Wix Facturen: Automatiseringen aanmaken

Leestijd 2 minuten
Met Wix Automations kun je eenvoudig je facturatieproces stroomlijnen en tijd besparen op repetitieve taken. Stel automatische acties in die worden uitgevoerd wanneer een factuur wordt verzonden, betaald of te laat wordt betaald. Je kunt je klant er bijvoorbeeld aan herinneren dat hij of zij een factuur nog moet betalen.

Om een nieuwe automatisering te maken:

1. Ga naar je Automatiseringen-dashboard.
  2. Klik op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  4. Stel de trigger in:
    1. Selecteer onder Trigger Facturen.
    2. Schakel het selectievakje naast de relevante trigger in: Wanneer de factuur achterstallig, betaald of verzonden is.

5. Stel het antwoord in:
    • Stuur e-mail: Stuur een e-mail naar de betreffende klant. Je kunt deze e-mail aanpassen, inclusief het bewerken van je afzendergegevens en het personaliseren van de e-mail met dynamische waarden.
    • Ontvang een melding per e-mail: Stuur een melding naar jezelf of je team. Voer een e-mailadres en een bericht in.
    • Creëer een taak: Voeg een taak toe en wijs deze toe aan jezelf of je team. Je kunt deze later openen in Taken en deadlines
    • Verplaats kaart in een workflow: Verplaats de kaart van de contactpersoon naar een andere stap (kolom) in je workflow.
  6. Kies een timing:
    1. Klik op de dropdown om te selecteren wanneer de actie moet worden uitgevoerd:
      • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
      • Aangepaste tijd: Klik op de pijlen omhoog en omlaag om het getal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen of uren.
    2. Kies of de actie slechts één keer per contact moet worden uitgevoerd.

7. Klik rechtsboven op Activeren om je automatisering op te slaan.