Wix Automations: Automatiseringen voor CMS-formulierinzendingen maken

Leestijd 3 minuten
Zorg ervoor dat al je op maat gemaakte CMS-formulierinzendingen automatisch op de juiste manier worden verwerkt. Met Wix Automations, kun je kiezen uit verschillende acties die kunnen plaatsvinden nadat je nieuwe formulierinzendingen op je website hebt ontvangen. Stuur gegevens via webhooks of koppel webapps van derden, zoals Google Sheets en Zapier. Je kunt ook coupons, e-mails, meldingen, taken en meer verzenden.
Belangrijk:
De optie voor CMS-formulieren verschijnt alleen als je een aangepast formulier hebt gemaakt dat gebruik maakt van invoerelementen en het CMS en je de website gepubliceerd hebt. Zorg ervoor dat de dataset van je formulier zich in de 'Schrijven'- of 'Lezen en schrijven'-modus bevindt. Anders verschijnt deze automatiseringstrigger niet.
Een screenshot van de CMS-formulierautomatiseringstrigger.

Om een automatisering voor CMS-formulierinzendingen te maken:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuw.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op CMS-formulieren.
  6. Selecteer een optie onder Welke formulieren triggeren deze automatisering?
    • Alle formulieren: Alle formulieren die invoerelementen gebruiken en het CMS triggeren de automatisering.
    • Specifieke formulieren: Specifieke formulieren die gebruik maken van invoerelementen en het CMS triggeren de automatisering. Klik op de Selecteer formulieren-dropdown om de formulieren te selecteren die je wilt gebruiken en klik op Toepassen.
  7. (Optioneel) Stem de velden van je aangepaste formulier af op je contactenlijst:
    1. Schakel het selectievakje in naast Met je contactpersonen synchroniseren.
    2. Klik op de eerste dropdown onder Gepersonaliseerde veldnaam en selecteer het aangepaste veld dat je wilt afstemmen op de veldnaam links.
    3. Klik op Meer velden matchen om meer velden toe te voegen en te matchen.
    4. Klik op de Labels toevoegen-dropdown en selecteer de labels die je wilt toevoegen.
Een screenshot van het toevoegen van labels in de CMS-formulierenautomatisering.
  1. Klik op de door jouw gekozen actie in het Actie-gedeelte.
  2. Stel de actie in met behulp van de beschikbare opties. Lees meer over de acties die je kunt gebruiken
  3. Klik op Timing om het uit te breiden.
  4. Klik op de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown om te selecteren wanneer de actie moet worden uitgevoerd:
    • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
    • Aangepaste tijd: De actie wordt uitgevoerd na de trigger, op een door je ingesteld tijdstip. Klik op de pijltjes omhoog en omlaag om het aantal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen, uren en minuten.
  5. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze door een bezoeker wordt getriggerd.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  6. (Optioneel) Klik op + Voeg een actie toe om een vervolgactie toe te voegen.
  7. Klik op Activeren om de automatisering op te slaan en te activeren.