Wix Chat: Automatisch chatberichten versturen of reageren op chatberichten

Leestijd 4 minuten
Met Automatiseringen kun je je concentreren op het grotere geheel door kleinere taken voor je uit te laten voeren. Met Wix Chat kun je automatiseringen instellen die automatisch chatberichten verzenden of automatisch reageren op chatberichten.

Je kunt bijvoorbeeld automatisch een chatbericht sturen wanneer een bezoeker een formulier indient of automatisch reageren op een chatbericht van een bezoeker door loyaliteitspunten toe te kennen.

Chatberichten automatisch versturen

Alle automatiseringen bestaan uit een trigger en een actie. Om automatisch chatberichten te versturen, moet je Wix Chat instellen als de actie (bijvoorbeeld, een formulier indienen activeert de actie van het versturen van een chatbericht).

Om een automatisering op te zetten met Wix Chat als actie:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuwe.
    Let op: Om een voorgestelde automatisering te gebruiken, zoek en selecteer je de opties onder Populair. Je kunt de trigger en acties van een voorgestelde automatisering bewerken.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-gedeelte op de app waarop je je trigger wilt baseren.
  6. Selecteer de gewenste trigger uit de beschikbare opties.
    Let op: Deze opties zullen verschillen afhankelijk van de app die je in stap 1 hebt geselecteerd.
  7. Klik in het Actie-onderdeel op Stuur een chatbericht.
    Let op: Stuur een chatbericht zal alleen een actieoptie zijn voor bepaalde triggers.
Een screenshot van het Actie-onderdeel van het instelscherm voor automatiseringen, met 'Stuur een chatbericht' als de geselecteerde actie.
  1. Voer het chatbericht dat je wilt verzenden in het Bericht-veld in.
  2. Klik op de Verstuur dit bericht alleen wanneer ik online ben om te chatten-knop om aan te geven wanneer deze berichten worden verzonden:
    • Ingeschakeld: Dit chatbericht wordt alleen verzonden als je chatstatus online is.
    • Uitgeschakeld: Dit chatbericht wordt verzonden of je chatstatus nu online of offline is.
  3. Klik op het Timing-onderdeel om het uit te breiden.
    Let op: De Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown wordt automatisch ingesteld op Direct. Standaard worden chatberichten direct na de trigger verzonden. Het is niet mogelijk om de timing te wijzigen.
  4. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze door een bezoeker wordt getriggerd.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  5. (Optioneel) Klik onderaan op + Voeg een actie toe om een automatisering met meerdere acties in te stellen.
  6. Klik op Activeren om je nieuwe automatisering op te slaan.

Automatisch reageren op chatberichten

Alle automatiseringen bestaan uit een trigger en een actie. Om automatisch te reageren op chatberichten, moet je Wix Chat instellen als de trigger (bijvoorbeeld, het ontvangen van een chatbericht triggert de actie van het toekennen van loyaliteitspunten).

Om een automatisering op te zetten met Wix Chat als trigger:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op + Nieuwe automatisering.
  3. Klik op + Nieuwe.
    Let op: Om een voorgestelde automatisering te gebruiken, zoek en selecteer je de opties onder Populair. Je kunt de trigger en acties van een voorgestelde automatisering bewerken.
  4. Klik op de titel om je automatisering een naam te geven.
  5. Klik in het Trigger-onderdeel op Inbox en chat.
  6. Kies de trigger van je keuze:
    • Chatbericht verzonden: Elk bericht dat je vanuit je inbox verzendt, activeert de actie.
    • Chatbericht ontvangen: Een bezoeker die je een chatbericht stuurt, activeert de actie.
Een screenshot van de Inbox en chat-triggerselectie van het instelscherm voor automatiseringen.
  1. Selecteer de door jou gekozen actie in het Actie-onderdeel en stel de actie in met behulp van de beschikbare opties.
  2. Klik op Timing om het uit te breiden.
  3. Klik op de Bepaal wanneer je de actie wilt verzenden-dropdown om te selecteren wanneer de actie moet worden uitgevoerd:
    • Direct: De actie wordt uitgevoerd zodra de trigger optreedt.
    • Aangepaste tijd: De actie wordt uitgevoerd na de trigger, op een door je ingesteld tijdstip. Klik op de pijltjes omhoog en omlaag om het aantal in te stellen en klik op de dropdown om te kiezen tussen dagen, uren en minuten.
  4. Klik op de Beperk het aantal tot-dropdown om de triggerfrequentie in te stellen:
    • Geen beperking (elke keer triggeren): Je actie zal elke keer plaatsvinden als deze door een bezoeker wordt getriggerd.
    • Eenmaal per contact: Je actie vindt slechts eenmaal per contact plaats.
    • Eenmaal per contact elke 24 uur: Je actie vindt slechts één keer per contact in een periode van 24 uur plaats.
  5. (Optioneel) Klik onderaan op + Voeg een actie toe om een automatisering met meerdere acties in te stellen.
  6. Klik op Activeren om je nieuwe automatisering op te slaan.