in.
Tip:
Je moet een Verzendknop aan je pagina toevoegen om gebruikersgegevens op te slaan in je verzameling.