CMS: Sandbox- en Live-verzamelingen openen en synchroniseren

Leestijd 6 minuten
Als je de Sandbox hebt ingeschakeld in je CMS (Content Management System), is elke verzameling op je website er in twee versies: een Sandbox-versie om te testen en een Live-versie voor je bezoekers. Beide versies delen dezelfde structuur, maar kunnen verschillende inhoud bevatten.

De Sandbox-verzameling is een testomgeving die je met de Editor gebruikt tijdens het bouwen van je website. De inhoud blijft privé totdat je besluit deze te synchroniseren met je live verzameling. Dit synchronisatieproces kopieert alle inhoud van de Sandbox- naar de Live-verzameling, op voorwaarde dat de sandbox is ingeschakeld. Onthoud dat synchronisatie niet ongedaan kan worden gemaakt, dus het is belangrijk om de verschillen tussen Sandbox- en Live-verzamelingen te begrijpen voordat je doorgaat.

De Live-verzameling is wat inhoud op je live website weergeeft zodat je bezoekers ze kunnen zien en waarmee ze interactie kunnen hebben. Wanneer je de Sandbox-verzameling synchroniseert met de Live-verzameling, worden nieuwe items toegevoegd aan de Live-verzameling en overschrijven bijgewerkte items in de sandbox dezelfde items in de Live-verzameling. Als je echter een item uit de sandbox verwijdert en vervolgens synchroniseert, wordt het item niet verwijderd uit je live inhoud.

Sandbox-verzamelingen inschakelen

Als je Sandbox-verzamelingen wilt gebruiken, schakel je ze eerst in via de geavanceerde instellingen van je CMS-pagina.
Wix Editor
Studio Editor
Dashboard
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op CMS.
  3. Klik op Je verzamelingen.
  4. Klik naast Je verzamelingen op Beheren
Screenshot van het klikken op Beheren om toegang te krijgen tot het CMS.
  1. Klik rechtsboven op Meer acties en selecteer Geavanceerde instellingen.
  2. Schakel Sandbox in.
Screenshot van het inschakelen van de Sandbox-schakelaar.

Sandbox- en Live-verzamelingen openen en synchroniseren

Ga naar de relevante verzameling in je Editor om je verzamelingen te openen en te synchroniseren. Je kunt items van je sandbox synchroniseren met je Live-verzameling of omgekeerd. Synchroniseer alle items in één keer of selecteer alleen specifieke items die je wilt synchroniseren.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op CMS.
  3. Klik op Je verzamelingen.
  4. Klik op de betreffende verzameling. Je zou de Sandbox-verzameling bovenaan moeten zien om aan te geven dat je je in de Sandbox-testverzameling bevindt.
Screenshot van een Sandbox-verzameling.
  1. Kies wat je wilt doen: