CMS: De machtigingen voor verzamelingen wijzigen

Leestijd 2 minuten
Wijzig je machtigingen om te bepalen wie toegang heeft tot de inhoud van een verzameling en wat ze ermee kunnen doen. Je kunt verzamelingsmachtigingen instellen vanuit de verzamelingsinstellingen in je CMS.
Belangrijk:
De verzamelingsmachtigingen bepalen wie bepaalde acties kan uitvoeren. De dataset-modus bepaalt welke acties kunnen worden uitgevoerd. Lees meer over het werken met dataset-modi en verzamelingsmachtigingen

Om je verzamelingsmachtigingen te wijzigen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Wijs de betreffende verzameling aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Machtigingen en privacy.
  4. Klik op de Wat voor soort inhoud ga je in deze verzameling opslaan? -dropdown en selecteer een optie:
    • Openbaar: Iedereen kan inhoud uit deze verzameling bekijken. Gebruik deze optie voor verzamelingen die je eigen inhoud hebben die je wilt weergeven.
    • Formulierinzendingen: Iedereen kan inhoud naar deze verzameling sturen. Gebruik deze optie voor verzamelingen waarin gebruikersinvoer wordt opgeslagen.
    • Aangepast: Maak gepersonaliseerde machtigingen voor deze verzameling. Met deze optie kun je specifieke machtigingen instellen als geen van de andere typen machtigingen geschikt zijn.
    • Privé: Geen van de inhoud in een privégegevensverzameling verschijnt op je website. Alleen de beheerder heeft toegang tot de inhoud in deze verzameling. Gebruik deze selectie voor verzamelingen die inhoud bevatten die alleen de websitebeheerder kan bekijken.
    • Door leden gegenereerd: Alleen leden kunnen inhoud in deze verzameling indienen of wijzigen. Gebruik deze selectie voor verzamelingen waarin gebruikersinvoer wordt opgeslagen die de gebruiker kan bewerken.
    • Alleen voor leden: Alleen leden kunnen inhoud van deze verzameling bekijken. Gebruik deze selectie voor verzamelingen waarin inhoud wordt opgeslagen die alleen beschikbaar is voor de leden van je website.
    • Inzendingen van leden: Alleen leden kunnen inhoud indienen bij deze verzameling. Gebruik deze optie voor verzamelingen waarin alleen gebruikersinvoer van de leden van je website wordt opgeslagen.
  5. (Optioneel) Klik op de dropdown naast de relevante machtiging en selecteer een optie om de machtiging aan te passen.
Een screenshot van het Verzamelingsinstellingen-paneel, met de nadruk op de dropdown naast de optie 'Kan inhoud bijwerken'.
  1. Klik op Opslaan
Let op:
Het aanpassen van een vooringestelde machtiging verandert de machtiging voor het verzamelingstype naar Aangepast.