CMS: Problemen met gebruikersinvoerelementen oplossen

Leestijd 3 minuten
Met het CMS (Content Management System) kun je dynamische inhoud op je website maken en beheren. Dit is met name handig voor website-eigenaren die gebruikersinvoer willen verzamelen, zoals feedback van klanten, registratieformulieren of andere soorten gegevens.

Je kunt bijvoorbeeld een contactformulier hebben waar klanten hun gegevens en vragen kunnen achterlaten. Soms kun je echter problemen tegenkomen met gebruikersinvoerelementen. Deze gids helpt je bij het oplossen van deze veelvoorkomende problemen.

Stap 1 | Controleer de koppelingen van je pagina-elementen

Zorg ervoor dat je invoerelementen correct zijn gekoppeld aan je dataset. Als elementen niet goed zijn gekoppeld, worden gegevens niet in je verzameling opgeslagen.

Stap 2 | Controleer op validatiefoutmeldingen

Validatiefouten kunnen voorkomen dat gegevens correct worden ingediend. Deze fouten treden op wanneer de invoer niet voldoet aan de criteria die voor het veld zijn ingesteld. Als je validatiefouten ziet, pas dan de invoercriteria in het eigenschappenpaneel aan om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met het verwachte gegevensformaat.
Lees meer over het werken met instellingen voor gebruikersinvoervalidatie.

Stap 3 | Controleer je datasetmodus

Je dataset-modus bepaalt hoe gegevens worden behandeld wanneer gebruikers interactie hebben met je invoerelementen. Zorg ervoor dat de dataset-modus correct is ingesteld voor jouw behoeften. Als de dataset-modus niet correct is ingesteld, kunnen gebruikers hun invoer niet indienen.

Stap 4 | Controleer je verzamelingsmachtigingen

Verzamelingsmachtigingen bepalen wie je gegevens kan lezen, schrijven en bijwerken. Onjuiste machtigingen kunnen het indienen van gegevens belemmeren. Zorg ervoor dat de machtigingen zijn ingesteld om de nodige acties voor je gebruikers toe te staan.
Lees hoe je je verzamelingsmachtigingen controleert en aanpast.

Stap 5 | (Bij gebruik van de Sandbox) Synchroniseer je Sandbox- en Live-verzamelingen

Als je optionele Sandbox-verzamelingen gebruikt, zorg er dan voor dat je inhoud is gesynchroniseerd. Verschillen tussen deze verzamelingen kunnen problemen veroorzaken met gebruikersinvoer. Door deze omgevingen gesynchroniseerd te houden, worden discrepanties voorkomen en wordt een soepele werking gegarandeerd.

Nog steeds hulp nodig?

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.