Wix Site Search toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
Zorg ervoor dat je bezoekers altijd de meest relevante inhoud, producten, diensten en posts vinden wanneer ze op je website zoeken. Je kunt je zoekbalk zo instellen dat je bezoekers tijdens het zoeken suggesties krijgen. Dit helpt hen naar specifieke gebieden op je website te leiden en tijdig te vinden wat zij zoeken.
Een screenshot van de Zoekresultaten-pagina.

Stap 1 | Voeg Wix Site Search toe aan je website

Wanneer je Wix Site Search toevoegt aan je website, wordt een zoekbalk toegevoegd aan de koptekst van je website. Er wordt ook een andere pagina met de naam 'Zoekresultaten' toegevoegd aan je website.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Zoek in de zoekbalk naar de Wix Site Search-app.
  3. Klik op Toevoegen aan website
Een screenshot van Apps toevoegen in de Editor en de Toevoegen aan website-knop.

Stap 2 | Pas je Toon bij zoeken-instellingen aan

De Toon bij zoeken-instellingen bepalen wat de bezoekers van je website te zien krijgen als ze de zoekbalk gebruiken. Je kunt kiezen welke soorten zoekresultaten je in de lijst wilt zien verschijnen (bijvoorbeeld blogposts, producten, evenementen). Je kunt ook de namen van elk type resultaat wijzigen.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik in je Editor op het Zoekresultaten-element.
Een screenshot van de Zoekresultaten-pagina.
  1. Klik op Instellingen.
  2. Klik op het Instellingen-tabblad.
  3. Schakel op het Toon bij zoeken-tabblad de schakelaars naast de relevante paginatypes in. Alleen inhoud van ingeschakelde paginatypes verschijnt in de zoekresultaten.
  4. (Optioneel) Klik naast het relevante type pagina op het Bewerken-pictogram om de weergave in de zoekresultaten te wijzigen.
    Tip: Voor productpagina's kun je ook de indeling van de afbeelding, de Toevoegen aan winkelwagen-knop, productfilters en meer bewerken.
  5. (Optioneel) Activeer de Verborgen pagina's weergeven (SEO)-schakelaar om bezoekers te laten zoeken naar pagina's die verborgen zijn voor zoekmachines
Een screenshot van de Toon bij zoeken-instellingen.

Stap 3 | Wijzig de volgorde van wat in je zoekresultaten verschijnt

Organiseer vervolgens je zoekopdracht om de resultaten in een bepaalde volgorde te laten verschijnen. Je kunt bijvoorbeeld je producten prioriteit geven boven je blogposts. Dit betekent dat bezoekers van je website producten bovenaan hun zoekresultaten en blogposts onder de producten zien.
Let op:
Dit verandert de volgorde waarin de paginatypen op de pagina met zoekresultaten verschijnen.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik in je Editor op het Zoekresultaten-element.
Een screenshot van de Zoekresultaten-pagina.
  1. Klik op Instellingen.
  2. Klik op het Instellingen-tabblad.
  3. Klik op Volgorde wijzigen
  4. Gebruik slepen en neerzetten om de paginatypen te reorganiseren.
  5. Schakel onder Geavanceerde instellingen de optie in of uit om verborgen pagina's weer te geven.
Een screenshot van de instellingen voor het herschikken van je zoekresultaten.
Wil je doorgaan met het personaliseren van de pagina met zoekresultaten?
Je kunt de indelings- en ontwerpinstellingen wijzigen om bij het uiterlijk van je website te passen.