CMS: Ondersteunde inhoud in verzamelingsveldtypes

Leestijd 4 minuten
In je CMS-verzamelingen bepaalt het veldtype wat voor soort inhoud je in het veld kunt opslaan. Het veldtype bepaalt ook welke website-elementen aan het veld kunnen worden gekoppeld. Het veldtype voor meerdere documenten kan bijvoorbeeld alleen worden gekoppeld aan het gebruikersinvoerelement van de uploadknop om bezoekers in staat te stellen bestanden te uploaden.

Bekijk de veldtypen en hun inhoudsbeperkingen hieronder:

Type veld
Inhoudsbeperkingen
Tekst
Sla platte tekst op voor gebruik met titels, beschrijvingen en andere op tekst gebaseerde inhoud.
Afbeelding
Sla de volgende soorten afbeeldingsbestanden op: JPG, PNG, SVG en GIF.

Je kunt afbeeldingen aan velden toevoegen door hun afbeeldings-URL's in de velden te plakken.

Max grootte: 25 MB
Boolean
Sla binaire 'true'- of 'false'-waarden op die als selectievakjes in de verzamelingsvelden verschijnen.

Je kunt het boolean-veldtype alleen gebruiken met de Selectievakje- gebruikersinvoer.
Getal
Numerieke gegevens opslaan voor verschillende doeleinden (bijvoorbeeld hoeveelheid, prijs, afmetingen). Je kunt elke waarde opslaan van -2147483647 tot 2147483647.
Datum
Gebruik datum- en optionele tijdwaarden om ze op je website weer te geven, gebruikersinvoer op te slaan, of beide. Voeg het Datumkiezer-gebruikersinvoerelement toe als je wilt dat bezoekers datums indienen bij je verzameling.

In je verzameling wordt het datumveld weergegeven in de volgende indeling: maand, dag, jaar (bijvoorbeeld 14 februari 2024)

De optionele tijdwaarde wordt na de datum weergegeven in een 12-uursnotatie: UU:MM:AM/PM (bijvoorbeeld 11.30:PM)

Wanneer je het datumveld koppelt aan een element op je website, kun je ervoor kiezen om de datum en tijd in een andere indeling weer te geven (bijvoorbeeld Kort, Gemiddeld, Lang of Volledige datum).

Om datum- en tijdinhoud in een verzameling te importeren, moet de waarde in het bronbestand exact overeenkomen met een van de volgende indelingen:
  • MM/DD/JJJJ UU:mm (aanbevolen)
  • JJJJ-MM-DDTUU:mm
  • DD/MM/JJJJ UU:mm
Let op de verschillende scheidingstekens die in elke optie worden gebruikt.

Velo: Wanneer je een datumveld in je verzameling maakt en je het tijdveld opneemt, worden de gegevens behandeld als een datumveld (object). Als je het tijdveld echter niet opneemt, worden de gegevens behandeld als een type tekenreeks.
Tijd
Sla tijdinformatie voor bijbehorende items op, onafhankelijk van de datum.
De tijd wordt opgeslagen in het volgende formaat: UU:mm:ss

HH: Uren in 24-uursindeling (16:00, niet 4:00)
mm: Minuten

Voorbeelden: 16:45, 16:45
Uitgebreide inhoud
Maak en beheer inhoud met rich text-opmaak, media-embeds en andere geavanceerde functies rechtstreeks in je CMS.

Uitgebreide tekst
Maak en beheer tekst met behulp van opmaakopties, rechtstreeks in je CMS.
Verwijzing
Creëer een relatie tussen inhoudsitems door te verwijzen naar een ander inhoudsitem. Dit veld kan alleen worden gebruikt om te verwijzen naar een item dat in een andere verzameling is opgeslagen.
URL
Sla webadressen op voor gebruik met het maken van hyperlinks en navigatielinks. Je kunt alleen de volgende indelingen gebruiken: http://, https://, ftp://, mailto:, sms:, tel:

Webadressen moeten in de indeling http:// of https:// hebben. Invoer die begint met www. wordt automatisch geconverteerd naar http://.
Document
Sla bestanden met één document op voor elk item. Je kunt documenten aan velden toevoegen door hun document-URL's in de velden te plakken.

Je kunt de volgende documentbestandstypen opslaan: DOC, DOCX, xls, xlsx, ppt, pptx, odt , odp en pdf.

Je kunt geen met een wachtwoord beveiligde documenten uploaden.

Max grootte: 25 MB
Multi-document
Sla meerdere documentbestanden op voor elk item. Je kunt ook meerdere documenten aan velden toevoegen door hun URL's in de velden te plakken.

Koppel het gebruikersinvoerelement van de uploadknop aan het veldtype met meerdere documenten om bezoekers meerdere bestanden tegelijk te laten uploaden naar je verzameling.
Video
Sla afzonderlijke videobestanden op voor elk item. Je kunt de volgende videobestandstypen opslaan: AVI, MPEG, MPE, MP4, MKV, WEBM, MOV, OGV, VOB, M4V, 3GP, DIVX, en XVD.

Max. grootte: 1 GB
Audio
Sla afzonderlijke audiobestanden op voor elk item. Je kunt alleen de volgende bestandstypen opslaan: AAC, AIF, AIFF, FLAC, M4A, MP3, WAV, en WMA.

Max. grootte: 50 MB
Maximaal aantal kanalen: 1 (mono) of 2 (stereo).
Adres
Sla gestructureerde gegevens op voor fysieke adressen, zoals straatnamen, stad, staat/provincie, postcode en land.
Tags
Beheer en categoriseer inhoudsitems met behulp van zoekwoorden of beschrijvende labels. Je kunt dit veld gebruiken om tags toe te passen op een item of om bezoekers selecties te laten maken uit een element met meerdere selectievakjes.
Array
Voer meerdere waarden in en beheer ze binnen één veld. Je kunt het array-veldtype gebruiken om een verzameling gerelateerde gegevens te verwerken, zoals een lijst met opties, tags of andere sets gerelateerde waarden.

Maakt het mogelijk om een string om te zetten in een 'array'-gegevenstype in JavaScript terwijl je met een verzameling werkt via API.

Let op: De waarde in de velden Object en Array moet een geldige JSON zijn. Het invoeren van iets anders resulteert in het opslaan van een tekenreeks. JavaScript vereist geen veldnamen tussen aanhalingstekens, JSON wel.
Bijvoorbeeld:
Object
Beheer complexe en gestructureerde gegevens met behulp van aangepaste objecten of datastructuren. Je kunt het objectveldtype gebruiken om meerdere gerelateerde gegevens als één eenheid op te slaan en te ordenen.

Hiermee kun je een string omzetten in een 'object'-gegevenstype in JavaScript terwijl je via API met een verzameling werkt.

Let op: Objectcodes die beginnen met '$' worden niet ondersteund door het 'Object'-type.
Mediagalerij
Sla meerdere afbeeldingen of video's op in elk veld.

Je kunt de volgende afbeeldingsbestandstypen opslaan: JPG, PNG, SVG en GIF.
Je kunt de volgende videobestandstypen opslaan: AVI, MPEG, MPE, MP4, MKV, WEBM, MOV, OGV, VOB, M4V, 3GP, DIVX en XVD.

Maximale grootte van elk mediabestand: 25 MB
Limieten voor veldopslag:
Je kunt tot 500 KB aan gegevens opslaan in de velden voor de totale verzameling van een enkel item. Deze limiet geldt niet voor velden voor afbeeldingen, documenten, multi-documenten, video, audio of mediagalerijen. [Klik hier om te stemmen voor het verhogen van de opslaglimieten.